Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Uživatelský avatar
mirasa
Příspěvky: 1360
Registrován: sob kvě 27, 2006 5:11 pm
Bydliště: Plzeň

Jídlo na cestách :o))

Příspěvek

Bylo tu něco podobného,tak tohle je restaurant U Fháčka,opečený kuřecí plátek a jedna studená Gábinka. Obrázek Obrázek
Práci čest,rukám klid.
FH 12 420 2000,FH 12 420 2001,FH 13 440 2007,
FH 13 440 2008, Man TGX 440 2009
Teď Béda Trávníček :)
ned srp 27, 2006 3:47 pm

Uživatelský avatar
david
Hlavní admin
Příspěvky: 5695
Registrován: úte úno 28, 2006 9:41 am
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Sakriš....i přesto že jsem snídal...tak to vypadá ukrutně dobře až z toho začínám mít na něco hlad :wink:
pon srp 28, 2006 9:24 am

Uživatelský avatar
Dr.Street
Příspěvky: 729
Registrován: pon bře 27, 2006 3:18 pm
Bydliště: Česká Lípa

Příspěvek

david píše:Sakriš....i přesto že jsem snídal...tak to vypadá ukrutně dobře až z toho začínám mít na něco hlad :wink:
Nebo jenom Chu? :twisted:
pon srp 28, 2006 9:56 am

Uživatelský avatar
Bagr
Příspěvky: 2418
Registrován: stř bře 01, 2006 7:20 pm
Bydliště: Olomoucko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Jo,Motorest u FHáčka ???? :lol: :lol: :dance: :dance: :dance:
pon srp 28, 2006 1:26 pm

Uživatelský avatar
Petr.75
Příspěvky: 822
Registrován: ned črc 09, 2006 2:23 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Jídlo na cestách :o))

Příspěvek

mirasa píše:Bylo tu něco podobného,tak tohle je restaurant U Fháčka,opečený kuřecí plátek a jedna studená Gábinka. Obrázek Obrázek
Už mockrát mě napadlo jak to dělali dřív,když nebylo tolik příjemných vecí jako teď.Jsme zvyklí na lednice,mikrovlnky,rychlovarné konvice a vůbec nám to nepříjde jako něco zvláštního. :oops:Když pak z vyprávění slyším jak staří "česadi" jezdili s Trambusem do Iránu,zní to jako sci-fi... :lol: Já kdyby mi v létě přestala jít klima tak budu řvát jak raněný zvíře :lol:
sob zář 02, 2006 5:14 pm

Uživatelský avatar
HAD
Příspěvky: 1103
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

mno tak vono stačí když spustěj vo tom jakej to byl svátek když jel někdo na slovensko, že vo tom tejden mluvilo celý čsad...
sob zář 02, 2006 9:42 pm

Uživatelský avatar
mirasa
Příspěvky: 1360
Registrován: sob kvě 27, 2006 5:11 pm
Bydliště: Plzeň

Příspěvek

kolega na firmě jel s lianou v 90 roce do Egypta,trvalo mu to 2 měsíce a dostal 100 kulíků,tedy jestli nelhal.Na tu dobu,slušný peníze.
Práci čest,rukám klid.
FH 12 420 2000,FH 12 420 2001,FH 13 440 2007,
FH 13 440 2008, Man TGX 440 2009
Teď Béda Trávníček :)
ned zář 03, 2006 12:10 am

Uživatelský avatar
HAD
Příspěvky: 1103
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

hm to měl kliku frajeři jeli tenkrát turecko, zabásli je tam páč tamní speditér nevyclil a prej chtěli ujet bez toho, nakonec jim snad nechali udělat diplomatický pasy aby je pustili. a auto prej přivezli na podvalu asi pře 3ma rokama
čtv zář 07, 2006 1:41 am

Helena

Příspěvek

Tak, Otíku, tohle je jediný, co je tu o jídle. Takže jsem měla na mysli uzený se švestkovou omáčkou :savle: . A s takovejma strašně rozpatlanejma knedlíkama. To se vaří ve východních Čechách.
sob zář 06, 2008 7:43 pm

Helena

Příspěvek

Tak Ota mi ještě neodpověděl :? , tak fatal, jak děláš to vepřový? (neumím anglicky, co vůbec znamená fatal netware?)
sob pro 27, 2008 3:51 pm

fatal_netware

Příspěvek

No fatal netware znamená fatální síť a vzniklo to když jsem v anglii dělal první WIFI síť a přemýšlel jsem jak ji nazvat, aby to nikoho nelákalo mi ji nabourávat ( mezi námi stejně je zabezpečená na maximum :D ) a moje kamarádka má email fatal women ( fatální žena ) a tak jsem vymyslel toto. Je zajímavé jak se v mém životě tento název docela ujal pak už byly všechny mé sítě co jsem vytvořil fatal_netware a když jsem hledal jméno do PC diskuze tak to bylo jednoznačný. A to mi potom už zůstalo :D

Jinak zastávám metodu vaření jednoduše rychle a delikátně.

Vepřový co dnes dělám není to rychle, ale je to úplně jednoduše. Maso na pečení osolím opepřím okmínuji, podleji vodou a peču na zaklopeném pekáči asi hodinu a půl a pak asi hodinu a půl odklopený. Příloha cokoliv mě napadne. Nesmím zapomnět postupně podlévat vodou. A ještě jak to schládne ( vychládne ) tak to maso s rosolem a sádlem a s chlebem to je bašta. Kdysi jsem sněd kilo vepřovýho za dvy dny sám. Ale zase jsem byl sedm let vegetariánem :D takže se to asi kompenzuje :D
sob pro 27, 2008 3:59 pm

Helena

Příspěvek

Já jsem se kmín v Německu odnaučila, jinak dělám vepřový stejně. Od tý doby, co jím míň masa a víc zeleniny, se líp cejtím. Mám křečový žíly a na ty je vepřový tabu. Ale vím, že bez masa to nejde, rodinu k tomu nutit nemůžu, ale taky se naučili jíst víc zeleniny.
sob pro 27, 2008 4:06 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

Jaky mate vepřovy v anglii?Tu v irsku je totiž absolutně libovy bez tuku takže je problem mit v pekači nějakej tuk nebo rosol.A Jakej chleba? Ten sedvičovej?
sob pro 27, 2008 4:18 pm

fatal_netware

Příspěvek

Dá se tady sehnat vepřový na pečení a to je ještě se sádlem ( tukem ) a kusem kůžičky dokola. To je potom mňamka.
Ale taky seženu jen libový.
Jinak chleba: když jsem dělal v hodně drahých restauracích a jednom hodně drahým hotelu tak jsme měly chleba hodně moc podobnej českýmu. Jinak mě stačí klidně polskej, není to českej, ale sníst se dá. Ale asi si zkusím najít pekárnu která peče chleba podobnej hodně českýmu.
Jinak pekárna pro kterou pracuji peče úplně jinej typ chleba. :onfire: Ani si ho domů neodnáším :wall:

P.S. Zapomněl jsem, předchvilkou jsem do pekáče přihodil pár stroučků česneku ( na radu spolubydlícího ) tak jsem zvědav ;)
sob pro 27, 2008 4:32 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

Taky kupuju polskej ale jen žitnej ten je skoro stejnej jak náš,normal polskej mi moc nechutna a i topinky z něj jsou nic moc rozpadnou se na drobky.A nebo zajdu do česke hospody tam maji chleba českej a moc dobrej, dam si ho k polivce a pak knedlo vepřo zelo nebo svíčkovou třeba a plzen k tomu nebo jiny česky točeny :)
sob pro 27, 2008 4:48 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů