Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
PROSBA-zákusek na P&O Ferries
Moc bych chtěl poprosit někoho, kdo žije v Anglii, zda by dokázal nějakým způsobem získat recept na perník přelitý vanilkovým šodó (pudingem). Pokud pluju s P&O, vždycky si ho dávám a nesmírně mi chutná.
Chtěl jsem si o recept říci přímo kuchařům na lodi (dal bych jim za to dva Klášterské ležáky), ale asi se do Anglie dlouho nepodívám, protože jsem ve fabrice, kam jezdíme, řekl Leader logistic team v kanceláři před celým osazenstvem, že angláni mají horší produktivitu, než Bulhaři a za deset let budeme kupovat Libru za deset Eurocentů.
Zkoušel jsem to googlit, ale ničeho jsem se nedobral a nějak se bez té dobroty nechci obejít.
Tak se obracím na někoho z vás, kdo je k získání toho receptu blíže než já, zda by tomu nějakou energii věnoval, recept získal a položil ho na tyto stánky.
Mnohokrát děkuji za vynaložené úsilí.
Chtěl jsem si o recept říci přímo kuchařům na lodi (dal bych jim za to dva Klášterské ležáky), ale asi se do Anglie dlouho nepodívám, protože jsem ve fabrice, kam jezdíme, řekl Leader logistic team v kanceláři před celým osazenstvem, že angláni mají horší produktivitu, než Bulhaři a za deset let budeme kupovat Libru za deset Eurocentů.
Zkoušel jsem to googlit, ale ničeho jsem se nedobral a nějak se bez té dobroty nechci obejít.
Tak se obracím na někoho z vás, kdo je k získání toho receptu blíže než já, zda by tomu nějakou energii věnoval, recept získal a položil ho na tyto stánky.
Mnohokrát děkuji za vynaložené úsilí.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard!
-
- Příspěvky: 494
- Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
- Bydliště: Planeta Země
Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne pát led 15, 2016 11:09 am, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
NakejMagoj
Díkas za ochotu. Dezert pojmenovaný Soufflé jsem nikdy nejedl, podle obrázků je to asi obdobné jako Brownies od BurgerKing. A když si to tak uvědomuju, tak ten zákusek na lodi chutná podobně jako Brownies. Ale ten perník opravdu podávají jako řez perníku, jak jej známe v Čechách a přelívá se vanilkovým krémem (něco jako šodó). A je takový "šťavňatější" než český domácí perník. Na jídelníčku je jenom v řidičské jídelně.
Já jsem to googlil, našel jsem i ten odkaz na palubní menu, ale k tomu kýženému jsem se nedopracoval.
Tak jsem se dostal i třeba k Vánočnímu pudingu a včera jsem chtěl anglány "pochcat" a vytvořit českou variantu. Vytvořil jsem z klasického perníkového těsta jakoby knedlíkové šišky a dal to vařit do vody. "Knedlíky" brutálně nakynuly. A chuť měly takovou mdlou (muselo by se tam dát mnohem více koření, medu a kakaa) chuť. A musely by se udělat menší šišky, nebo koule, jako když dělám Semmelknedel. A tak angláni vyhráli a perníkové knedlíky chutnaly sousedovým slepicím. Ale originál Vánoční puding natrénuju.
Já jsem to googlil, našel jsem i ten odkaz na palubní menu, ale k tomu kýženému jsem se nedopracoval.
Tak jsem se dostal i třeba k Vánočnímu pudingu a včera jsem chtěl anglány "pochcat" a vytvořit českou variantu. Vytvořil jsem z klasického perníkového těsta jakoby knedlíkové šišky a dal to vařit do vody. "Knedlíky" brutálně nakynuly. A chuť měly takovou mdlou (muselo by se tam dát mnohem více koření, medu a kakaa) chuť. A musely by se udělat menší šišky, nebo koule, jako když dělám Semmelknedel. A tak angláni vyhráli a perníkové knedlíky chutnaly sousedovým slepicím. Ale originál Vánoční puding natrénuju.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard!
-
- Příspěvky: 494
- Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
- Bydliště: Planeta Země
Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne pát led 15, 2016 11:08 am, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
-
- Příspěvky: 494
- Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
- Bydliště: Planeta Země
Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne pát led 15, 2016 11:08 am, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
NakejMagoj
Tak opravdu díkas. A hned v prvním odkazu jsem našel perník, který vzhledově vypadá stejně http://articles.latimes.com/2012/dec/22 ... d-20121222 . Tak ho zkusím, až budu mít čas a uvidím.
A když už jsem se dostal k vláknu o vaření, tak i já něco přidám jak pro ty, co rádi vaří dobrá jídla, nebo je alespoň rádi jedí:
Zkuste si svíčkovou naložit místo do octového nálevu do šťávy z vymačkaných citronů, je to úplně jiný level a zkuste vynechat hořčici, ta je úplně zbytečná.
A naopak pro grilování zkuste na naložené maso v oleji, koření a zelenině cáknout trochu sladkého nebo vinného octa, popřípadě Portské a masíčko se potom rozplývá na jazyku.
A když už jsem se dostal k vláknu o vaření, tak i já něco přidám jak pro ty, co rádi vaří dobrá jídla, nebo je alespoň rádi jedí:
Zkuste si svíčkovou naložit místo do octového nálevu do šťávy z vymačkaných citronů, je to úplně jiný level a zkuste vynechat hořčici, ta je úplně zbytečná.
A naopak pro grilování zkuste na naložené maso v oleji, koření a zelenině cáknout trochu sladkého nebo vinného octa, popřípadě Portské a masíčko se potom rozplývá na jazyku.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard!
Dobry chleba mne v pohode 4 dni vydrzi. Nekupuj Penam.
Střídač. Uz nestridam
http://www.youtube.com/paprna
http://www.youtube.com/paprna
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 58 hostů