Stránka 1 z 70

Jídlo na cestách :o))

Napsal: ned srp 27, 2006 3:47 pm
od mirasa
Bylo tu něco podobného,tak tohle je restaurant U Fháčka,opečený kuřecí plátek a jedna studená Gábinka. Obrázek Obrázek

Napsal: pon srp 28, 2006 9:24 am
od david
Sakriš....i přesto že jsem snídal...tak to vypadá ukrutně dobře až z toho začínám mít na něco hlad :wink:

Napsal: pon srp 28, 2006 9:56 am
od Dr.Street
david píše:Sakriš....i přesto že jsem snídal...tak to vypadá ukrutně dobře až z toho začínám mít na něco hlad :wink:
Nebo jenom Chu? :twisted:

Napsal: pon srp 28, 2006 1:26 pm
od Bagr
Jo,Motorest u FHáčka ???? :lol: :lol: :dance: :dance: :dance:

Re: Jídlo na cestách :o))

Napsal: sob zář 02, 2006 5:14 pm
od Petr.75
mirasa píše:Bylo tu něco podobného,tak tohle je restaurant U Fháčka,opečený kuřecí plátek a jedna studená Gábinka. Obrázek Obrázek
Už mockrát mě napadlo jak to dělali dřív,když nebylo tolik příjemných vecí jako teď.Jsme zvyklí na lednice,mikrovlnky,rychlovarné konvice a vůbec nám to nepříjde jako něco zvláštního. :oops:Když pak z vyprávění slyším jak staří "česadi" jezdili s Trambusem do Iránu,zní to jako sci-fi... :lol: Já kdyby mi v létě přestala jít klima tak budu řvát jak raněný zvíře :lol:

Napsal: sob zář 02, 2006 9:42 pm
od HAD
mno tak vono stačí když spustěj vo tom jakej to byl svátek když jel někdo na slovensko, že vo tom tejden mluvilo celý čsad...

Napsal: ned zář 03, 2006 12:10 am
od mirasa
kolega na firmě jel s lianou v 90 roce do Egypta,trvalo mu to 2 měsíce a dostal 100 kulíků,tedy jestli nelhal.Na tu dobu,slušný peníze.

Napsal: čtv zář 07, 2006 1:41 am
od HAD
hm to měl kliku frajeři jeli tenkrát turecko, zabásli je tam páč tamní speditér nevyclil a prej chtěli ujet bez toho, nakonec jim snad nechali udělat diplomatický pasy aby je pustili. a auto prej přivezli na podvalu asi pře 3ma rokama

Napsal: sob zář 06, 2008 7:43 pm
od Helena
Tak, Otíku, tohle je jediný, co je tu o jídle. Takže jsem měla na mysli uzený se švestkovou omáčkou :savle: . A s takovejma strašně rozpatlanejma knedlíkama. To se vaří ve východních Čechách.

Napsal: sob pro 27, 2008 2:51 pm
od Helena
Tak Ota mi ještě neodpověděl :? , tak fatal, jak děláš to vepřový? (neumím anglicky, co vůbec znamená fatal netware?)

Napsal: sob pro 27, 2008 2:59 pm
od fatal_netware
No fatal netware znamená fatální síť a vzniklo to když jsem v anglii dělal první WIFI síť a přemýšlel jsem jak ji nazvat, aby to nikoho nelákalo mi ji nabourávat ( mezi námi stejně je zabezpečená na maximum :D ) a moje kamarádka má email fatal women ( fatální žena ) a tak jsem vymyslel toto. Je zajímavé jak se v mém životě tento název docela ujal pak už byly všechny mé sítě co jsem vytvořil fatal_netware a když jsem hledal jméno do PC diskuze tak to bylo jednoznačný. A to mi potom už zůstalo :D

Jinak zastávám metodu vaření jednoduše rychle a delikátně.

Vepřový co dnes dělám není to rychle, ale je to úplně jednoduše. Maso na pečení osolím opepřím okmínuji, podleji vodou a peču na zaklopeném pekáči asi hodinu a půl a pak asi hodinu a půl odklopený. Příloha cokoliv mě napadne. Nesmím zapomnět postupně podlévat vodou. A ještě jak to schládne ( vychládne ) tak to maso s rosolem a sádlem a s chlebem to je bašta. Kdysi jsem sněd kilo vepřovýho za dvy dny sám. Ale zase jsem byl sedm let vegetariánem :D takže se to asi kompenzuje :D

Napsal: sob pro 27, 2008 3:06 pm
od Helena
Já jsem se kmín v Německu odnaučila, jinak dělám vepřový stejně. Od tý doby, co jím míň masa a víc zeleniny, se líp cejtím. Mám křečový žíly a na ty je vepřový tabu. Ale vím, že bez masa to nejde, rodinu k tomu nutit nemůžu, ale taky se naučili jíst víc zeleniny.

Napsal: sob pro 27, 2008 3:18 pm
od Maťas
Jaky mate vepřovy v anglii?Tu v irsku je totiž absolutně libovy bez tuku takže je problem mit v pekači nějakej tuk nebo rosol.A Jakej chleba? Ten sedvičovej?

Napsal: sob pro 27, 2008 3:32 pm
od fatal_netware
Dá se tady sehnat vepřový na pečení a to je ještě se sádlem ( tukem ) a kusem kůžičky dokola. To je potom mňamka.
Ale taky seženu jen libový.
Jinak chleba: když jsem dělal v hodně drahých restauracích a jednom hodně drahým hotelu tak jsme měly chleba hodně moc podobnej českýmu. Jinak mě stačí klidně polskej, není to českej, ale sníst se dá. Ale asi si zkusím najít pekárnu která peče chleba podobnej hodně českýmu.
Jinak pekárna pro kterou pracuji peče úplně jinej typ chleba. :onfire: Ani si ho domů neodnáším :wall:

P.S. Zapomněl jsem, předchvilkou jsem do pekáče přihodil pár stroučků česneku ( na radu spolubydlícího ) tak jsem zvědav ;)

Napsal: sob pro 27, 2008 3:48 pm
od Maťas
Taky kupuju polskej ale jen žitnej ten je skoro stejnej jak náš,normal polskej mi moc nechutna a i topinky z něj jsou nic moc rozpadnou se na drobky.A nebo zajdu do česke hospody tam maji chleba českej a moc dobrej, dam si ho k polivce a pak knedlo vepřo zelo nebo svíčkovou třeba a plzen k tomu nebo jiny česky točeny :)