Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
DriverBrno
Příspěvky: 3410
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

oni řeší jestli můžeš jezdit v lese na kole bez roušky, nebo jestli Lojza dostane 15 nebo 25 nebo 30 tis. Nebo co má dělat pražák který nabral úvěry má 3 hotely a pronajímá 20 bytů..co bude dělat když mu nebudou platit nájem. Kurva mi jsme se měli fakt dobře, když nám vládnou takoví kokoti a řeší hovna.
úte dub 07, 2020 10:31 am

Gallič
Příspěvky: 206
Registrován: sob bře 16, 2013 7:02 am
Bydliště: Hradec Králové

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

dovolím si upozornit, vláda v době blahobytu neušetřila ani korunu, vždy měli shodek....Němci hospodařili kolik let s přebytkem, proč oni ano a my ne, netuším.....to samé většina lidí.......
úte dub 07, 2020 12:08 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11909
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Gallič... to je další stránka věci....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
úte dub 07, 2020 1:17 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3410
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

tady bych se Helmutů i zastal, že by jiná morálka ? Do doby Merkel tam nevládli idioti a komouši. Ale Germán pude taky časem do řiti. Doba Helmuta Kohla už se opakovat nebude, na to tam mají už hodně rozevřené nůžky a co s černýma? To neuživí, ledaže že bysme jim dělali hejli ještě dalších 30 let..a to se už asi nestane.
úte dub 07, 2020 1:23 pm

sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Koronaidioti

Příspěvek

Ako sa menil význam slova Koronaidiot. Na začiatku boli Koronaiditi ľudia, ktorý si začali nakupovať zásoby jedla, dezinfekcie a ako prvý začali na verejnosti chodiť v maskách a respirátoroch.

Koronaidioti čislo 1:
Toto bol jeden z prvých Koronaidiotov. Smial sa mu celý internet. Rakúsky novinári pátrali po jeho identite. Všetci Lenchrípkari ním opovrhovali a pritom ten chlap sa ako jeden z mála zachoval rozumne. Dezinfekcia a ochranné prostriedky sa dali bežne kúpiť. Ale kupovali ich len Koronaidioti.
Obrázek


Koronaidioti číslo 2:
Asi o mesiac sa to celé obrátilo. Koronaidioti už neboli ľudia čo nosia, ale naopak boli to ľudia čo nenosia. Behom jedného mesiaca vypukla v CZ a SK rúšková hystéria, rúšky sa začali nosiť všade a ten, kto na hube rúšku nemal, bol označený za Koronaidiota. Týmto Koronaidiotom sa už internet nesmial, naopak všetci nimi opovrhovali a začalo sa rúškové udavačstvo. Dezinfekcia a ochranné prostriedky sa už nedali kúpiť, lebo všetko vykúpili Lenchrípkari.


Koronaidioti čislo 3
V dnešnej dobe rúšky, alebo niečo cez hubu už nosia všetci, vždy a všade. Aj Koronaidioti číslo dva začali rúšky nosiť. A nastala doba Koronaidiotov číslo 3. To sú tí, ktorí vás zavolajú políciu, lebo fajčíte bez rúšky na balkóne. Alebo pošlú na vás políciu, lebo ležíte na brehu jazera, bez rúšky. Pozrite si toto video. Polícia z drona loví ľudí, ktorí išli do prírody na prechádzku zo psami. Dezinfekcia a ochranné prostriedky sa zase dajú kúpiť, ale len 10 a viac násobnú cenu než pred jeden a pol mesiacom a ani Koronaidioti, ani Lenchrípkari ich nekúpia, lebo nemajú peniaze.

https://twitter.com/DerbysPolice/status ... 1503882241


Je koronavírus, ľudia musia byť len doma, nikde inde. Všetko sa zavrelo a ľudia nemôžu ísť ani len do prírody. To je u mňa koronaidicia číslo 3.


U vás v CZ sa už tuším môže do lesa, alebo na prechádzku do prírody aj bez rúšky. Konečne ľudia dostávajú trochu rozum. Určite sa to časom upraví a slovo Koronaidiot zase nadobudne nový význam.
úte dub 07, 2020 8:22 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3410
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

hele u nás se to teď láme, takže možná koronaidioti 4.0 budou ti co se nebudou chtít nakazit.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/epid ... mysl-98675
na řízené nákaze asi něco bude, bo ten "neřád" už tu snámi bude bydlet nafurt :mrgreen:
úte dub 07, 2020 9:28 pm

sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

SK obmedzenie voľného pohybu

Příspěvek

SK Vláda rozšírila opatrenia núdzového stavu a prijala obmedzenie voľného pohybu ľudí. Obmedzenie sa začína v stredu 8. apríla o 00.00 hod a skončí sa v pondelok 13.4. o 23:59 hod.

Výnimkou budú tieto prípady:
  • obvyklá cesta do a zo zamestnania a cesta na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti
  • cesta v nevyhnutnom rozsahu za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb (nákup potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, kozmetiky a iného drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt)
  • cesta za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb podľa bodu 2 pre inú osobu (napr. dobrovoľníctvo, susedská výpomoc) v rámci územia okresu, v prípade Bratislavy a Košíc v rámci mesta
  • cesta do zdravotníckeho zariadenia za účelom neodkladného vyšetrenia, vrátane sprevádzania blízkou osobou a príbuzným
  • pobyt v prírode v rámci okresu, v prípade Bratislavy a Košíc v rámci územia mesta
  • cesty na pohreb blízkej osoby
  • cestu za účelom starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na takú starostlivosť odkázaný v rámci okresu, v prípade Bratislavy a Košíc v rámci územia mesta

Všade majú byť policajné kontroly a na cestách bude aj armáda. Polícia má príkaz zastaviť každé auto a zapisovať cieľ cesty pre účely následnej kontroly.


Ale je v tom zmätok. Policajný prezident vraví: "Dôvod výnimky z obmedzenia voľného pohybu bude musieť každý kontrolovaný občan doložiť hodnoverným spôsobom, napríklad potvrdením od zamestnávateľa či živnostenským listom. Polícia bude overovať každý prípad, preto bude potrebné preukázať svoju totožnosť, uviesť telefónne číslo, cieľ cesty a jej účel." Políciou zozbierané údaje sa vraj majú spätne kontrolovať a nelegálne cesty možno aj pokutovať.

O zákaze voľného pohybu Vláda rozhodla niekedy v pondelok poobede, alebo až večer. V písaných médiach o tom, že ľudia v stredu ráno, pri ceste do práce budú potrebovať povolenie, nebola v utorok ráno žiadna informácia. Ja som si to všimol až v utorok večer a to situáciu sledujem celkom dobre. Ľudia čo dnes pôjdu do práce netušia, že im polícia bude ráno kontrovať pracovné zmluvy alebo živnostenské listy, nikto žiadne potvrdenie od zamestnávateľa nebude mať. Také niečo mali ľudia vedieť už minulý týždeň.

Slovensko má veľa okresov a veľa ciest. Neviem si predstaviť, že na každej ceste z okresu do okresu bude nonstop 6 dní policajno-armádna kontrola.
mapa okresov
Obrázek

Od rána zavládne na SK cestách chaos. Vy čo sa chystáte nákladným autom na Slovensko sa na to pripravte. Nákladné autá a ich šoférov polícia asi kontrolovať nebude, ale kolónam za osobnými autami sa nevyhnete.



V poslednej dobe ma prezidentka Čaputová viac krát príjemne prekvapila. Moc sa do politiky nemieša, čo je dobre, ale teraz to nevydržala a upozornila premiéra Matoviča, aby sa pred tým, než niečo povie v médiach najprv dohodol so svojou vládou a koaličnými partnermi. Premiér Matovič, jeden deň niečo povie a na druhý deň to už neplatí. A so svojím "blekautom" ľudí len desí.
stř dub 08, 2020 12:36 am

sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

Ráno ma zobudil krik pod mojím oknom ako jedna mamička kričala na svoje decko, nech si dá rúšku, lebo sú všade policajti.


Kolóny okolo Bratislavy a aj iných miest sú hodinové.. Je to Slovenský dopravný kolaps. Smerom do Bratislavy pri Voderadoch, na hranici okresu Trnava a Senec je kolóna- čakanie cez dve hodiny.
https://cdn.jwplayer.com/players/G6e0H6Ge.html

Rovnaké to je smerom do Bratislavy aj na D2 od Českých hraníc. Ľudia sú naštvaný. Myslia si, že toto obmedzenie je prehnané. Je pracovný deň, väčšina ľudí čo je na cestách ide len do práce alebo z práce.

Zväz pekárov žiada, aby sa čím skôr uvoľnili aspoň jazdné pruhy pre potravinárske zásobovacie autá, inak spotrebitelia môžu nájsť prázdne pulty.
http://www.sppk.sk/clanok/3210

Richard Sulík, minister hospodárstva, na svojom fejsbúk zverejnil video z D1. https://www.facebook.com/RichardSulik/v ... 431948582/ aj s komentárom. Premiérovi Matovičovi sa nemôže dovolať, nedvýha mu telefón.
Obrázek


Premier Matovič na svojom facebuku odpísal. https://www.facebook.com/igor.matovic.7?epa=SEARCH_BOX
Obrázek


Ľudia sú v problémoch a premiér s ministrom hospodárstva komunikujú cez fejsbúk. Vadí my, že Vláda nedokáže vystupovať jednotne.
stř dub 08, 2020 12:05 pm

sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Nechcem tu písať reportáže zo Slovenska, lebo ma to ani trochu nebaví a celkovo ma to dosť serie. Bojím sa vyjsť z domu na ulicu, aby ma tam nechytil nejaký policajt a nemal som prúser za porušenie karantény.

Ale to čo som včera písal, sa dnes deje, doprava skolabovala. A náš Slovenský premiér, čo jeden deň niečo povie a na druhý deň to už neplatí, sa znova vyjadril na fejsbúku. Vraj policajné kontroly mali byť len námatkové a niektorým hliadkam sa to trochu vymklo z rúk.
Obrázek

Schválne som v predošlom príspevku skopíroval to, čo včera povedal SK policajný prezident o kontrole každého auta a o vypísaní dotazníku. A aj to, čo na Vládu a premiéra povedala prezidentka Čaputová. Nič sa nezmenilo, keď je prúser SK premiér Matovič otočí a začne tvrdiť niečo iné. Toto si mohol dovoliť, keď bol v opozícii, ale ako premiér krajiny si to dovoliť nemôže. Pod svojím fejsbuk príspevkom má 1.400 komentárov za dve hodiny. Málokto ho chváli. Za toto ho ľudia zožerú.


EDIT: :shock:
Medzitým, než som to dopísal premiér Matovič svoj facebukový príspevok, kde sa vyhováral na policajtov, ktorý kontroli sami inciatívne prehnali zmazal. A zmazal aj cca 1400 nasraných komentárov za dve hodiny.

Napísal nový príspevok z názvom: Situácia je vážna, prosím, nebláznime!

Obrázek

EDIT 2:
Premiér Matovič na svojom fejsbuku zverelnil video, v ktorom hovorí o námatkových kontrolách, vraj také bolo zadanie Vlády Polícii. Už sa v tom nevyzná ani divá sviňa. Neviem z akého dátumu a času je to video, ale je možné, že naozaj nechceli kontroly každého auta. Politici sa medzi sebou teraz hádajú, kto za to môže. SK policajný prezident tvrdí, že polícia postupovala v zmysle uznesenia Vlády. Ale včera bolo jasné, že polícia bude kontrolovať každé auto. Je na nete veľa odkazov, kde sa to píše. Aj na policajnom fejsbiku. Prečo to neriešili včera?
https://www.facebook.com/igor.matovic.7 ... 109836174/

Odpoveď policajného prezidenta na Matovičove video.
Obrázek




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT 3: :shock:

Vypočul som si tlačovú konferenciu premiéra Matoviča s názvom: Situácia je vážna, prosím, nebláznime!

https://www.facebook.com/obycajni.ludia ... 672031643/

Premiér Matovič obvinil prezidenta policajného zboru Slovenskej republiky zo sabotáže uznesenia Vlády. Policajný prezident by podľa Matoviča mal vysvetliť, či kolóny spôsobil úmyselne, alebo len z neschopnosti.
On, Matovič predsa na tlačovke jasne povedal, že sa každé auto kontrolovať nebude. Obviniť niekoho zo sabotáže Vlády v tak výnimočnom období v akom je teraz Slovensko, je silná káva. Na konci tlačovej konferencie Matovič dokonca povedal, že Slovensko je vo vojne s neznámym-neidentifikovateľným nepriateľom. A v takejto situácii niekoho obviní zo sabotáže. :shock: Zaujímavé je, že aj minister vnútra Roman Mikulec, ktorý je priamo z Matovičovej strany v televízii tvrdil , že sa budú kontrolovať všetky autá.


Majú v tom bordel, ale premiér Matovič sa na tlačovke dokonale zbavil zodpovednosti. Obvinil koaličných partnerov, obvinil policajného prezidenta, obvinil všetkých, ktorý majú iný názor než on.

Prvá časť tlačovky a premiérov prejav bol dosť emotívny, už som čakal že sa rozplače. Matovič chce podporu koaličných partnerov, chce podporu všetkých ľudí, ale takto si ju nezíska.

Druhá časť tlačovky bola tiež zaujímava. Ukazuje sa, že v rómskych osadách sú možné zdroje nákazy. Množstvo rómov sa vrátilo zo zahraničia, priniesli vírus, nedodržovali žiadnu karanténu aj keď ju mali prikázanú a vírusu sa tam darí. Premiér Matovič nás počas tlačovky niekoľkokrát ubezpečil, že za to nemôžu rómovia, ale že za to môže zlý slovenský expremiér Pellegriny.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT 4:
Toto je odkaz na www stránku Úradu vlády, kde je návrh uznesenia o rozšírení opatrení núdzového stavu Slovenskej republiky. Nič konkrétne o zastavovaní všetkých áut sa tam nepíše.
https://rokovania.gov.sk/RVL/Material/24714/1
Toto je pdf toho uznesenia.
http://www.terchova.sk/images/stories/d ... A-tByfhyu4

Kto rozhodol o tak prísnych dopravných kontrolách sa tam nepíše. Na fejsbuku polície je nové video v ministra vnútra. V ňom vraví, že teraz už na cestách kolóny nie sú a ani zajtra nebudú. Už nekontrolujú všetky autá.

Ešte k tej sabotáži. Uznesenie vlády hovorí o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu. V takomto čase obviniť niekoho zo sabotáže je veľmi vážne obvinenie.

-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
EDIT 5:

už to ukončím, lebo ma to nebaví sledovať..

pravdu máš Martin F. - väčší problém než vírus bude asi náš SK premiér Matovič. Ja ho nechcem nijak kritizovať, ale jeho štýl vládnutia a vyjadrovania je nevhodný. Jeho vláda dlho nevydrží. A ani on.

Dnes som prvý krát pozeral tlačové konferencie vlády alebo nejakého politika. Pre mňa sú to nezaujímavé veci. S Matovičovej tlačovej konferencie dobrý pocit nemám. Ale pozrel som si aj tlačovku expremiéra Pellegriniho. Ja toho človeka nemusím a ani jeho Smer. Ale ten politik hovoril normálne, to čo povedal malo zmysel a vo mne vzbudzoval dôverihodnosť. A rovnako aj exministerka vnútra Saková.

https://www.facebook.com/pellegrini.pet ... 838086374/
Naposledy upravil(a) sof dne stř dub 08, 2020 8:27 pm, celkem upraveno 8 x.
stř dub 08, 2020 2:27 pm

Martin F.
Příspěvky: 241
Registrován: úte pro 10, 2019 6:04 am

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Sof ja mám pocit že Igor je horší ako Corona vyrus
stř dub 08, 2020 2:58 pm

Mareczek
Příspěvky: 424
Registrován: čtv úno 18, 2016 9:27 am
Bydliště: Karviná

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Když jsem poslouchal názory epidemiologů nebude dobré to držet dlouho tak extrémně u huby. ty zmatky např jako na Slovensku by nadělaly více škody jako virus a to mají cca 600 nemocných . lék v dohlednu nebude a postupně tím projde většina populace nebo už prošla .Ekonomicky když se vše zastaví na 3 měsíce tak začne kmenová válka . To si uvědomují.

https://video.aktualne.cz/dvtv/prymula- ... f6b220ee8/


taky zajímavé

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... Al-BiiQGSQ
stř dub 08, 2020 8:07 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3410
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

..a navíc byl ještě úpněk, dneska se všechno sralo, dvě nakládky, a obě na pi*u

https://www.idnes.cz/technet/vesmir/mes ... vesmir_vse
stř dub 08, 2020 8:23 pm

jose rabano
Příspěvky: 7515
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Dnes u norimbeku,MAYBACH.Oznaceni neznam,vim ze se to odviji od mbs500.v predu,ridic,plynova maska z armady,v zadu oba taky.takze neponechal nic nahode pan.
stř dub 08, 2020 8:41 pm

NakejMagoj
Příspěvky: 494
Registrován: sob zář 06, 2014 7:24 am
Bydliště: Planeta Země

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

___
Naposledy upravil(a) NakejMagoj dne čtv dub 09, 2020 10:55 pm, celkem upraveno 1 x.
Všichni jsou blázni jen já jsem letadlo.
stř dub 08, 2020 10:30 pm

Uživatelský avatar
zdenekjihlava
Příspěvky: 1566
Registrován: sob zář 04, 2010 10:53 am
Bydliště: jihlava

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Tak jsem myslel že prasteneho premiéra který dělá jen zmatky a paniky máme jen my ale koukam že na Slovensku je to stejné nebo ještě horší. Jestli to nebude tím že oba pocházejí z Horních Uher.
Zijte dlouho a blaze.
čtv dub 09, 2020 12:33 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Krocan a 35 hostů