Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
stř zář 09, 2015 4:27 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
čtv zář 10, 2015 7:01 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Bograc:

Obrázek
pát zář 11, 2015 11:16 pm

Krocan
Příspěvky: 846
Registrován: pon pro 14, 2009 11:15 am
Bydliště: EU-Kopidlno

PROSBA-zákusek na P&O Ferries

Příspěvek

Moc bych chtěl poprosit někoho, kdo žije v Anglii, zda by dokázal nějakým způsobem získat recept na perník přelitý vanilkovým šodó (pudingem). Pokud pluju s P&O, vždycky si ho dávám a nesmírně mi chutná.
Chtěl jsem si o recept říci přímo kuchařům na lodi (dal bych jim za to dva Klášterské ležáky), ale asi se do Anglie dlouho nepodívám, protože jsem ve fabrice, kam jezdíme, řekl Leader logistic team v kanceláři před celým osazenstvem, že angláni mají horší produktivitu, než Bulhaři a za deset let budeme kupovat Libru za deset Eurocentů.
Zkoušel jsem to googlit, ale ničeho jsem se nedobral a nějak se bez té dobroty nechci obejít.
Tak se obracím na někoho z vás, kdo je k získání toho receptu blíže než já, zda by tomu nějakou energii věnoval, recept získal a položil ho na tyto stánky.
Mnohokrát děkuji za vynaložené úsilí.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard! :bomb:
ned lis 22, 2015 11:11 am

NakejMagoj
Příspěvky: 494
Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
Bydliště: Planeta Země

Příspěvek

Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne pát led 15, 2016 11:09 am, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
ned lis 22, 2015 4:09 pm

Honza B.
Příspěvky: 201
Registrován: stř kvě 27, 2009 7:40 pm
Bydliště: Moravské Budějovice

Příspěvek

Tady je to jak na Václaváku - od špeku k perníku :lol:
ned lis 22, 2015 4:35 pm

Krocan
Příspěvky: 846
Registrován: pon pro 14, 2009 11:15 am
Bydliště: EU-Kopidlno

NakejMagoj

Příspěvek

Díkas za ochotu. Dezert pojmenovaný Soufflé jsem nikdy nejedl, podle obrázků je to asi obdobné jako Brownies od BurgerKing. A když si to tak uvědomuju, tak ten zákusek na lodi chutná podobně jako Brownies. Ale ten perník opravdu podávají jako řez perníku, jak jej známe v Čechách a přelívá se vanilkovým krémem (něco jako šodó). A je takový "šťavňatější" než český domácí perník. Na jídelníčku je jenom v řidičské jídelně.
Já jsem to googlil, našel jsem i ten odkaz na palubní menu, ale k tomu kýženému jsem se nedopracoval.
Tak jsem se dostal i třeba k Vánočnímu pudingu a včera jsem chtěl anglány "pochcat" a vytvořit českou variantu. Vytvořil jsem z klasického perníkového těsta jakoby knedlíkové šišky a dal to vařit do vody. "Knedlíky" brutálně nakynuly. A chuť měly takovou mdlou (muselo by se tam dát mnohem více koření, medu a kakaa) chuť. A musely by se udělat menší šišky, nebo koule, jako když dělám Semmelknedel. A tak angláni vyhráli a perníkové knedlíky chutnaly sousedovým slepicím. Ale originál Vánoční puding natrénuju.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard! :bomb:
ned lis 22, 2015 7:07 pm

NakejMagoj
Příspěvky: 494
Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
Bydliště: Planeta Země

Příspěvek

Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne pát led 15, 2016 11:08 am, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
ned lis 22, 2015 7:13 pm

NakejMagoj
Příspěvky: 494
Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
Bydliště: Planeta Země

Příspěvek

Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne pát led 15, 2016 11:08 am, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
ned lis 22, 2015 7:17 pm

Krocan
Příspěvky: 846
Registrován: pon pro 14, 2009 11:15 am
Bydliště: EU-Kopidlno

NakejMagoj

Příspěvek

Tak opravdu díkas. A hned v prvním odkazu jsem našel perník, který vzhledově vypadá stejně http://articles.latimes.com/2012/dec/22 ... d-20121222 . Tak ho zkusím, až budu mít čas a uvidím.
A když už jsem se dostal k vláknu o vaření, tak i já něco přidám jak pro ty, co rádi vaří dobrá jídla, nebo je alespoň rádi jedí:
Zkuste si svíčkovou naložit místo do octového nálevu do šťávy z vymačkaných citronů, je to úplně jiný level a zkuste vynechat hořčici, ta je úplně zbytečná.
A naopak pro grilování zkuste na naložené maso v oleji, koření a zelenině cáknout trochu sladkého nebo vinného octa, popřípadě Portské a masíčko se potom rozplývá na jazyku.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard! :bomb:
ned lis 22, 2015 8:26 pm

Athari
Příspěvky: 38
Registrován: pát dub 03, 2015 7:32 pm
Bydliště: Prostějov

Příspěvek

A teď otázka na jídlo na cesty :) Jak to řešíte v kamionu s pečivem? Beru si vždycky chleba kterej hned dám do ledničky, ale stejně tak po 3-4 dnech ztvrdne a není jedlej. V zimě by ho možná šlo vozit v kastlíku venku zmraženej ale když nemrzne?
pon lis 23, 2015 8:55 pm

paprna
Příspěvky: 714
Registrován: stř říj 21, 2009 10:27 am
Bydliště: Morava

Příspěvek

Dobry chleba mne v pohode 4 dni vydrzi. Nekupuj Penam.
Střídač. Uz nestridam :P
http://www.youtube.com/paprna
pát lis 27, 2015 8:44 pm

sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

.
Naposledy upravil(a) sof dne stř úno 19, 2020 6:18 pm, celkem upraveno 1 x.
pát lis 27, 2015 9:26 pm

Uživatelský avatar
Depešák
Příspěvky: 209
Registrován: ned led 13, 2013 4:54 am
Bydliště: Basildon

Příspěvek

Hlad je převlečená žízeň


Obrázek
řidič kamionu je jako pes, spí v boudě,žere z misky a chčije na kolo...
pát pro 04, 2015 8:33 am

sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

.
Naposledy upravil(a) sof dne stř úno 19, 2020 6:19 pm, celkem upraveno 1 x.
sob bře 26, 2016 9:59 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 12 hostů