Modeláři, cokoliv potřebujete, pište sem. Snad Vám jiný modelář poradí:-)

Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, Pavel Bíteš

Odpovědět
Uživatelský avatar
chmelda
Příspěvky: 1184
Registrován: ned říj 04, 2009 6:34 pm
Bydliště: Mikulov

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Čaute všichni. Nic proti je to jen můj názor, ale mám takový dojem že se ze zámyslu a nadšení tří lidí stává neřízená megalomanská akce. Nějak mi to připadá že to bude - buď si málo zajezdíme nebo se začneme dohadovat kdo bude vlastně jezdit. Nechtěl bych se dožít dohadů že se někdo nahlásí o hodinu později co jezdí často než někdo co něco postaví a skočí do rozjetého rychlíku. Proti nikomu nic nemám. A auta kompletně z tiskárny taky nemusím, to už můžeme formovat lexan jako WRCéčkáři a valit kapoty a boudy různých aut na každý závod jiné a nebo dělat týmy a hrát si na svém písečku.
sob led 12, 2019 7:56 pm

Uživatelský avatar
Šnek
Příspěvky: 1123
Registrován: úte úno 19, 2013 3:53 pm
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Chmeldo neboj. Chci, aby to bylo nastaveno tak, že staří matadoři tohoto našeho krásného koníčku by měli účast v podstatě zaručenou. Jsem rád, že se hlásí další nováčci, a tímto je mezi náma vítám, ale ten strop cca 26 aut je asi nezbytný, protože při větším počtu by reálně hrozilo, že si opravdu moc nezajezdíme. Nepředpokládám ale, že by v nadcházejícím ročníku měl být s tímto počtem výraznější problém, ale v letech následujících asi ano. Pokud má někdo nápad, jak to nastavit, předem děkuji za názor.
sob led 12, 2019 8:17 pm

Uživatelský avatar
Jozef Dojčar
Příspěvky: 1163
Registrován: ned kvě 07, 2006 8:26 pm
Bydliště: Jedovnice

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Milda před lety odstartoval vlnu, která teď neuvěřitelně narůstá. Nejspíš bude potřeba změnit úplně styl závodění. Třeba míň etap, ale delší, nebo kratší a dvě kola, nebo se budou všichni muset smířit s tím, že už si tolik nezajezdí....nebo se budou jezdit závody ve dvou lokacích najednou a pak si je závodníci prohodí.....Myslím, že omezování počtu závodníků není správná cesta, ale chápu organizátory, že už teď to musí být záběr to všechno ukočírovat :wink:
sob led 12, 2019 8:18 pm

Uživatelský avatar
chmelda
Příspěvky: 1184
Registrován: ned říj 04, 2009 6:34 pm
Bydliště: Mikulov

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Pavle nikomu nebráním aby se přidal, ale musíme si taky uvědomit že nejsme nějací kamioňáci kteří se na silnicích střídají v ježdění. Samozřejmě nechci rozpoutávat válku. Strop chápu jen se bojím že přijdou dohady jako v minulosti od jistého skrze nějakou věc a někteří dostali nějaké to napomenutí od admina. Prostě nechci aby došlo k tomu, že někdo kdo se nedostane do startovního pole bude mít odvahu ještě dojet a rozhádat všechny. A potom bude více méně celý závodní den v pr….. Neznáme jiné, my se ale známe a tak nějak víme co od sebe čekat (teda asi). Ať se na mně nikdo nezlobí za upřímnost, ale poslední přišlí se mi zdály že odjezdíme a odjedem žádný pokec žádná sranda žádné připomínky.
sob led 12, 2019 9:00 pm

Uživatelský avatar
Šnek
Příspěvky: 1123
Registrován: úte úno 19, 2013 3:53 pm
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Tak jsem myslel, co toho dnes udělám na Gináfku, a já trubka sedím u PC a píšu ty svoje bláboly :wall:
Pepo, přesně tak. Já taky nechci nějak omezovat účast, ale jak to vymyslet, aby to odsejpalo a všichni si zajezdili? Pokud by startovalo třeba 30 aut, tak by se to dost časově natahovalo, než všichni dojedou do cíle, než se to´zadá do PC ... To by se muselo nastavit tak, že start do další etapy by byl pevně dán, a kdo nestíhá, má prostě smůlu a penále hodina, kdo nedojede etapu v nějakém limitu, tak taky penále za nedojetí + 15 minut atd., ideálně udělat časový rozvrh celého závodu s uvedením časů startů jednotlivých etap. Měl bych ale strach, že by se mohla vytratit ta naše pohodová, téměř rodinná atmosféra závodů, což by byla určitě škoda. Tak a teď co s tím?
sob led 12, 2019 9:10 pm

Uživatelský avatar
rotruck
Příspěvky: 876
Registrován: ned pro 09, 2007 8:27 pm
Bydliště: MORAVA

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Poslední názory a úvahy Šneka , Pepy i Chmeldy asi mluví z duše nás starých skalních ....z každého když vezmeme něco , tak se to určitě dá ukočírovat . Určitě bych neměl minimálně další dvě sezony strach , že by jsme překročili zvládnutelný počet účastníků- řesíme tady spíš přípravu na možný budoucí stav , aby nás to nezaskočilo. Osobně si myslím , že prodloužením a ztechnizováním etap by jsme se mohli částečně vrátit od nastupivšího překotného stylu rallye ježdění zpět k charakteru zábavnějšího Dakarského ježdění s většími nároky na zachování a výdrž auta , přidáme li nějaké pokusy o jetí na navigaci myslím že se to dá zvládnout i s vyšším počtem účastníků , ale je potřeba aby si všichni uvědomili že bude potřeba přidat ruku k dílu aby se rovnoměrně rozdělili i ukoly přípravy tratě , organizace cateringu i následného ukončení a balení akce - v tomto duchu - zvládnutí a přežití - starý dobrý Dakar byl ať už v reálu tak i v začátcích našeho ježdění.

Šneku - mezitím ....... nápodobně :D
sob led 12, 2019 9:25 pm

Uživatelský avatar
Jozef Dojčar
Příspěvky: 1163
Registrován: ned kvě 07, 2006 8:26 pm
Bydliště: Jedovnice

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Nebyl jsem s vámi od začátku, ale sleduju že stoupá tendence ujet toho co nejvíc. Když jsme začínali s Lukim jezdit, nevadilo nikomu, že jsem před dalším startem zdržoval třeba půlhodinovou opravou poruchy, zatím co teď začínám mít pocit, že ten tlak na co nejrychlejší zprovoznění modelu roste, protože jsou ostatní nažhavení jezdit. Aspoň jsem to tak vnímal třeba u Mildy ve Veselí kde jsem musel po každé etapě utahovat červíky v převodech a párkrát jsem auto dodělával téměř ve chvíli, kdy už první vyráželi na trať. Celé se to prostě nějak vyvíjí, tratě jsou těžší, závody rychlejší. Najít kompromis kdy budou všichni spokojeni bude asi dost těžké.
sob led 12, 2019 10:43 pm

Aleš Phoenix
Příspěvky: 4
Registrován: sob kvě 19, 2018 4:21 pm

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Aleš Klinkáček (Alda Phoenix)
Tatra Phoenix 2018
-532- Martin Šoltys (ten s tím červeným kšiltem) :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Aleš Phoenix dne ned led 13, 2019 9:10 am, celkem upraveno 1 x.
ned led 13, 2019 8:22 am

Aleš Phoenix
Příspěvky: 4
Registrován: sob kvě 19, 2018 4:21 pm

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Ahoj, všechny vás zdravím. Vidím, že na stránkách probíhá aktualizace nových jezdců a aut. Tímto se také přidávám. Co se týče komunikace, tak se musím omluvit, že jsem zde byl pasivní. Sledoval a reagoval jsem dění více na FB.
Ohledně počtu závodníků mě mrzí, že jsme vám přidali starost. Přišel jsem s dobrým úmyslem, zajezdit si s vámi v pohodě, klidu a s dobrou náladou. Odešel jsem z rallye, kde bylo vše vyhrocené. Vím, že závodění je i o stresu, ale toho máme každý dost :-D (pak už mě to nebavilo). Odjetou mám jednou sezónu a i když začátky byly opravdu těžké, jak po finanční, tak i po technické stránce, tak můžu říct, že mě to opravdu moc bavilo. Děkuji.
ned led 13, 2019 8:56 am

Uživatelský avatar
Milda
Příspěvky: 5780
Registrován: pát bře 23, 2007 5:03 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: RC DAKAR

Příspěvek

též vítám nové členy a to, že se nás sejde 26 vidím jako mimořádné a nevěřím, že to bude na každém setkání
Pravidla se nijak nemění
Jenom se učešou podmínky, tak taky nic zásadního
tak žádnou paniku, jedině kdo může mít paniku je ředitel a časoměřič :lol:
Registrace na 100% týden předen musí stačit na přizpůsobení organizace a záměru postavit tratě
Do Sosnové se udělá list legend (jak psal Šnek MATADOŘI co mají automaticky přednost) a dokončí se rozdělení do tříd a skupin
Trošičku přitvrdím na přejímkách
Jinak řešíme něco co ještě ani neexistuje :lol:
ned led 13, 2019 9:38 am

Gavius
Příspěvky: 887
Registrován: úte led 20, 2015 4:20 pm
Bydliště: Prostějov

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Casomeric-ka uz z toho nervy ma :-D
Jinak samozrejme, ze je moc fajn, kdyz se toho odjede, co nejvic, to, ze nas je vic a vic to komplikuje, ale ovlivnit by to nemelo.
ned led 13, 2019 11:04 am

STYVV
Příspěvky: 4
Registrován: sob led 12, 2019 7:59 am

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Ahoje chlapi.
Jsem nový člen,rád bych jen dodal vloni jsme se zajeli z Českého Těšína podívat na jeden z vašich závodů. Jeli jsme domů nadšeni nejen jaké modely máte ale i jaká super parta jste. Od té doby konzultujem naše stavby aut s Lubošem Klinkáčkem který nám radí a pomáhá i s Honzou Šmardou. Líbilo se nám hlavně ta pohoda a nádhera jízdy. Já už mám letos 56 roků nechci se za tím honit jak na relly. Chci si užít jízdu ať budu v jakékoli kategorii ,jemi to opravdu jedno.Těším se na první setkání s vámi. Štefan Velas
ned led 13, 2019 12:30 pm

Uživatelský avatar
Griessl Karel
Příspěvky: 265
Registrován: čtv říj 14, 2010 9:57 pm
Bydliště: Praha 10 Vršovice

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Koukám, že se to pomalu dostává do kolejí jako bylo v začátcích RC rally. Ten strop lidí bude nutný, jinak to bude o ničem. V RC rally, když to začínalo, tak se také musel začat dělat strop závodníků, protože to začalo být neúnosné, jak přibývali noví jezdci. Museli se zkracovat RZ a jezdilo se jich menší počet. Nevím jak je to teď, ale tam se to potom začalo dělat tak, že byla registrace na celou sezonu a ta byla zpoplatněna výhodnějsí částkou peněz. Pak už zaregistrovaný platil poloviční startovné. Před každým závodem, byl dán termín od kdy do kdy bylo možné se přihlásit. Staří matadoři byli přihlášeni automaticky a teprve když se nenaplnil stav, tak se mohli na daný závod přihlásit noví jezdci za větší startovné. Na přihlášce bylo různě barevně zvýrazněno počet přihlášených a byl přehled o registrovaných jezdcích, neregistrovaných, odhlášených atd. V začátcích se jezdilo v jednom seriálu a následně, jak přibývalo lidí, tak potom začaly vznikat další seriály v různých koutech republiky a co jsem koukal dnes, tak se jich už jezdí hodně. Tak si může závodník vybrat kam pojede závodit. Toto si myslím, že postupem času nastane i u nás. Ale ten strop bude určitě nutný, se podívejte a zamyslete na dnešní závody, jak se jezdilo dříve, byla pohoda, byl čas na pokec na opravy, čekalo se, žádné štvaní, každý přidal ruku k dílu při výstavbě tratě a dnes ?? Radši to ani nechci psát, začíná se z toho vytrácet to kouzlo.
ned led 13, 2019 1:14 pm

Uživatelský avatar
Milda
Příspěvky: 5780
Registrován: pát bře 23, 2007 5:03 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: RC DAKAR

Příspěvek

tak Karlíku pro tu to situaci mám vymyšlený plán ,,B,, a to, že si postavíme Baléčka a budeme pouze organizátoři mi staří matadorové :lol: a ty mladý nadšení budeme honit a tahat z bryndy :valetsesmihy:
jinak čekám ten stan 3x6m, tak Matadoři zaplatíme startovné na na sezonu a ostatní a ostatní zaplatí startovné na pokrytí nákladů na závody :)
ned led 13, 2019 2:22 pm

Uživatelský avatar
Jiří 2
Příspěvky: 97
Registrován: úte pro 11, 2018 6:27 pm
Bydliště: Ustí nad Orlicí

Re: RC DAKAR

Příspěvek

Ahoj všichni, no stavím a stavím a úplně jsem se Zapoměl přihlásit tak snad není pozdě..,
Jmeno: Jiří Císař
Na truck fóru: Jiří 2
Auto: Mercedes benz Axor Finstral Rally Team-Dakar 2010
Startovni číslo: 445 (Rob Van Pelt)

Obrázek

Obrázek
Díky a caute...
ned led 13, 2019 4:13 pm

Odpovědět

Zpět na „MODELY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů