Pokec např. o kurtování nákladu, vysílačky+rádia, tachografy, poruchy, výbava aut, spotřeba, navigace,nooteboky, atd...

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Sportback
Příspěvky: 103
Registrován: ned bře 23, 2014 11:56 am
Bydliště: Zlin

nová Scania-tachograf

Příspěvek

Zdravím kolegové,jezdím novou SCANII nosičem kontejneru a nedaří se vyřešit probém s tachografem-po zastavení auta se mi na tachografu a na displeji na přistrojovce odečítá jízdní doba jako by auto pořád jelo.Zastavit odečítání jde jenom neustálým přepínáním na postýlku.Bylo vyměněno snímací čidlo,pak namontován nový tachograf ale závadu to neodstranilo a ted se zase čeká co na to Scania.Ale když si vyjedu vytisk tak tam jsou kladívka í když to pořad odečítá jizdní dobu.Neřešil někdo stejný problém?
ned úno 09, 2020 10:07 am

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 561
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Zajímavé... Takže zastavíš, vypneš klíček a na tacho zůstane symbol volantu a na výtisku kladívka?
ned úno 09, 2020 11:10 am

Sportback
Příspěvky: 103
Registrován: ned bře 23, 2014 11:56 am
Bydliště: Zlin

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Zdravím-zastavím vypnu klíček,skočí mi tam kladívka a když se podívám kolik mám odjeto na tachografu nebo na obrazovce na přístrojovce tak vidím jak to odpočítává jízdní dobu přesně jako by auto jelo.Při každém zastavení musím dat postýlku aby to přestalo odpočítávat.Včera ráno vlezu do auta,dám začátek ale musel jsem zůstat na firmě tak vypnu klíček,skočili mi tam kladívka,mrknu-jizdní doba 4:30 pohoda,autem jsem ani necukl a když jsem po asi 5ti hodinách přišel do auta tak čumím-jízdní doba 0:00,kladívka 5:20,na výtisku kladívka 5:20 takže jízdní doba vyjetá a auto se nepohlo.Na druhém autě /man tgs-stejný tachograf/zastavím a jízdní doba stojí dokud zase autem nepohnu. :wall: :wall:
úte úno 11, 2020 6:52 pm

Prouza88
Příspěvky: 3408
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Servis(spíš reklamace), hlavně s tím nejezdi, nebo se nedoplatíš, a to nejspíš i při kongrole na firmě :think: To ti to dělá od nova nebo z ničeho nic? Můžeš mejt někde vodu, kostru špatně třeba ze zásuvky, nebo mezi kabelama elelktromagnetická interference.. Prostě kabel nemusí bejt stíněnej, nebo je špatnej(ten k čidlu) a okolo co de kabel třeba ke světlům, svým elelktromagnetickým polem dělá bordel.. Sme se tak učili na ajťárně.. prostě nějakej bludnej proud :think: Ale to chce velký proudy nebo citlivou techniku, znáte ne, vysílačka, rádio a měnič jak to škrčelo a pískalo :arrow: Střídavej je sviňa :D
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
úte úno 11, 2020 7:07 pm

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 561
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Buď něco špatně zapojili nástavbaři a nebo se někde ve svazcích indukujou "nechtěný proudy" z kabelů, který tam "přibyly". Nevím jak ty nové smarttacho, ale předchozí typy už braly signál ze dvou nezávislých zdrojů (např. čidlo převodovky + ABS). Hoďte to Scanii na hlavu, ať si ji lámou sami...
úte úno 11, 2020 9:03 pm

Sportback
Příspěvky: 103
Registrován: ned bře 23, 2014 11:56 am
Bydliště: Zlin

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Dík za vaše reakce,jen zkouším jestli někdo nahodou neřešil podobný problém neboť po výměně čidla a tachografu je scania na mrtvém bodě-čeká se co rozhodnou ve fabrice.
úte úno 11, 2020 10:25 pm

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 561
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Možná by bylo dobré taky tachograf vyčíst, co za činnosti tam vlastně píše a co ukládá na kartu... A taky bych si nechal tacho přenastavit, aby při vypnutí klíčku naskočila automaticky postel, alespoň na to nebudeš muset pořád myslet...
stř úno 12, 2020 7:39 am

Marty
Příspěvky: 57
Registrován: úte dub 22, 2008 9:41 pm

Re: nová Scania-tachograf

Příspěvek

Mě to v nové Scanii přepíná při vypnutí klíčku na postel, nicméně vím že to není ve všech autech pravidlem, dá se to upravit přehráním softwaru tachografu....jen úplně nechápu... zastavíš, na tachografu skočí kladívka což je v pořádku, odečítá se ti doba řízení...podle mě taky v pořádku, vždyť jiná práce se počítá do doby řízení nebo snad ne? Psal jsi že jsi nechal 5h20 kladívka..rano si nastartoval,dal začátek pak si nikam nejel tak si vypnul klíček a natočilo ti to 5h20 na kladívka, logický že ti to pak ukazovalo 0.00 možné jizdy, nepochopil jsem ale jak se ti tam ty kladívka dostali když jsi s tím nepohnul...po natočení motoru,kdy tam máš postel,to po vypnutí motoru z postele skočilo na kladívka samo?Jestli jsem napsal blbost tak mě neukamenujte))
pát úno 14, 2020 11:29 pm

Odpovědět

Zpět na „Technická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti