Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Zamčeno
sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Politická debata...

Příspěvek

Včera som písal o migrantskej lodi Mare Jonio ako zase zachraňuje. Dnes už bola v médiach správa o tom ako z mora vyzdvihli asi 100 migrantov a vezú ich k nám. Slovenský rozhlas dnes niekoľkokrát informoval o zachránených migrantoch z tejto lode Mare Jonio. A nezabudol pripomenúť, že si tí chudáci prešli v Líbii peklom.

Mare jonio teraz večer. Už má naložené a ide smerom na ostrov Lampeduza. Na Maltu nemôže, pri malte totiž čaká naložená nemecká migrantská loď Eleonore. Za pár dní budeme v médiach o nej počuť. To isté čo vždy. Migranti na lodi neznesiteľne trpia, dochádzajú im zásoby, prepokladám že zase pár migrantov skočí do vody a budú plávať na Maltu... zopár krajín zase sľúbi že si migrantov vezme a taliani sa zase podvolia.
Obrázek



S európskymi neziskovými, humanitárnymi, migrantskými loďami ešte priamo súvisí jedna veľmi zaujímavá vec. Nevšimol som si, že by sa o tom niekde v médiach písalo alebo hovorilo.

Migrantské gumové člny.

To nie sú obyčajné člny. Sú to špecialne, na zakázku vyrobené gumové člny, ktoré majú len jednu úlohu. Doviezť migrantov k migrantským, humanitárnym lodiam. Je to niečo podobné, ako keď Japonci na konci vojny stavali pre pilotov špecíalne kamikaze lietadlá. Tie člny sú jednorázovky. Migrantské kamikaze člny. Je to veľký gumený raft. Je ich viac druhov, sú veľké, ešte väčšie až obrovské. Do jedného s tých najväčších sa vojde viac ako 100 migrantov. Čln je postavený tak, aby vydržal krátku plavbu. Aby preplával pobrežné vody a dostal sa do medzinárodných vôd, kde by mala na neho čakať európska migrantská loď. V člne je len jeden prívesný motor a pár kanistrov benzínu. V čase vrcholiacej migrantskej krízi 2015,2016 a asi aj v roku 2017 sa stávalo, že migrantské kamikaze člny doprevádzali pašeráci a keď boli európske migrantské lode v dosahu, tak s člnov zobrali motory a s nimi sa vracali naspäť do Líbie. To už sa nerobí, lebo to v médiach nerobilo dobrú reklamu pre humanitárne migrantské lode.

Čo sa deje s tým gumeným, migrantským, nafukovacím kamikaze člnom, keď sú migranti naložený na migrantskú loď? Len jediná možná vec, čln sa potopí. Za tých pár rokov cez more z Líbie do Európy priplávalo veľa migrantov.
Podľa tohto obrázku je to možno až neuveriteľných 1.500.000 migrantov za roky 2015,2016,2017,2018. Myslím si, že väčšina z nich vyplávala z Líbie na gumených migratských kamikaze člnoch. Pri pobreží Líbie musia byť potopené stovky a pravdepodobne až tisíce týchto člnov. A pravdepodobne aj stovky, tisíce motorov.

Obrázek

Na tomto videu v čase 1.28 je vidieť ako migrantský kamikaze čln skončí.




Obrázek Obrázek


V dnešnej dobe je moderné na všetko sa pozerať s ekologického hľadiska, všade a vo všetkom zohľadňovať ekologickú záťaž. Na problém CO2 a globálne oteplovanie názor nemám. Nevyznám sa v tom, neviem. Skôr si myslím, že sa to preháňa. Ale na problém s plastovým odpadom názor mám. Naozaj je to prúser. Plastami zamorujeme všetko okolo seba, zem, vodu, vzduch. V moriach pláva obrovské množstvo plastového odpadu. Naša EU s plastovým odpadom bojuje. Budú zakázané plastové uchošťúry, plastové brčká a plastové kelímky. Čo do objemu celoeurópsky spotrebovaného jednorazového plastu je to množstvo asi tak 0,0nič.. Celkom bezvyznamné, ale dobre sa to v médiach prezentuje.


Plastový odpad v podobe kamikaze člnov potopený v mori, pri pobreží Líbie EU nezaujíma. Dôležitejšie sú plastové brčká a uchošťúry.

Tu je dobrý článok o plastovom odpade.
https://kechlibar.net/2019/04/22/zivot- ... i-odpadky/
stř srp 28, 2019 11:39 pm

EL
Příspěvky: 869
Registrován: stř čer 21, 2006 9:36 am
Bydliště: Vysočina

Re: Politická debata...

Příspěvek

tak to je mazec,to jsem ani nevedel
...rád se svezu s čímkoliv...
čtv srp 29, 2019 7:13 am

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11897
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

sof...pic pic hned jak se to objeví na vodě...... :bomb: :bomb:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
čtv srp 29, 2019 9:21 am

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

sof: takhle se má dělat logistika, člun s motorem za 10 000 USD a zaplatí se za jednu fúru. Pak už dát brancům jen do ruky Kalšnikova- všechno mladí silní muži schopni všeho.Neuvěřitelné co soudruzi páchají.
čtv srp 29, 2019 3:12 pm

jose rabano
Příspěvky: 7510
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Politická debata...

Příspěvek

Kazdy jen nadava jaky je pan Babiš hrozny a nejhorsi minister,atd bla bla.Ovsem co ted rekl na plnou hubu,bez servitku a hlavne pravdive,na Tv Prima ve zpravach,na tema pohreb pana.Gotta a jak tam dojel pan minister dopravy pod majaka,vsechny predbehl,aby tam polozil kytku,to jsem dlouho neslysel takovou uprimnost v TV.Klobouk dolu pred nim,mysleno p.Babiš.
pát říj 11, 2019 7:35 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

Jozine, nenech se vysmát :wall: Bureš má PR managment, který sleduje veřejné dění a jakoukoliv prkotinu dokáže mediálně obrátit v body co se počítají do oblíbenosti politika. Ty mu to fakt žereš? Já myslel že to funguje jen na důchodce a jiné koblihy.
pát říj 11, 2019 8:17 pm

jose rabano
Příspěvky: 7510
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Politická debata...

Příspěvek

Nikomu nic nezeru a je mi v celku jedno koho jsi volil ci nevolil,za me to je jednoznacne nej politik za posledni dobu,.Rekl to naplnou hubu a ne milion omacek kolem.Mam na mysli p.Babise.Nevim zda jsi to vubec videl,pokud jo dej tu odkaz,at se ostatni podivaji co rekl o ministru dopravy.
sob říj 12, 2019 8:34 am

Uživatelský avatar
JakubS
Příspěvky: 1189
Registrován: čtv bře 13, 2014 9:32 pm
Bydliště: Frenštát p.R.

Re: Politická debata...

Příspěvek

Mám stejný názor. Jestli povede Česko jako svoje firmy, tak su klidný. Nevěřím ze by byl snad tak kristalove čistý, jak se dělá, ale aspoň děla něco pro lidi. A lepší když krade jeden, než když kradou všichni.
Až budete na duchodě, tak budete vděčni za každou korunu navíc. Takový Kalousek ani nijak neskrývá, ze jsou mu důchodci na obtíž. Jen zátěž pro rozpočet. Lidi, kteří tuto republiku postavili. Se divím, ze ho ještě někdo nezamichal do sudu zmrda.
sob říj 12, 2019 2:36 pm

Kalvados
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 286
Registrován: ned říj 14, 2012 9:15 am
Bydliště: Morava

Re: Politická debata...

Příspěvek

On je teď soudruh Bureš, Babiš tiskovým mluvčím pohřbu soudruha Gotta. Všude je v médiiích. Ke každé blbosti má slovo, on ten pohřeb zbuntoval. čeho je moc, toho je příliš.Babiš jede na ruku lidem, aby měl jejich hlas. Viz slevy na jízdném, co platí ten, kdo sockou nejezdí.
sob říj 12, 2019 4:46 pm

Uživatelský avatar
Pavel Šebek
intercool
Příspěvky: 10887
Registrován: ned říj 21, 2007 4:55 pm
Bydliště: Bystřice

Re: Politická debata...

Příspěvek

Kalvados, už tolikrát bych ti dal lajk, kdyby to tady šlo.
BES - běs
sob říj 12, 2019 6:46 pm

jose rabano
Příspěvky: 7510
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Politická debata...

Příspěvek

Kubo a kdo je cisty v politice??asi nikdo,to neresim.Resim to ze tekne co si mysli na plnou hubu do TV.Kouknete na vcerejsi zpravy TV Prima at vite o cem mluvim.
sob říj 12, 2019 7:11 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

Mě to přijde jako když Milouš Jakeš káral soudruhy že si kupují auta do garáže místo aby měli ve chlívku prasata tak jako to viděl v Maďarsku. Je to komické když soudem uznaný donašeč (estébák), který v podstatě o své minulosti (kterak k miliardám přišel) neustále lže, porušuje pravidla (viz.dotace, neplatil daně) kárá do médií vlastního ministra, že se předběhl ve frontě. Normálně bych blil.
sob říj 12, 2019 10:14 pm

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 924
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: Politická debata...

Příspěvek

Samozřejmě, že sepsutí Kremlíka je Babišovo píárko... Kdo čte jeho twitter třeba, ví, co to "public relation" je a jak skvěle ho jeho tým dělá ("zařídili jsme, rozjeli jsme, postavili jsme, záleží nám" plus další líbivé kecy a masírka několikrát denně).
Je hodně smutný číst tady od zaslepených fandů ANO, "lepší když krade jeden, než když kradou všichni". Krást se přece nemá, né? To jsme to dopracovali... A propó, všechno, všecičko, co ANO dělá "pro lidi" hradíme přece z našich daní... To se to rozdává z cizího...
To, jakým způsobem se zbavuje nepohodlných lidí, to je taky ok? Klidně by je mohl nechat rovnou střílet, že? https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ag ... 241519_tec
ned říj 13, 2019 9:52 am

Uživatelský avatar
JakubS
Příspěvky: 1189
Registrován: čtv bře 13, 2014 9:32 pm
Bydliště: Frenštát p.R.

Re: Politická debata...

Příspěvek

Doteď se tady kradlo v miliardách (LTO, Krailing, OKD...) A to nikomu nevadilo. Za vědomi a přímé účasti všech politických stran, které v tom už měli zajetý systém. Teď jim to rozkopl zlořád Babiš a všichni se můžou po...
Mě proste vadí, ze pokaždé když se udělá něco dobrého (zvýšení platu učitelům, doktorum a sestrám, důchodcům) tak je to hned populismus a sbírání politických bodů.
Babis zmrda vlastního ministra, ze se předběhl ve frontě a zas je to hned promyšlený PR tah :pray:

Je to můj pohled na věc. Názory ostatních respektuji.
ned říj 13, 2019 10:41 am

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

ono je to patová situace, tzn. když tam nebude oligarcha tak tam bude jiná figura (a jakože těch matlalů za 30 let už tam bylo :!: ) tady jde spíš o to, že lidi ztratili víru v normální společnost. Stejně jako ta ženská s monoklem, co jí radili ať od toho chlapa uteče, a ona na to, že ten chlap před tím ji mlátil více, že teď už je to dobrý (prostě bude líp) :housle:

Jinak k tomu píárku:
https://www.echo24.cz/a/SFKgA/marek-prc ... ce-talentu

takto se např. peče MYTO a ve výsledku ti vytáhnou zase prachy z kapsy. Marketing musí být ve výsledku v plusu, ten Prchal to nedělá zadarmo :D Když máš miliardu, chceš dvě. Jen idiot si může myslet, že to někdo dělá pro lidi.

nebo taky něco o tom zde jak se to dělá:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... udu-589023
ned říj 13, 2019 11:27 am

Zamčeno

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů