Moderátoři: martin_100, Leoš H, Olda, Globe, cuisine, Hynek, Frenky

mato
Příspěvky: 33
Registrován: čtv říj 19, 2006 11:35 am

Otackomer

Příspěvek

Co vsetko potrebujem aby som si mohol namontovat otackomer do 150?

Vraj existuju dva typy elektricky a manualny ktory by som tem mohol dat?
Dakujem za rady
pon bře 19, 2007 1:37 pm

Uživatelský avatar
Toretto
Příspěvky: 1396
Registrován: pát bře 24, 2006 9:40 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

záleží jaký tam máš pohon jeden je elektrický a bývá na motoru v zadu a snímá vlastně setrvák

a druhý je mechanický ve předu na motoru

jestli tam nemáš ani jeden tak to je divný budeš muset ve předu vyndat ten dekl na prsou na a sehnat jinej i s tím vnitřkem na náhon.
pon bře 19, 2007 3:42 pm

mato
Příspěvky: 33
Registrován: čtv říj 19, 2006 11:35 am

Příspěvek

Nemate niekto na predaj alebo neviete kde by som zohnal takyto?
Obrázek
úte bře 20, 2007 11:57 pm

Karel334
Příspěvky: 1393
Registrován: sob bře 11, 2006 9:36 pm

Re: Otackomer

Příspěvek

mato píše:Co vsetko potrebujem aby som si mohol namontovat otackomer do 150?

Vraj existuju dva typy elektricky a manualny ktory by som tem mohol dat?
Dakujem za rady
Bovden je na mechaniku nejspolehlivější .Výstup je nad vod.čerpadlem .Když chceš el.Tak na ten vývod na motoru namontuješ tacho pohon co má 3vývody na kabeláž.Je to váleček o průměru 5cmx10.Dá se sehnat ze staré karosy i ten budík tam použiješ.Další verze je zaměnit alternátor z vestavěným relátkem .Takto je to řešeno u ř 300 .Zde se připojí snímání otáček na jeden konektor alternátoru.
stř bře 21, 2007 1:31 am

Karel334
Příspěvky: 1393
Registrován: sob bře 11, 2006 9:36 pm

Příspěvek

Toretto píše:záleží jaký tam máš pohon jeden je elektrický a bývá na motoru v zadu a snímá vlastně setrvák

a druhý je mechanický ve předu na motoru

jestli tam nemáš ani jeden tak to je divný budeš muset ve předu vyndat ten dekl na prsou na a sehnat jinej i s tím vnitřkem na náhon.
To čidlo je u devítky.Ten snímač na setrváku tam slouží aby řidič nemohl zařadit malou řadu.ze šesky do pětkyJe to omezení funkce.Nikdy jsem neviděl že by to fungovalo.Když ty otáčky nemáš tak tam stejně nezařadíš.Kdo to nezná a narve to tam vykouří sinchron.Autoškola by měla dnes probíhat na devítce a nikdo si nezařadí.Není to jednoduché pro amatéra.
stř bře 21, 2007 1:52 am

gugýto
Příspěvky: 3635
Registrován: pon pro 18, 2006 8:14 pm
Bydliště: Okres HODONÍN

Příspěvek

Začínal jsem na devítce...Tož 3 jízdy že nic moc potom už v klídu 8) 8)
pát zář 28, 2007 7:01 am

Uživatelský avatar
Olda
Timy1123
Příspěvky: 5864
Registrován: stř bře 01, 2006 5:37 pm
Bydliště: Doma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

VITEK_M napsal:

dobrý den, ahoj kluci hele kam je napojeenej otáčkoměr, na liazce 637... je to vepředu jako klasická líza? tam nad pumpou? mě připadá že mi tam jeden díl chybí závit tam je stejnej na bowdenu ale netočí se mi to .. nepatří tam jakýsi jazýček?
pát led 30, 2009 4:47 pm

VITEK_M

Příspěvek

ahoj kluci. koukal jsem na nějaký obrázky motorů a zjistil jsem že mi tam kousek chybí. vím že kdyý jsme motor měli venku tak tam stoprocentně byl.. myslím že to je nějaký mezikus, nebo možní kulatina vo má na konci tvad obdélníčku který zaskočí do lanka a do motoru.

nevíte někdo kde se dá sehnat tenhle mezikus a nebo jaký má číslo u tedomu? u náhradních dílů? já to totiž nutně potřebuji a bez otáčkoměru jsem ztracený děkuji s pozdravem vítek
ned úno 01, 2009 9:02 am

Uživatelský avatar
Melda
Příspěvky: 475
Registrován: čtv úno 14, 2008 9:16 am
Bydliště: Na severu

Příspěvek

Já mám na 151 převodovku 10tku a ten snímač u setrvačníku je opravdu na otáčkoměr.
ned úno 01, 2009 10:59 am

VITEK_M

Příspěvek

no a dá se ten na prsách mechanickej nějak koupit? protože mě tam chybí mezikus aby se mi točilo lanko
ned úno 01, 2009 11:01 am

Uživatelský avatar
Leoš H
Příspěvky: 2623
Registrován: pát zář 26, 2008 10:30 am
Bydliště: Hulín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Tady je to v katalogu na obrázku pozice 32, 36 a v textové části si najdi čísla k tomu, myslím, že nebude problém to někde ve skladě koupit.
ObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) Leoš H dne ned úno 01, 2009 1:31 pm, celkem upraveno 1 x.
ned úno 01, 2009 1:27 pm

VITEK_M

Příspěvek

super to je přesně ono :-)
ned úno 01, 2009 1:31 pm

VITEK_M

Příspěvek

prosím vás budu muset rozebírat prsa, když myslím že mi vypadnul jen ten náboj otáčkoměru?
zbytek podle mě drží uvnitř že?
ned úno 01, 2009 7:39 pm

Petr Rozkošný
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 16, 2008 10:49 pm
Bydliště: Veverska Bítýška

Příspěvek

Nemusíš jen to tam strčíš.
ned úno 01, 2009 8:35 pm

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4853
Registrován: sob pro 15, 2007 10:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

když jsme tady u toho,mám otáčkomer z karosy se třema vyvodama,kam se co zapojuje?vzadu na budíku víte to někdo? měl by tam bejt + - a ten impuls ale v jakym pořadí???
2x Nissan atleon 210
ned úno 01, 2009 11:02 pm

Odpovědět

Zpět na „LIAZ“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti