Dotazy o legislativě v dopravě, koncesích, zákazech jízd apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-

delivio

STIWRX

Příspěvek

mne by jen zajimalo kde ma zamestnavatel oporu v zakoniku prace za strhavani penez z vyplaty za nadspotrebu.
No nikde přece.
Fa A řekla Fa B že řidiči fa A jezdí do 33L a boss fa B chce bohatnout taky a tak stanový po špatném spánku, že se bude jezdit za 26,5L vzorec jak na to přišel je top secret, protože se zjevil jednou v páře která stoupala s vařící vody.

A jelikož CZ řidič je zvláštní druh tak mu nevadí, že jej někdo dere a pokud jej někdo dere jak husu ještě vice tak s ledovým klidem dokoupí pár litrů a bude top driver.

Heslo dvacetiletí- starám se o sebe a druhý mně nezajímá.
pát bře 01, 2013 11:24 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Příspěvek

vzorec jak na to přišel je top secret, protože se zjevil jednou v páře která stoupala s vařící vody.
tak pokud je ten "vzorec vypičítán ve stavu "veselém" což je +- můj momentální stav , tak je to jistě OK halelujá :naughty: :hvizd: :valetsesmihy: :smich: :smich: blbé ovšem je,.................... že je to často "realita" :savle:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
sob bře 02, 2013 1:10 am

sibr
BAN
Příspěvky: 1784
Registrován: stř kvě 20, 2009 12:37 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvek

Na celém problému je okouzlující, že se o něj nejvíce zasloužili právě ti, co si na něj nejvíce stěžují. Když se většina z vás podívá jak s vámi nadřízení jednají, jak vás odírají na různých právech i mzdách, tak není důvod proč by vás nesjeli také na naftě !

Když vládá „šetří“ na invalidech, důchodcích, svobodných matkách, postižených dětech a každém kdo se může bránit jen těžko a zároveň přehlíží, jak si ti mocnější nacpávají svoje kapsy ze státních peněz, pak je nereálné, že bude někdo chránit svéprávné a zdravé chlapy (řidiče). Zaměstnanci na všech úrovních jsou a budou odírání přesně tolik, kolik si nechají líbit.
Některé profese se umí bránit lépe, jiné to zase neumí. Řidiči umí brečet lépe jak staré báby, ale to jim nepomůže. Každý se spíše slituje nad nemohoucím co se snaží, než nad zdravím chlapem co sám nic neudělá a jen si stěžuje na foru.

Když má dopravce na dvorku stádo ovcí co si nechaj všechno líbit, nebo jen čekají až se jich někdo (úřad) zastane, tak je dost těžké odolat a na jejich úkor si trošku nepřilepšit…

Podobně je to i když má stádo ovcí politik:
http://www.novinky.cz/domaci/294854-kla ... nejsi.html :)
"Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" učitel národů Jan Amos Komenský
sob bře 02, 2013 8:24 am

STIWRX
Příspěvky: 70
Registrován: sob bře 24, 2012 5:05 pm
Bydliště: OSTRAVA!!!

Příspěvek

No ja mam tu vyhodu ze pracuju ve firme kde se veci resi. Za naftu mi nikdy nic nestrhli ale normy mame. Pocita se kudma jedu kolik vezu a auta na kterych jezdime jsou testovane a normovane. Ale ted mi dali v lednu nove pneumatiky na celou soupravu a spotreba semi zvedla o 3litry na 100 takze uz se do spotreby mam problem vejit. A to i z radama skolitele na spotrebu. Jeho rady jsou mi celkem k prdu jezdim tak normalne takze spotreba se nehla. Tak sem tedka zvedavy jak mi prijde vyplata jestli tam bude neco srazeneho za naftu. Pokud ano hodlam jit prvni za sym pravnikem probrat snim moznosti a pak pujdu na firmu. Ale treba se cilim zbytecne celou dobu co tu jezdim tak mam lepsi spotrebu nez mam mit takze kdyz mi to ted vyleti protoze mam proste nove pneu tak doufam ze clovek co se o to stara to pochopi a nebude se snazim mi delat problemy. Pokud ano tak to pujde holt pres pravnika.
sob bře 02, 2013 9:26 am

sibr
BAN
Příspěvky: 1784
Registrován: stř kvě 20, 2009 12:37 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvek

Škoda že takto rozumných řidičů je jako šafránu.
Kdyby bylo takových více, tak by zlodějských firem rychle ubylo.
A taky by na foru ubylo těch fňukalů, co si neustále stěžují, jak níc nejde dělat a pořád je někdo okrádá.
Nebudou vás brát na hůl, když použijete rozumu alespoň půl :)
"Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" učitel národů Jan Amos Komenský
sob bře 02, 2013 9:48 am

HAD
Příspěvky: 1102
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

to dá rozum, nejdřív jít za pravníkem a až pak za tim člověkem co to má na starost a dát s nim řeč. ono je nejlepší se rovnou vytasit s právníkem.

já se opět ptám, jak by následující hypotetickou situaci chtěl řešit p. šíbr: 1 auto, dva šoféři, stejná trasa, stejnej náklad, stejný počasí. dejme tomu se střídaj po tejdnu, nebo třeba jezděj raní / odpolední. Jeden to jede za 33 a druhej za 42.

20krát mu řekneš, že mu to moc žere, optáš se ho co a jak, abys třeba jako poučil jak s tou dynamikou, řekneš mu ať se optá toho druhýho jak to dělá, ale nic furt jí prostě bude drhnout jak to jelito.

Odpovědi kloudný se beztak nedočkám, protože pan Š. stejně najde nějakej důvod proč za to může zaměstnavatel a ne ten fíra, kterej má prostě místo nohy cihlu. Dle něj totiž neexistuje, že by byla chyba v mezičlánku mezi pedálama a volantem
ned bře 03, 2013 6:55 pm

sibr
BAN
Příspěvky: 1784
Registrován: stř kvě 20, 2009 12:37 pm
Bydliště: Ostrava

HAD

Příspěvek

Ale jo, klidně ti odpovím. Už jsem to tady psal několikrát. Že tady píšu o právech řidičů ještě neznamená, že nějak sympatizuji se zloději.
Když někdo okrádá svého zaměstnavatele a zaměstnavatel to řeší „jen“ pokutou, tak je něco špatně a problém to vůbec neřeší!!! Nikdy bych nezaměstnával nikoho kdo mě okrádá. Dokázal bych krádež, což je zákonný důvod k okamžité výpovědi. Jestli bych to předal i k řešení policii, by záleželo na mnoha dalších okolnostech. Zajistit důkazy krádeže, není dnes až tak těžké.
Složitější by to bylo, kdyby ten nešťastník nekradl, ale opravdu je tak levý, nebo agresivní řidič, že mu to fakt tolik sežere. To bych se mu snažil pomoct problém odstanit. Ale zase bych to s tou snahou nijak nepřeháněl. Myslím, že neschopnost řidiče přiměřeně ovládat přidělenou techniku by byl dostatečný důvod k přeřazení na jinou práci, nebo případně k výpovědi. Jen postup bych musel zvolit takový, aby byl v souladu se ZP. Což samozřejmě jde.

Ještě doplním, že bych podobně problém řešil, i kdyby si ten nešťastník naftu dokupoval ze svého. Nešetrná jízda totiž nestojí jen naftu, ale také zvyšuje náklady na údržbu a snižuje životnost auta.


PS: jinak, pokud se někomu zdá že mu neodpovídám, tak mi hoďte link do SZ. Některé otázky na mě ve vláknech můžu z různých důvodu přehlédnout.
"Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" učitel národů Jan Amos Komenský
ned bře 03, 2013 8:21 pm

HAD
Příspěvky: 1102
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

Děkuji,

okrádání je jedna věc té jasný, ale jde o tyhle cihlaře. Takže a teď to nemyslim ve zlým nebo jako útok na tebe, v zásadě myslíš, že než se to stačit jednomu vysvětlit s tím, že pokud se prostě neuklidní tak si nevidělá, je lepší ho rovnou vyhodit?

uvědomte si kolik se v tom točí peněz. teď se mi doneslo, že někomu (je tu na foru) pětikilo (a nevim kolik) DAF žere díky výkonu o 2 litry na 100 míň než 460tka. to máš při 12ti tisících km 240 litrů = cca 8500 kč, to už je docela dost peněz za měsíc (pak je otázka o kolik je větší silniční daň POV atd) ale chci říct, že každej ušetřenej litr je prostě znát!
ned bře 03, 2013 9:30 pm

sibr
BAN
Příspěvky: 1784
Registrován: stř kvě 20, 2009 12:37 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvek

Každý ušetřený litr je znát stejně jako každá ukradená dvacetikačka z výplaty. Všechno záleží jestli zaměstnavatel chce opravdu šetřit naftu, nebo „šetřit“ i za cenu okrádání zaměstnanců. Soudit tady jednotlivé případy je zbytečné. Od toho jsou právě ti soudci.
Ale myslím, že je zbytečné vymýšlet opět nějaké zaručeně účinné „české“ řešení. Naši politici nám již desetiletí ukazují, že všechny „české“ řešení vedou skoro vždy ke zlodějině. Já bych se pro řešení inspiroval spíše na západě od Chebu. Tam umí problémy řešit daleko lépe než my všichni dohromady…
Všimnul jsem si tam hlavně toho, že mě častěji nakládal vozíčkář s praxí, který svoji práci dělal dlouho, měl zkušenosti a v práci byl spokojený.
Kdežto u nás mě častěji nakládal zoufalec, který byl včera na pracáku a s vyděšenýma očima očekával, že z výplaty nevyžije. Taky mi často ve spěchu a zoufalství ohnul sloupek, nebo zpříjemnil život jinak. A tohle se netýká jen vzv: Vrátní, řidiči, dispečeři u nás jsou na tom často podobně. Můžeme si tady psát různé teorie, ale nakonec stejně nevymyslíme nic nového. Vždycky skončíme u staré, mnohokrát ověřené pravdy: Nejproduktivnější je spokojený a zkušený zaměstnanec, pracující v příznivém prostředí, bez zbytečného stresu, pod dobrým vedením a s dobrou motivací. A taky druhá dlouhodobě ověřená pravda, že přesně a chytře vedený tým je vždy produktivnější, než tlupa otroků pod bičem otrokáře…
A jestli je někdo tak neschopný, že musí zaměstnávat cihláře, tak by se měl zamyslet nejdříve nad tím, co dělá sám špatně. Jedině pak může najít dobré řešení.

Psáno: „musí zaměstnávat cihláře“. Pokud chce cihláře naučit jezdit, tak to je věc jiná. Ale pokud někdo chce opět argumentovat, že se u něj každý naučí a pak uteče, tak by měl hlavně změnit něco na sobě, než ne těch všech co se příjdou učit a…
Naposledy upravil(a) sibr dne ned bře 03, 2013 10:26 pm, celkem upraveno 1 x.
"Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" učitel národů Jan Amos Komenský
ned bře 03, 2013 10:14 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Příspěvek

Nejproduktivnější je spokojený a zkušený zaměstnanec, pracující v příznivém prostředí, bez zbytečného stresu, pod dobrým vedením a s dobrou motivací. A taky druhá dlouhodobě ověřená pravda, že přesně a chytře vedený tým je vždy produktivnější, než tlupa otroků pod bičem otrokáře…
tak na tomhle je víc pravdy, než si mnozí jsou ochotni připustit- .... :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
ned bře 03, 2013 10:25 pm

sibr
BAN
Příspěvky: 1784
Registrován: stř kvě 20, 2009 12:37 pm
Bydliště: Ostrava

martin

Příspěvek

Taky jsem to nevymyslel já :)
Píšou o tom úspěšní lidé jako Dale Carnegie http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=c ... Gv4Iwnva3w a mnoho dalších.
Ale samozřejmě jsou i takový, kteří dosáhli úspěchu hlavně bičem a intrikami.
"Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" učitel národů Jan Amos Komenský
ned bře 03, 2013 10:39 pm

kuntík
Příspěvky: 986
Registrován: pát črc 17, 2009 3:11 am
Bydliště: JM

Příspěvek

Nechápu, proč ten sibr je tak neoblíbenej. :D
asi se na tu šoféřinu...
už se stalo...
pon bře 04, 2013 12:00 am

sibr
BAN
Příspěvky: 1784
Registrován: stř kvě 20, 2009 12:37 pm
Bydliště: Ostrava

kuntík

Příspěvek

Neboj, není neoblíbenej. Jen to tak vypadá, protože tady píšou častěji nechápaví. Jinak je to OK :wink:
"Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" učitel národů Jan Amos Komenský
pon bře 04, 2013 5:36 am

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4855
Registrován: sob pro 15, 2007 9:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

já si myslím,že zloděj je ten druhej řidič,kterej má menší spotřebu,za 1.okrádá sám sebe,a za 2 okrádá toho druhého řidiče. :wink:
2x Nissan atleon 210
pon bře 04, 2013 10:52 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Tomik

Příspěvek

:think: :valetsesmihy: :valetsesmihy: :valetsesmihy: :valetsesmihy:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
pon bře 04, 2013 11:26 pm

Odpovědět

Zpět na „Podnikání v dopravě“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů