Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

fatal_netware

Příspěvek

Pro TACHO.1:
Když řekneš Á tak, by jsi měl říci i B.

Ony totiž ty úplně nové tachografy umí i něco jiného. A to, že jdou načíst na dálku. Tady v Anglii už to známe a řeknu Vám, že je to teda bomba a velmi rychlé. Jen nevím, jaký to má dosah. Ale jinak dost dobrý. Tak teda, až se tyto čtečky dostanou i do ČR, tak doufám, že Otesánek a spol. konečně udělají pořádek na českých silnicích. Teoreticky by to mohli i zabudovat do mýtných bran, aby konečně viděli, kolik řidičů tyto brány projíždí a přitom mají na tachu nastavenou pauzu ;),
A hlavně, až se potom bude policie Čr nudit, tak je doufám napadne i to, že si zjistí velké firmy, kde si řidiči nakládají a skládají návěsy sami. A tam jim bude stačit jen přijet a hned uvidí, kdo co má na tachografu nastavené. A myslím si, že potom jim bude nějaká cukatůra, néli napnelismu úplně na ho_no :D
Mě osobně jsou nové tachografy úplně u zadele. Mě spíš sere, že někteří výrobci vylepšili receptury a to co teď vyrábějí, jsou pěkné sra_ky. Jsou to hlavně firmy, které využili podpory čínského kapitálu a podle toho ty jejich nová auta taky tak vyrábí. Ale to už by bylo na úplně jinou diskuzi.
čtv říj 25, 2012 8:19 pm

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4855
Registrován: sob pro 15, 2007 9:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

a že vám komouši řídily život to vám vadilo :lol: pryč stakovejma kýčema,nevím proč by mě nějáká škatule měla narušovat moje soukromí,už tak mě štve ta mýtná krabice,furt vtýhle době někdo někoho špehuje :roll:
2x Nissan atleon 210
čtv říj 25, 2012 10:14 pm

TTNandy
Příspěvky: 880
Registrován: stř lis 09, 2011 8:39 pm
Bydliště: Dubí

Příspěvek

:D To máš jedno.....vystrčíš kušnu z baráku či z auta-už tě bere nějaká kamera.U pumpy,v obchodě,v bance,na ulicích,na silnicích.....plíživě,pod záminkou tvý ,,ochrany a bezpečnosti",jsi špiclovanej až doprdele.Nejvíc mně vždycky rozbijou idioti,který hlásaj argument:no co,když neděláš nic zakázanýho,tak to nikomu nemůže vadit.To je k posrání......A mnoho z nich vykřikovalo při převratu že policejní stát,STB atd. :D Ale vůbec jim nedochází jak tohle muže kdykoliv a kdokoliv zneužít-zejména třeba mocenský složky.Ale pak už bude pozdě.K největší dokonalosti to prej dotáhli Angláni.V jednom dokumentu ukazovali,že v jedný čtvrti Londýna vycházi až 400 kamer na obyvatele!!!!!!!! :shock: Příklad:třeba v menších městech,jako u nás sedí u kamerových systémů místní ženský.A kdybys třeba klátil sousedku a uvidí tě párkrát jak k ní večer skákneš,když bude mamina v práci-maximálně do měsíce to ví tvoje polovička. :D Slípka dojde domu,a hned se pochlubí co viděla starýmu,ten to zas vykecá v práci....atd.Ale bude to v rámci tvý a obecný ,,bezpečnosti'' :D
TTN
pát říj 26, 2012 12:17 am

Uživatelský avatar
fahrer
Příspěvky: 661
Registrován: ned čer 08, 2008 1:51 pm

Příspěvek

Ale u nás to funguje taky tak. A ani na to sousedka nepotřebuje kameru. :D
pát říj 26, 2012 8:00 am

Maarty
Příspěvky: 177
Registrován: čtv úno 26, 2009 9:21 pm
Bydliště: Plzeň

Dvojí metr

Příspěvek

Sto lidí sto názorů.Podvádělo se , bude se dál a ve všem:-) Dle mého názoru je úplně jedno co bude v auťě za dokonalý Tachograf , stejně zas někdo vymyslí jak ho obejít! Vše je jen o lidech které ta práce za volantem živí.Jasně je to i o kontrolních orgánech,kteří bývají bohužel často nemilosrdní , ikdyž se kolikrát jedná o prkotinu -přetažených pár minut,cuknutí na parkovišti atd, (29.sekund na legálního cukání versus tolerance při kontole)??? TO BY STÁLO ZA HLASOVÁNÍ :-) Jak známe pak je tu možnost nemalé pokuty a postupné nazbírání 12ti bodů :-( a konec !!!To děsí asi každédho při silniční kontrole. Trestat za přestupky ano,ale jen za ty které mají za mák smyslu. No zatím to vydím jako marný boj s větrnými mlýny ke spokojenosti pro obě strany.Jen do mě
Piju a kouřím za West Velorex Bohemia :-)
pát říj 26, 2012 8:23 am

J@kub
Příspěvky: 226
Registrován: pon bře 09, 2009 7:01 pm
Bydliště: Kolín

Příspěvek

Tacho u nás na firmě máme spoustu aut, s novou verzí tachografu a nikdo po nás nic takového co si psal na začátku tohoto topicu nevyžaduje! Z pohledu řidiče to vnímám pozitivně, už jen v případě že nás čeká víc na vykl. z boku a ve frontě se popojíždí, 45min pauzu nepřeruším, kafe popíjím stejně jako kdybych necuknul, na tom rohlíku s máslem si taky pochutnám a film běží :lol: takže myslím že zbytečně maluješ čerta na zeď :wink:
pát říj 26, 2012 8:44 am

Maillo
Příspěvky: 49
Registrován: stř črc 18, 2012 8:28 am
Bydliště: Big Bilovic

Příspěvek

Jakub to napsal dobre, je to hlavne o lidech. Pro dispecera, ktery me kvuli skuline v tachografu nenecha nazrat, ja delat nechci. Nastesti s timto problem nemam. Ja v tom novym tachografu vidim pozitivum v tom, ze v kolone nestratim 30minut jizdy na 3km. Pak si stejne zastavim na svou pauzu, abych se v klidu najedl a vys... sak vyte co :D A kdyz je nekdo vul a podvati kvuli firme, tak je to jeho krec. Je pravda, ze spousta lidi moralizuje, ale kdyz specha domu k zene a detem, tak se deje ledacos.
pát říj 26, 2012 10:08 am

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

asi jde o to že jeden si poskočit může a druhému za to vezmou papíry :idea:
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
pát říj 26, 2012 4:22 pm

Uživatelský avatar
vencaZE
Příspěvky: 188
Registrován: stř črc 25, 2007 12:58 pm
Bydliště: Plzeňský kraj

Příspěvek

fatal_netware: Hlavně že na ostrovech to máte fšechno f pohodě :savle: .
Pro všechny ostatní s podobným názorem: Vždyť vy si tu svobodu, dá li se o nějaké vůbec ještě mluvit, ani nezasloužíte, komunisti a socani vám ke štěstí bohatě stačí.
Proč by jsme se dřeli,když můžeme spálit trochu nafty.
DEF-DAF____http://www.svobodni.cz
pát říj 26, 2012 9:33 pm

lukasV

Příspěvek

venca_ZE: Fatal ma pravdu :wink:
pát říj 26, 2012 9:52 pm

Pernajsl
Příspěvky: 21
Registrován: čtv bře 29, 2012 9:46 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvek

Zdravim panove.Chtel sem aby mi někdo uvedl v do obrazu.Jezdil sem rok na kotoučky.to už sem pod aetr sem podkuži dostal.
Aš na jednu věc zjistil sem že sem se celej rok asi připravoval o jízdu.
Na kotouček sem jezdil tim stylem že ve 12.00 sem cuknul od baraku a bral sem to jako že začínam jízdu a v 16.30 sem točil 45 pauzu,pokud sem nemel 15minut a 30 tak sem to bral celí jako jízdu.
Tak že většinou sem tankovaní,zastavení na benzině pro bagetu,a řešení papíru,a takovídle drobny zdržení počítal do jízdy.,ale ted sem jezdil na kartu a byla to parada.popojíždění v koloně místo 30 minut 25.A těch 4.5 jízdy sem udělal třeba aš za 6 hodin.Jak je to teda na kolečku dokažou to takle dobře spočítat i na kolecku.Ja se řidil tim že pokud nestojim dyl jak 15 minut mam to do jízdy.
Tak že vzorovej přiklada jedu stejnou trasu s kolegou v zavěsu co jede na kartu.jedem v 1.00 směr franfurkt tankovaní v chebu 13 minut zapřahnutí navěsu 20 minut cukaní,pak naky drobny 3 minutoví stani a ja mu v 5.30 říkam sem vyjetej a on mi na to řekne mam ještě pul hodiny.Ja bych je měl mít tim padem taky,ale ted de o silniční kontrolu.dokažou todle vyčíst do detailu s kolecka.
Doufam že sem to napsal trochu srozumitelne a že to někdo pochopí a uvede na pravou míru
sob pro 08, 2012 9:28 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů