Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Coronavirus Global Response

Příspěvek

Merkelová cez týždeň povedala, že na vývoj a výrobu vakcíny treba asi 8 miliárd eur. Nemka Ursula von der Leyenová, predsedníčka EU komisie, vraví, že:"Vírus môžeme poraziť iba vakcínou".

EU a dalšie svetové organizácie začali „celosvetový dobročinný maratón“ zameraný na zabezpečenie financií na boj proti prebiehajúcej pandémii. Coronavirus Global Response

Má to byť zbierka na boj proti vírusu a odštartovať má v pondelok. Cieľ je vyzbierať 7,5 miliárd EUR. Na tejto www stránke beží časovač a asi sa tam budú zobrazovať pribúdajúce peniaze. https://europa.eu/global-response/ Na tejto www stránke sa tiež bude zobrazovať vybraná suma. https://global-response.europa.eu/index_en

Dávam sem túto informáciu len preto, lebo nedávno bol na rádiožurnále uverejnený rozhovor s molekulárnou biologičkou Mudr. Soňou Pekovou PhD. Ona od začiatku vypuknutia korona krízi vraví, že vírus je umelo vytvorený. V rozhovore hovorí aj o vakcíne. Vo videu sa o vakcíne hovorí cca od minuty 17:00. Nebudem písať čo vraví, vypočujete si to sami. Oplatí sa pozrieť celý rozhovor.



Pre tých, čo chcú ušetriť v kamióne dáta, alebo nepotrebujú pozerať video, na tejto adrese nájdete rozhovor v mp3 a aj podcast. https://hledani.rozhlas.cz/iradio/?quer ... born%C3%A9

Oplatí sa pozrieť aj staršie rozhovory so MUDr. Soňou Pekovou PhD. Prvý je tesne pred vypuknutím núdzového stavu v Cz a druhý rozhovor je už v dobe, keď sú všetci zahalený v rúškach. V tom druhom sa už len opakuje, ale hovorí tam aj o rúškach.





V rádiožurnále v marci tvrdili, počul som to viac krát na vlastné uši, že tento vírus pochádza len zo zvierat, vznikol náhodne a vravieť niečo iné, napríklad že je to umelý vírus je hoax. A za vznikom tohto hoaxu je Rusko a Putin. Vraveli to celý marec. Mudr. Peková PhD. už vtedy hovorila, že vyzerá ako umelo vytvorený. To, že rádiožurnál sa posunul a už jej názory zverejnili je dosť dobré. Ale trvalo im to dlho.
sob kvě 02, 2020 8:31 pm

Gallič
Příspěvky: 206
Registrován: sob bře 16, 2013 7:02 am
Bydliště: Hradec Králové

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Je tu někdo, kdo by se nechal očkovat, kdyby byla vakcína ???
ned kvě 03, 2020 9:30 am

sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Ja. :D
ned kvě 03, 2020 9:42 am

Gallič
Příspěvky: 206
Registrován: sob bře 16, 2013 7:02 am
Bydliště: Hradec Králové

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

aha, takže to chápu tak, že celý tý situaci věříš, no co by ne , média se opravdu snaží...........ve Švédsku, kde to hrubě podcenili, jsi viděl všude tisíce mrtvých, dá se to pochopit :D
ned kvě 03, 2020 10:39 am

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11907
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Gallič.... to by mě museli zabít ...nevěřim těm kurwám felčarskejm ani dobrej den ...a mám k tomu svoje dobrý důvody... netvrdím, že všichni jsou špatní ...to chraň bůh ,,,, ale ... vodsaď podsaď :wink: :wink:

a co se týče toho současnýho svinstva ...je tolik rozporuplnejch zpráv , x konspirací , zaručenejch "objevů" , že snad ani ti "udajní odborníci" už neví, co je doopravdy pravda ..... jediný o čem sem já osobně přesvědčenej je, že je to umělý uSSácký svinstvo ....chtělo by se říct : dobře jim tak kurwám , co zplodili , na to ať chcípnou ,,,ale bohužel ...ty svině, co to maj na svědomí, to nikdy asi nepostihne a zatím umíraj obyčejní chudáci ,,,ostatně jako vždy .... nikomu svůj názor nevnucuju , mimochodem první objev toho hnusu nebyl v číně , ale v itálii ,,,, až potom se to objevilo okolo wuchanu po vojenskejch hrách , kde "pacient 0 " byla us závodnice na kole.... :think: :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
ned kvě 03, 2020 11:05 am

DriverBrno
Příspěvky: 3407
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

z neveřejné schůze zdravotního výrobu, nic optimistického..Darwinova selekce se nedá zastavit, nouzový stav by musel trvat 2 roky nebo mortalita jako v Italii, neví se co s tím.

https://podcasts.google.com/?feed=aHR0c ... AzNzI2MzM4

tak to chápu já: pokud budem "uvolňovat" budem držet draka na moc dlouhé šňúře a může se to zvrtnout.

Docela mě sere, že v této situaci, pokud si chce 4-tyř člená rodina udělat test jako samoplátce zaplatí 8 tis. Jak to že na chřipku u obvoďáka to bylo zadarmo resp. pojišťovnu to stálo možná 100 Kč/os? Kdo se zase na tom kapsuje?
Naposledy upravil(a) DriverBrno dne ned kvě 03, 2020 11:35 am, celkem upraveno 1 x.
ned kvě 03, 2020 11:26 am

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 924
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

A co když očkování bude povinné, pánové? :wink:
ned kvě 03, 2020 11:32 am

Pavell
Příspěvky: 1157
Registrován: stř zář 19, 2007 5:30 pm

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

ja bych udelal online pocitadlo mrtvych po autonehodach, na rakovinu, na infarkt, na mrtvice atd a pak samozrejme za souhlasneho beceni ovcanu opatreni proti tomu. takze, nikdo autem, nejlip nikdo ven, zakaz sladkeho, tucneho, cigar, chlastu a pak uz budem v klidu sedet s rouskama na drzce bezpecne doma dokud zdravi neumrem.

nouzovy stav uz je jen proto, at si babis a spol v klidu nakradou. o nic jineho nejde.
ned kvě 03, 2020 12:20 pm

wckr
Příspěvky: 1019
Registrován: čtv čer 01, 2017 6:47 pm
Bydliště: Šumperk

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Galič, že to ve švedsku podcenili si myslíme mi tady. Oni si myslí něco jiného. Kolega tam v tydnu skladal ve Stockholmu a nepotvrdili mu ani papiry. Jen si to složili. Prej že u nás je to epicentrum. Mě ve francii nechtěli pustit ani do stavebnin složit, přitom frantici si tam nakupovali jedna radost. To co nám lejou do hlavy naše media je uplnej opak s tím, co lejou do hlavy lidem na západě. Copak ste si nevšimli že se na nás všude divaj jak kdyby sme měli lepru? Copak o nás tamní media asi píšou když vidí ty zavřene hranie od regensburgu až do ruska, a mnohá další omezení.
Zlatá itálie, tam na mě čekolo parkovací místo ve firmě, wc, sprcha a pohodička.... a zbytek západní evropy? škoda slov
ned kvě 03, 2020 12:27 pm

sof
Příspěvky: 3886
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Śvedsko je dobrý príklad na porovnanie.

švédi- 2269 mŕtvych, cz- 245 mŕtvych

śvédi minimálne opatrenia, cz- veľmi veľké... Švédi majú asi minimálne poškodenú ekonomika a minimálne sekundárne škody na zdraví. CZ veľmy poškodená ekonomika a veľké sekundárne škody na zdraví tých, čo sa nemohli dostať doktorovi na bežné lekárske vyšetrenia a bežné, plánované operácie. ATW síce písal, že nič také sa nestalo, ale to nieje pravda. Zažil som to sám, keď som sa nemohol dostať doktorovi a okrem toho, je už okolo toho veľa článkov v médiach. Tie škody na zdraví sú veľké. Stovky odložených operácii, nemocnice v núdzovom režime aj mesiac nerobili bežné operácie. Ja som sa nemohol dostať mesiac doktorovi. Nechceli ma objednať v marci + 14dní karanténa na veľmi dôležité vyšetrenie. Dôležitú liečbu som kôli korone dostal o jeden a pol mesiaca neskôr než som mal.

Stálo to zato, robiť tak veľké a prísne opatrenia? Ja neviem, v porovnaní zo švédmi asi nie.

Ja už neverím ničomu čo sa píše a hovorí o korone. Neviem kde je pravda. Informácie sú protichodné, rovnaké grafy si každý vysvetľuje inak, podľa toho ako sa mu to hodí.

Od začiatku ako sa dostala do médii sledujem tú doktorku Pekovú. Ona od začiatku vraví to isté. Pre mňa je dôverihodná. Myslím si to čo ona, že vírus je umelý a že unikol z laboratória v Číne náhodou. To, že to vymysleli v USA a potom to rozšírili v Čine, sa my zdá moc zložité a nechápem na čo by to robili. Dúfam, že vírus zmizne sám od seba a verím doktorke Pekovej ak vraví, že výroba vakcíny je skoro nemožná, pretože sa vírus často mení a vyrobená vakcína na zmenený vírus nebude fungovať. Ale nevidím ani jeden dôvod na to, aby som sa vyrobenou vakcínou nezaočkoval. Že my ublíži sa nebojím a nebojím sa ani toho, že my tam s vakcínou pichnú aj rfid čip. To sa my zdá ako sprostosť.

Slovensko je celkom špeciálna krajina, tam ideme z protivírusovými opatreniami do veľkého extrému. Tá štátna karanténa je zlá. Niektorý ľudia sú už vyše mesiaca v štátnej karanténe a nemôžu sa odtiaľ dostať. Dejú sa tam divné veci. Ľudom opakovane vychádzajú rôzne výsledky testov. Raz je negatívny, potom zase o dva dni je nejakým záhadným spôsobom zase pozitívny, aj keď ľudia boli samy a nemali sa od koho nakaziť. Potom zase negatívny... Ľudia sa kôli zavretým hraniciam nevedeli dostať k žiadnemu doktorovi, tisícky Slovákov, čo bývajú pri Bratislave na maďarskej alebo rakúskej strane. Ani som nevedel, koľko veľa ľudí sa presťahovalo za hranice kvôli lacnejšiemu bývaniu. Len v Rajke čo je maďarská dedina dva kilometre od slovenskej hranice býva asi 5000 Slovákov. Nikto z nich sa nemohol dostať doktorovi na Slovensko, lebo by skončil v karanténe.

Neviem čo si mám o tom všetkom myslieť. Ale jednu vec viem naisto, určite to nieje lenchrípka a dostať to nechcem.


Pre Matúša: pomaly mením názor. Matovič to tak preháňa, že niekomu, možno Sulíkovi, nakoniec rupnú nervy a zase bude problém, aby Vláda dovládla do konca. S Matovičom sa to asi nedá.

To čo písal wckr je pravda, na západe si všetci o nás myslia, že sme opice. Len oni vedia a robia všetko najlepšie.
ned kvě 03, 2020 1:13 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3407
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

tak každopádně schíza z pandemie jako nástroj zformátování společnosti funguje dokonale, zvlášť v zemích kde jsme byly na totalní zákazy zvyklí. Pod záminkou ochrany občana ekonomicky zdecimuješ slabší kusy a naženeš je tak v příštích časech do korporátu, který se líp řídí a vybírá výpalné. Co s takovým pinglem nebo kadeřnicí co si strká dýška do strožoku a neplatí na něj různá EET a jíné kunďárny. Čas ukáže..z Komančů má dnes taky každý srandu, ale před 30-lety vzad v tomto čase všici byli nastoupení a mávali vlajkama na alegorické vozy a řvali:" Se Sovětským svazem..." dnes by tomu z mladších nikdo neuvěřil, Možná za 30 let v jiném světě se pandemii budou všici řechtat jako těm rudochům. Kdo ví..nemám na to názor jak to opravdu je. Každopádně něco se musí stát, páč to nikam nevede.
ned kvě 03, 2020 3:04 pm

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 924
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

sof: Psal jsem, že v CZ "urgentní medicína, akutní péče i záchranka jedou celkem v normálu"... Nemám zprávy od známých ze zdravotnictví, že by někde odmítali poskytnout naléhavou péči nebo první pomoc... Pokud máš jinou osobní zkušenost s českým zdravotnictvím, bylo by dobré Tvůj případ podrobněji popsat...

Kromě podobné velikosti populace nevidím důvod, s ohledem na virus, proč srovnávat neustále ČR a Švédsko.
Je dobré se podívat i na jiná čísla, než jen na počty mrtvých. Stále mají 4,6x více nemocných při poloviční protestovanosti. Přes 400 v kritickém stavu oproti 60 v CZ. A ekonomika jim zrovna nevzkvétá, ani tam neběží život úplně v normálu. Sice neuzavřely nařízením vlády žádné podniky, ale třeba shromažďování i návštěvy zařízení pro seniory mají také velmi omezené, resp. zakázané. Švédové jsou velmi disciplinovaní, dodržují doporučenou sociální distanci a hodně zůstávají doma. Díky tomu se snížila doprava osob, vnitrostátní letecké linky téměř stojí i hospody krachují, atd. Vláda provádí různé dotační a podpůrné akce, takže situace je celkem srovnatelná nejen s CZ, ale i se zbytkem Evropy...
https://www.krisinformation.se/en/hazar ... oronavirus
https://www.government.se/government-po ... -covid-19/
ned kvě 03, 2020 3:13 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11907
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

ono to s tou "vakcinací" je to taky všelijaký...

https://humansarefree.com/wp-content/up ... -01755.pdf

ano..jistě máme štěstí v tom, že ti zlý uzurpátorští komanči, co tu nic nepostavili, nic neudělali , jen zavírali ( bohužel i ty opravdové kurwy že ? ) nechali systematicky proočkovat naprostou většinu svý populace , proti všemu možnýmu..... na rozdíl od jasnovidných a dokonalých a hodných kapitalistů.... kteří přece nebudou vyhazovat prachy do kanálu pro nějakou spodinu ..... takhle ...se to taky dá podat , záleží jen na úhlu pohledu a vkusu každého soudruha že :think: :think: :hand: :lol: :lol: :lol:

určitě nejsem zastánce "starých pořádků" nicméně je třeba se dívat střízlivým pohledem na to, co bylo dobré a co bylo opravdu špatné.... v současný době se naplno projevila naprosto nulová potřeba a smysl uskupení plný hadů a sviní v eu a nato.... jak to koneckonců správně nazval Salvini....až to svinsto pomine ...a doufám, že ano každý by se měl zamyslet nad tím, co proběhlo , jak a proč, a kdo stojí za to, aby ho občan podpořil a koho vyrazit od koryta.... moc těch šancí změnit tu zvrácenou křivárnu , ve který v eu jedem už není.....


https://youtu.be/_pFbwnd7H-4
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
ned kvě 03, 2020 6:31 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4489
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

Na začátku coronakrize řekl doc. Pirk, že by bylo nejlepší, kdyby jsme to dostali všichni co nejrychleji aby jsme si vytvořili protilátky. Druhý docent(nevím jméno) mu oponoval, že by to stálo mnoho životů. Nejvíce to postihuje starší spoluobčané a to si Andrej nemůže dovolit. Však to jsou jeho lidé(voliči).
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
ned kvě 03, 2020 8:31 pm

Gallič
Příspěvky: 206
Registrován: sob bře 16, 2013 7:02 am
Bydliště: Hradec Králové

Re: Uz je to tu CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek

wckr: pochopitelně to je ironie, nikde žádný tisíce mrtvých nejsou a pokud ano, nezemřeli na samotný covid

sof: překvapuje mě, že neustále operuješ s těmito čísly, jsou účelově vymyšlená(pochopitelně ne tebou)

Rum: Já bych se taky nenechal očkovat, jen se cvičně ptám.......na původu se shodneme...

Ano, je tu možnost, že očkování bude povinné, a proto zjištuji, jestli jsem jediný, kdo je proti.........
ned kvě 03, 2020 8:53 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů