Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

PVtruck
Příspěvky: 12
Registrován: čtv srp 13, 2015 5:46 pm
Bydliště: Chrudim

Nový řidič z rekvalifikace - špatně jezdící

Příspěvek

Dobrý den,
prosím o rady. Přes rekvalifikaci ÚP jsem udělal papíry+profesák.
Pořád nemám to řízení velkého auta ještě zažité a dělám chyby. Špatně či nedostatečně nadjíždím.
Byl jsem na zkoušku u jedné firmy jako řidič, nebýt kolegy, co se se mnou měl projet o ověřit mě, tak by už auto bylo několikrát nabourané.
Takže zkoušku jsem neudělal...

Nevím, možná budu muset začít na nějaký dodávce pro pekárny. A pak teprve na větší auto...
Teda pokud mi to půjde, pokud budu jezdit dobře. Co kdyby se ukázalo, že jako řidič velkého auta to nezvládám, a tu práci nebudu moci dělat.

Teď se bojím co mi řeknou na úřadu práce když mi zaplatili rekvalifikaci a já teď nepůjdu na náklaďák.
Respektive zaměstnavatel mě odmítl pro "neschopnost". Ale doufám, že se to za pár měsíců naučím.
Můžou po mě chtít vrátit peníze za rekvalifikaci?

Děkuji
čtv črc 07, 2016 9:27 pm

Uživatelský avatar
JakubS
Příspěvky: 1189
Registrován: čtv bře 13, 2014 9:32 pm
Bydliště: Frenštát p.R.

Příspěvek

Tak víš co děláš špatně, tak si to ohlídej a je to ne? Za týden, dva už to budeš dělat automaticky. Pomalu a svojím tempem, nechtít všechno honem honem a musí to snad jít ne?
čtv črc 07, 2016 9:32 pm

vegantruck
Příspěvky: 44
Registrován: ned čer 19, 2016 8:19 pm
Bydliště: Vysočina

Příspěvek

Zkousky v autoskole si prece udelal, dokonce 2x takze nejak asi jezdit umis (jednou na C, podruhy na C+E) ?
Vratit penize za rekvalifikaci po tobe chtit nemuzou, ale UP ti ted dle nejvyssi dosazene kvalifikace bude vybirat prace kam te bude posilat.
čtv črc 07, 2016 9:33 pm

Venca80
Příspěvky: 555
Registrován: sob kvě 29, 2010 12:32 pm
Bydliště: Zlínský kraj

Příspěvek

Hlavu vzhuru,ono si to nakonec sedne. K nam nastoupil kluk z rekvalifikace a od zacatku roku uz ma u provozaka 13 hlasenek na skodu. Ted nedavno museli lesaci pokacet dva smrky aby se dostal z lesa ktery chtel projet s kamionem (???). Ale kdyz tam ukazuje ta navigace... :D
čtv črc 07, 2016 10:51 pm

tv-luky
Příspěvky: 127
Registrován: pát zář 25, 2015 10:52 pm
Bydliště: SK východ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Začiatky su ťažké ale to zvládneš,niektorý ktorých nazvať skôr individuá a nie vodići jazdia tak prečo by si to nezvladol ty?Neboj oni su poistený :) zamestnaj sa hoc do večšej firmy kde ťa zaučia. Neurob rovnakú chybu ako jeden známy ktorý si zobral úver na vodičák,všetko urobil na jednotku,zamestnal sa a prvý mesiac ako vodič MKD nejak psychicky nezvládol lebo mal zlého zacvikára a tak dal výpoveď a sedí doma lebo má z jazdenia traumua bojí sa ísť čo len na 12t či dodávku... Nezabaudni že len ten čo nič nerobí nič nepokazí :wink:
čtv črc 07, 2016 11:42 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11897
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Příspěvek

tomuhle tematu se radši budu vyhýbat.... :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
pát črc 08, 2016 10:54 am

sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

.
Naposledy upravil(a) sof dne čtv kvě 16, 2019 9:47 pm, celkem upraveno 1 x.
pát črc 08, 2016 11:36 am

Uživatelský avatar
Globe
řidič angličáku
Příspěvky: 4787
Registrován: pon srp 28, 2006 4:55 pm
Bydliště: Usti nad Labem

Příspěvek

...a to je přesně riziko těch rekvalifikací :( nevím nudou coby, tak zkusím ten kamion, takhle napohled na tom nic neni, a když to zaplatěj...
pát črc 08, 2016 12:30 pm

vegantruck
Příspěvky: 44
Registrován: ned čer 19, 2016 8:19 pm
Bydliště: Vysočina

Příspěvek

Neprijde mi, ze tohle ma nejakou zakonitou spojitost s rekvalifikaci.
To se muze stat komukoli kdo si zaplati tech 50k z vlastni kapsy.

Ridicaky vsechny udelal = asi nejak musi umet jezdit.
Spis to vypada na nervozitu, nervy, strach... zadny rekvalifikacni syndrom.
pát črc 08, 2016 1:47 pm

Uživatelský avatar
hečr
Příspěvky: 63
Registrován: sob dub 30, 2011 4:02 pm
Bydliště: Morava-West, EU a přilehlé asijské destinace

Příspěvek

A co takhle začít ve firmě, kde jezdí ve dvojce? Někteří šoféři sice nejsou nadšení, že musí "zaučovat" nováčka, ale pokud nenarazíš vyloženě na magora, tak by ti to mohlo v začátcích pomoct.
Tak popojedem....
pát črc 08, 2016 2:31 pm

Der Sankte
Příspěvky: 767
Registrován: pon úno 04, 2013 9:57 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

vegantruck, Myslím, že souvislost to má. Můj první měsíc na 18-ti tuně jsem myslel že pojdu, a jedna z věcí(jedna z prvních), kvůli které jsem zatnul zuby a držel, byla ta, že těch cca 50 klacků mě stálo půl roku dvou prací, šetření a dřiny, tak jsem nechtěl ty prachy jen tak zahodit a jezdit na dodávce s tím, že sem borec a mám papíry na všechno.

Na dodávku kašli, když ti to nejde, nebo máš nervy ze soupravy, zkus 18-ti tunu, nebo tří-nápravu, ale fakt bych nešel na dodávku, tak dostaneš do ruky tak leda kulový ohledně velkejch aut. Toť můj názor :wink:
pát črc 08, 2016 3:02 pm

motor-head
Příspěvky: 63
Registrován: pon říj 07, 2013 7:39 pm
Bydliště: cz

Příspěvek

Nejlepší na naučení je traktor s vlekem (ideální doba začínají žně). Musíš si nadjíždět jak ze soupravou. Akorát v menší rychlosti kde se naučíš sledovat co se děje za tebou a kolem Tebe. No a za 2. měsíce bys měl jít někam do lomu na skrývku nebo vyvážet sila. Když pěkně zaprší kde z kopce pojedeš dveřma na před. Pěkně si v kabině zařveš kujva co teď. Zase to bude v menších rychlostech, kde to auto si osaháš pomale ve všech ošemetných situacích. Hlavně to nebude na silnici kde nikoho neohrozíš. Nebo nesejmeš! No a na jaře hurá do provozu. :wink: KING OF THE ROOD :lol:
pát črc 08, 2016 6:40 pm

Uživatelský avatar
M.Z.
Příspěvky: 2144
Registrován: ned kvě 15, 2011 12:36 pm
Bydliště: Čeladná
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Je třeba si sáhnout do svědomí, jestli se na velký volant vůbec cítím, někdo prostě na řízení nemá buňky.
R490
Nooteboom OSDS 48-03
hoonring.cz
F-150 ROUSH
KTM X-BOW
pát črc 08, 2016 7:08 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11897
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Příspěvek

M.Z. ted si uhodil hlavou na hřeb :thumbud: pokud k tý práci není vztah , není buňka , je to o ničem a cesta do průseru ... ( rohlíky, který bych já upek, by nikdo nežral.... :roll: ) jistě že časem se "pohybovat" s tím naučí ..snad,... musí on sám vědět a posoudit svoje schopnosti a odhodlání ,, svoje "předpoklady" k tý práci .....samozřejmě neumím ani já, ani nikdo jiný kdo s tím dotyčným nejel posoudit , zda je to opravdu špatné, či zda se to podá .....chce to hlavně KLID KLID KLID dobrýho parťáka , kterej ho naučí tu omáčku podstatnou kopec-brzdy , předvídavost kam koukat , proč ATD.... a používat hlavu ...... jinak by to mohlo dopadnout i takto :

Všechny události a osoby jsou smyšlené a podobnost obrázků,či skutečností s realitou je čistě náhodná................ :D


Můj SEN

Vždy jsem obdivoval velká auta ...už jako kluk jsem vše "vědecky" zkoumal až do šroubku i úplného zničení(hračky a pod)

když mi táhlo na 21 rok a já jsem díky svým kamarádům, už po třetí propadl na střední škole dopravní, mi můj otec umožnil -díky známým udělat si kouzelný průkaz na skupinu C se slovy táhni se starat sám o sebe : stál si mě víc než moje firma ... po 22 roce jsem dosáhl i na E , takže jsem se cítil býti řidičem velkých vozů a požíval jsem euforii ze zařazení do světa Truckerů...
Moje první firma byla spedice " Zapomněl a nepřivez", byla to velká firma, díky svému názvu dosti vozidel bloudilo po naší krásné zemi, hledajíc "imaginárního"příjemce. v této firmě jsem se mnoho naučil ... třeba, že co nebude dneska -bude zítra :D ihned po převzetí vozidla mě bylo divné, že neoplývá čistotou, ale moje nadšení tento nedostatek bohatě nahradilo -už konečně pojedu !!! Bohužel jsem měl asi smůlu, že když jsem zatáčel tak mě nějak praskla pneumatika a auto se divně zakývalo ? Naštěstí jsem byl vzdálen od firmy jen asi jeden kilometr a když přijel majitel tak mi sdělil ať se na firmu vrátím pěšky.Po té mi dal podepsat papír, že jsem způsobil škodu asi 20 000 kč a dostal sem koště do ruky,ať aspoň zametu dvůr, při této činnosti jsem se lekl přijíždějícího vozidla a nechtíc rozbil koštětem zrcadlo auta které - bohužel stálo vedle mě :oops:
Druhý den mi šéf řekl,že debily nepotřebuje a bez výplaty mě vyhodil, sice nechápu proč? já nasadil všechny síly do práce....
No není všem dnům konec " já přece TRUCKEREM BUDU !!!" nenechám se odradit šéfem , který nemá pochopení pro nováčky...
Asi po týdnu jsem narazil na docela velkou firmu " Zabloudil a netrefil" byla na velmi vysoké úrovni a majitel p. Zabloudil se jevil jako velký nadšenec pro mladé lidi.Inu po tzv. "kolečku" kdy jsem absolvoval zácvik ve smyslu uklízení šaten , zametání dvora a mytí vozidel navrátivších se z cesty, kdy jsem od nejednoho řidiče dostal "za vyučenou"že si to radši do pulnoci umyje sám, jsem byl osloven majitelem, jestli bych zvládl dopravit pár balíků z Prahy do berouna. Já jsem byl samozřejmě nadšen, konečně sednu za můj milovaný volant, a vyrazil jsem, bohužel jsem se zapomněl podívat do mapy (ze samého nadšení) a když mi šéf druhý den volal asi ve 12:00 kde jsem , zjisti z mého popisu,že asi někde mezi Prahou , Plzní a Žatcem, po telefonu mi vynadal do idiotů, což jsem nechápal,protože jsem celou noc hledal adresu.Když jsem jí nenašel a šéf mi tak sprostě vynadal nechal jsem auto stát a jel domů vlakem.
Asi po třech dnech jsem si šel pro zálohu, na které jsme se se šéfem domluvili, ten mi sdělil, že neví kde je vozidlo a vynadal mě do bezvědomí :? Když jsem se asi po třech dnech trochu vzpamatoval, tak jsem si řekl, že u takového sprosťáka dělat nebudu a šel hledat zaslíbené místo.A hle , po týdnu se na mě usmálo štěstí , domluvil jsem se, že budu jezdit se sklápěčkou ... krásná to práce , nic neděláš , bagr ti to nasype , ty vysypeš a je to , to je něco pro mě....
a tak jsem po pohovoru s majitelem , když jsem mu vylíčil jak jsem zkušený a svědomitý řidič a co vše už mám za sebou ( no trošku jsem blafoval) dostal man se sklápěcím návěsem , byl jsem ohromen jeho velikostí, ale co, já to přece zvládnu, je to můj sen, konečně mám velké auto i pořádek jsem si tam udělal ....Obrázek

inu vyrazil jsem do pískovny naložit, bagrák asi věděl, že začínám tak mi naložil pěknou fůrku, aby prý to něco vydělalo... a já vyrazil do asi 10 km vzdálené betonárky, nikdy jsem si nemyslel, že jízda s takovým náklaďákem obnáší tolik nesnází, napřed se mi nějak začalo kouřit z auta a ani jsem nejel rychle, bylo to divné Obrázek

a po té co mě přitáhli na místo sem měl opět smůlu, nějak se mi asi zasekl návěs? já nevím , Obrázek můj nový šéf mi opět vynadal do bezvědomí, a to jsem se tak snažil....a tolik toho o dopravě vím, znám všechny značky aut i na silnici , no nic , asi po měsíci mě konečně přivezli z nemocnice domů. Nejsi žádný pitomec říká mi otec, prostě jsi měl smůlu , jdi dál , jednou se to povede......
Tak jsem to zkusil u firmy s krásným názvem "Naložil - Čórnul a zapomněl" pan šéf byl velice příjemný člověk a když jsem mu vysvětlil své potíže, že mi už asi pul roku nikdo nedal peníze,přesto, že jsem se moc snažil, tak jen s úsměvem řekl: záloha ? není problém , tady máš bůra....
tím mě dostal, tak milého šéfa jsem ještě nepotkal.
Čekala na mě konečně velká příležitost, měl jsem jet za hranice do německa....šéf i vysvětlil, že to je sranda, jako u nás, na hranicích se nic nedělá jen projedu,
už sem se těšil jak na sebe budeme s kolegy blikat a volně klábosit po vysilačce, ale byl sem dosti zklamán , jen sem slyšel: co to děláš ty debile ,jsi normální? jsi zfetovanej?...no usoudil jsem, že to asi není na mě a že jsem se připletl zrovna do party nějakých sprosťáků.... asi po 5 kilometrech mě zastavili divní mužové v zeleném: myslel jsem, že jsou to myslivci, ale když mě posadili do svého vozidla a odvezli mě k "sobě " na stanici, kde mi uvařili kávu a dali najíst, usoudil jsem, že jsou to velice pozorní a milí lidé... :roll: až po příchodu člověka, co ovládal jejich řeč jsem pochopil, že je něco špatně ,
teď bydlím ve velice krásném domě, kde po chodbách chodí tiše služebnictvo v bílých pláštích.....
ale svého snu se nevzdám, jsem přece veliký trucker , já si cestu najdu , zatím jsem měl jen smůlu...............
Naposledy upravil(a) martin440 dne pát črc 08, 2016 9:09 pm, celkem upraveno 2 x.
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
pát črc 08, 2016 8:45 pm

Uživatelský avatar
klikot
Příspěvky: 24
Registrován: stř bře 11, 2015 12:53 pm
Bydliště: Horni Sucha

Příspěvek

Super , vyborna pointa :-)
Tatra 815
Liaz 100,110
Avia A30,60,D60
Renaut Master,Mascot
Iveco daily a nyni Nissan Atleon 56.13
pát črc 08, 2016 8:54 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů