Příspěvek
Ivan Hofman: ve své podstatě máte pravdu, já musím ovšem konstatovat, že mám zatím na matesu v zadu čtyři protektory, už jsou sjetý, ale není na nich ani památky po nějakým trhání. Protektory má i táta na Liazce a taky dobrý. Ale pravdu máte v tom, že nová guma je nová guma, ale s mojím ježděním dřív steří, jak se ojede, takže si myslím, že je jí pro mě škoda, možná nějakou kamu, ale to je zase houby vzorek.
Jinak se mi na matesu vyskytl problém se spojkou. Minulej týden jsem prošlápl posilovač, ten je danej novej, ale spojka, která brala skoro nahoře, tak včera brala už úplně na vrchních dvou milimetrech. Dopadlo to tak, že spojka začala klouzat a už prostě nesepla, zkusil jsem teda povolit na spojkovým posilovaču takovou tu kuličku, která drží v té ovládací pacce, kdo zná, snad pochopil. To pomohlo na cca 200m, pak se auto při podřazení zastavilo, ve spojce podle taťky luplo a pak konec. Nevíte, jestli jde spojka ještě nějak poštelovat? A ještě poslední věc. Když vyděláváte převodovku, vytahuiete ju vrchem nebo spodem? Je na to nějaký fígl?
Edit: Ještě si dovolím se zeptat. Jak odvzdušňujete posilovač spojky? My jsme to s tátou vyřešili tak, že jsme do víčka nádobky na kapalinu vyvrtali díru, nasadili hadičku s tlakovým vzduchem a vyfoukli to tlakem. Máte někdo nějakej lepší způsob? Možná je problém v tom, že ten válec je na jedné straně podloženej dřevěnejma klínkama a na druhé v několikrát převařovanejch držácích. To je častá závada, že se utrhne posilovač z držáku, nebo s tím přede mnou jezdilo nějaký hovado?
Děkuji předem za rady.