Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
Jídlo na cestách :o))
Bylo tu něco podobného,tak tohle je restaurant U Fháčka,opečený kuřecí plátek a jedna studená Gábinka.
Práci čest,rukám klid.
FH 12 420 2000,FH 12 420 2001,FH 13 440 2007,
FH 13 440 2008, Man TGX 440 2009
Teď Béda Trávníček
FH 12 420 2000,FH 12 420 2001,FH 13 440 2007,
FH 13 440 2008, Man TGX 440 2009
Teď Béda Trávníček
Re: Jídlo na cestách :o))
Už mockrát mě napadlo jak to dělali dřív,když nebylo tolik příjemných vecí jako teď.Jsme zvyklí na lednice,mikrovlnky,rychlovarné konvice a vůbec nám to nepříjde jako něco zvláštního. Když pak z vyprávění slyším jak staří "česadi" jezdili s Trambusem do Iránu,zní to jako sci-fi... Já kdyby mi v létě přestala jít klima tak budu řvát jak raněný zvíře
No fatal netware znamená fatální síť a vzniklo to když jsem v anglii dělal první WIFI síť a přemýšlel jsem jak ji nazvat, aby to nikoho nelákalo mi ji nabourávat ( mezi námi stejně je zabezpečená na maximum ) a moje kamarádka má email fatal women ( fatální žena ) a tak jsem vymyslel toto. Je zajímavé jak se v mém životě tento název docela ujal pak už byly všechny mé sítě co jsem vytvořil fatal_netware a když jsem hledal jméno do PC diskuze tak to bylo jednoznačný. A to mi potom už zůstalo
Jinak zastávám metodu vaření jednoduše rychle a delikátně.
Vepřový co dnes dělám není to rychle, ale je to úplně jednoduše. Maso na pečení osolím opepřím okmínuji, podleji vodou a peču na zaklopeném pekáči asi hodinu a půl a pak asi hodinu a půl odklopený. Příloha cokoliv mě napadne. Nesmím zapomnět postupně podlévat vodou. A ještě jak to schládne ( vychládne ) tak to maso s rosolem a sádlem a s chlebem to je bašta. Kdysi jsem sněd kilo vepřovýho za dvy dny sám. Ale zase jsem byl sedm let vegetariánem takže se to asi kompenzuje
Jinak zastávám metodu vaření jednoduše rychle a delikátně.
Vepřový co dnes dělám není to rychle, ale je to úplně jednoduše. Maso na pečení osolím opepřím okmínuji, podleji vodou a peču na zaklopeném pekáči asi hodinu a půl a pak asi hodinu a půl odklopený. Příloha cokoliv mě napadne. Nesmím zapomnět postupně podlévat vodou. A ještě jak to schládne ( vychládne ) tak to maso s rosolem a sádlem a s chlebem to je bašta. Kdysi jsem sněd kilo vepřovýho za dvy dny sám. Ale zase jsem byl sedm let vegetariánem takže se to asi kompenzuje
Dá se tady sehnat vepřový na pečení a to je ještě se sádlem ( tukem ) a kusem kůžičky dokola. To je potom mňamka.
Ale taky seženu jen libový.
Jinak chleba: když jsem dělal v hodně drahých restauracích a jednom hodně drahým hotelu tak jsme měly chleba hodně moc podobnej českýmu. Jinak mě stačí klidně polskej, není to českej, ale sníst se dá. Ale asi si zkusím najít pekárnu která peče chleba podobnej hodně českýmu.
Jinak pekárna pro kterou pracuji peče úplně jinej typ chleba. Ani si ho domů neodnáším
P.S. Zapomněl jsem, předchvilkou jsem do pekáče přihodil pár stroučků česneku ( na radu spolubydlícího ) tak jsem zvědav
Ale taky seženu jen libový.
Jinak chleba: když jsem dělal v hodně drahých restauracích a jednom hodně drahým hotelu tak jsme měly chleba hodně moc podobnej českýmu. Jinak mě stačí klidně polskej, není to českej, ale sníst se dá. Ale asi si zkusím najít pekárnu která peče chleba podobnej hodně českýmu.
Jinak pekárna pro kterou pracuji peče úplně jinej typ chleba. Ani si ho domů neodnáším
P.S. Zapomněl jsem, předchvilkou jsem do pekáče přihodil pár stroučků česneku ( na radu spolubydlícího ) tak jsem zvědav
Taky kupuju polskej ale jen žitnej ten je skoro stejnej jak náš,normal polskej mi moc nechutna a i topinky z něj jsou nic moc rozpadnou se na drobky.A nebo zajdu do česke hospody tam maji chleba českej a moc dobrej, dam si ho k polivce a pak knedlo vepřo zelo nebo svíčkovou třeba a plzen k tomu nebo jiny česky točeny
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 56 hostů