Všade kde som bol v značkových servisoch to bolo pre šoféra skoro rovnaké. Čakacia miestnosť, telka a wifi. Internet niekde lepší, niekde slabší, niekde majú free wifi a niekde na denné heslo.
V zahraničí, kde chodím do servisov majú všade kávu s automatu zadarmo. A pitnú vodu s automatu tiež zadarno. Ale to je všetko. Nebol som v žiadnom servise, kde by ponúkali šoférom čosi viac. V dánsku, v jednom servise (scanii) majú pre šoférov na jedenie pripravené jednohubky. Ale to je hneď zjedené a nikdy sa my to neušlo.
Ja ale nič navyše nepotrebujem.. Nič my nechýba v servisoch. Radšej by som robil, než čakal v servise na opravu.
Ale vždy by som uvítal jednu vec, keby my povedali koľko bude trvať oprava. Aspoň približne. Aby som vedel koľko mám voľna a mohol ísť zo servisu niekam preč.
V krajine kde najčastejšie chodím do servisov (man, scania, daf) majú čakacie miestnosti pre šoférov urobené tak, že treba prejsť cez dieľňu. A to je veľmi dobré, lebo vidím na svoje auto a vidím či na ňom robia.
V zime som bol 2krát v jednom zahraničnom servise (scania) s dvoma autami na garančné prehliadky. A čo ma veľmi príjemne prekvapilo, bolo to, že mechanik na aute vymenil všetky vypálené žiarovky a spravil úplne neuveriteľnú vec, na oboch autách namazal točnu. SUPER PRÁCA
A ešte jeden rozdiel medzi slovenskými a zahraničnými servismi- na slovensku sa my nikdy nestalo, že by mechanik použil svoju kartu do tachografu. Po oprave vždy bola na tachografe jazda bez karty. V zahraničí je to naopak, nikdy sa my nestalo, že by mechanik jazdil mojim autom bez svojej karty.
romisek: nič ma nenapadá ako velepšiť dobu čakania, podstané je pre mňa vždy to, aby auto bolo opravené poriadne...