Moderátoři: martin_100, Leoš H, Olda, Globe, Hynek, cuisine, Chomuťák, mc.cvok, spida, talaš.m

Zamčeno
Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Mill:

Take preji dobry den!

Tak te prace posledni dobou neni moc, tak prevazne sedim u pocitace a jenom resim dily. Sem tam nejaky ten vyjezd na Ukrajinu a dost. Nic se neda delat, prace moc neni, vse se straci primo pod rukama.
Takze casu mame az az dost.
Neni kazdy 100%-ni, clovek se muze plest nebo mylit, vzdyt neni neomylny, takze priposutim ze ne furt ma clovek pravdu.
Mozna se zname, to je mozne, nakolik vychodni trh, i kdyz si lidi mysli jak je velky, ale co se tyce tater, tak to je fest maly prostor, jak rukaji rusove, tatrovaci v Ruska maji svoji trassu, a po ni se pohybuji vsichni, takze jeden o druhem vi.
A tak mam docela dost kamaradu na vychode, tak s nima jsem furt v kontaku, komunikuju, a mne aspon zasilaj nejake ty foto, jak to tam ted vypada, kdyz uz tam nejezdim.

A co bude? Tak s nejvetsi pravdepodobnosti s tatrama uz asi skoncim! Alespon tak to vypada ze jo! V sobotu pruser s odevzdanim UDS a dnes kompetentni seriozni lide, nejsou v dosahu Tak fakt to nema smysl dale resit, neco delat. Tak si rikam ze uz dost, konec, a hotovo.
pon čer 18, 2012 11:01 am

liwa
Příspěvky: 130
Registrován: úte lis 16, 2010 12:17 am
Bydliště: Loštice

Příspěvek

Milli určitě potkali.Vzpomeň si ne smíšené pocity jako když se tchýně zabije v Tvém novém BMW.
pon čer 18, 2012 11:28 am

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Jo!

od 1.srpna 2012 Rusko zavadi v platnost zakon na dovazena vozidla tzv. Утилизационный сбор, platba ekologicke dane na dovazena vozidla a jejich likvidaci. Vyse platby ekologicke dane bude zalezet od kategorie vozidla, az do vyse 600.000 RUR v propoctu zhruba 14.600 EURO v kc 365.000 korun.

Takze konci i ty generalky, protoze dnes takova Tatra T 815 S1 po generalni oprave vychazi tady u nas na nejakych 55.000 EURO dovoz do Ruska, clo a DPH dalsich 28.500 EURO takze celkem to je 83.500 EURO a kdyz se k tomu pripocte i ta eko dan tak se dostaneme na polozku 98.100 EURO, a na ruskem trhu se prodavaji nove Iveco-AMT jiz od 98.000 EURO Tak kdo by si kupoval nebo renovoval starou tatru? Nikdo!

Takze stejne mne nic jineho nezbyva, jenom sa na to vse vykaslat! Nema to smysl. Cim dal, tim hur! Jeste mozna tak ty udeesky, ale tech se dela strasne malo, ono takova generalkovana UDS vychazi v Rusku ze vsim vsudy na nejakych 230.000 EURO.
pon čer 18, 2012 2:48 pm

Uživatelský avatar
miro263
Příspěvky: 24
Registrován: úte lis 08, 2011 2:44 pm
Bydliště: BA

Příspěvek

Artik, Ved D+D vlastni certifikat !!! http://www.ddhydraulik.sk/o-firme

Ale aky, to zial nenapisali. Ale ako citam tuto temu tak vlastnia certifikat na dojebanie UDS :(
pon čer 18, 2012 5:29 pm

Jirka Novák
Příspěvky: 5405
Registrován: pon dub 16, 2007 3:37 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Tak Eu má jednu malou výhodu a to že si můžeme dovézt co chceme z jakéhokoliv státu Eu. Jen u osobáků zde máme ekovýpalné, ale to v případě veteránů je akceptovatelné. Na náklaďáky omezení není :D
Volvo FL 614.
pon čer 18, 2012 5:31 pm

JiRaY
Příspěvky: 3064
Registrován: sob led 10, 2009 10:22 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Popravdě,na tuhle poslední UDS fakt zírám jak u vytržení,to museli dělat opravdu strašně narychlo,jinak to snad ani není možné :)
Vždyť stačilo jen aby si jí někdo po zkompletování pořádně prolezl,natočil,hejbnul párkrát lžící,a prošel si to,ty spoje kapající přetěsnil,přidělal motorek,přilepil izolaci,utáhl nádrž,aby to tak hrozně nemlátilo do očí hned už při prvním pohledu...prostě to narychlo udělali,odflákli a ať už to maže pryč,nezájem...Tohle si můžu dovolit když si něco "generálkuju" doma na dvoře,a všechno si dělám sám včetně laku,pro vlastní potřebu a na detaily to nejezdí,ale v případě takto zaplacené práce a "profi firmy" která to řešila by to mělo vypadat zdaleka jinak,tohle je fakt ostuda,a měli by se stydět tohle vydávat za Generální Opravu,tohle je DODO,dodělej doma :!:

P.S: Jsem zvědav co na to Pele81,je mi jasné že on je tady z pozice zaměstnance,a nechce špinit práci svoji a svých kolegů,ale tohle se snad ani nijak rozumně obhájit nedá :roll:
Pražské dodávkář a návěsář

Červený Mercedes Akšrot 1841 s plachtonávěsem
Bílá dodávka Renault Master

Jsem nejrychlejší,vždycky vedu kolonu :-)
pon čer 18, 2012 5:32 pm

Jirka Novák
Příspěvky: 5405
Registrován: pon dub 16, 2007 3:37 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Je fakt že toto je reference pro uvedenou firmu a myslím že jí nedají nyní opravit ani zahradní kolečko. Toto fotum je docela známé a info se šíří rychle. Když si ta firma necení zakázky tak ať klidně krachne. Jen kazí materiál a pověst kadysi celkém dobré kvality našich výrobků.
Volvo FL 614.
pon čer 18, 2012 6:46 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11945
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

JiRaY

Příspěvek

proč to nenapsat na plnou hubu????? už jen podle fotek (pokud nám někdo nebude chtít nakecat, že to arktic zfalšoval a pod.. :think: :think: :D :D )tak tohle neni generálka,,,takhle domrdat stroj to neuměli ani v plzni za komanče ve světovaru na liazkách a že odtamtud vylejzali "skvosty" ne všechny samozřejmě i se některý povadli, ale tohle ta UDS takhle domrdaný , vodfušovaný to je unicum ....a to jsem to ještě neviděl zblízka ...foto naprosto stačí.....být ten rus tak si udělám vejlet a byl bych "víc jak příjemnej"....samozřejmě okolnosti do detailu neznám, ale tohle je fakt běs :savle: :savle: ať si někdo oponuje jak chce ....musel bych bejt padlej na hlavu abych něco takovýho převzal.....GO´= Generální oprava..co to je podle normy???? pokud se pamatuju tak se stroj či cokoliv jiného rozebere až do jednotlivých komponent ,ty se následně zgenerálkují, či se použijí nové a výsledný produkt by měl mít 90% životnosti nového a při předání musí!!!! být bez závad...aspoň takto nějak nám to tloukli do hlavy komanči ve škole.....jinak se rád nechám poučit jak to vlastně s těma GO má ofico být ...jestli to třeba není spotřebák na jednu sezonu :D :D :D

a nějakej chytrolín Mill :?: :?: :?: :?: ten to rozsekne a vyřeší.....jestli je to bejvalej tatrovák, či dokonce zaměstnanec, či cokoliv jiného tak, ať se taky zapojí do normální debaty a nebleje tu ty svoje nic-neříkající slinty :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
pon čer 18, 2012 6:52 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Co to resit! Na to jsou nejake smlouvy, tak at si to resi kompetentni, kteri se pod tady toto dilo podepsali!

Udeeska prave ted projela Luganskou celnici, takze uz je na Ukrajinsko-ruske hranici. Takze to docela sikovne zmakly. zhruba 1.650 km za 2 dny! Tak maji pred sebou jeste nejakych 550 km, tak to jde!
Tady ta Tatra je dobra, jede pekne, ma takovy dobry zdravy dunivy zvuk, takovy co se libi! Jenom skoda ze ta nastavba je tak odsrana! Hotova ostuda, i pro ty kteri si svoji praci odvedly dobre a kvalitne!

No tech udeesek melo bit jeste 4 ks do generalky, ale uz nebudou! Po tady tom uz ne! To vim naprosto presne, nakolik uz mne to bylo oznameno! A v dnensni dobe, kdy te prace tolika neni, tak toto dovede jenom blbec, prosrat praci dobre a predem placenou! Co tady ja ani neslysel zeby nekdo platil predem Vetsinou kazdy jenom na fakturu co z nejdelsi splatnosti!

No, nic! Sere mne to, ale co nadelame takovy je svet. Jurij, vedouci dopravy mne rekl tak. Mam prijet, dvere jsou pro mne porad otevrene. Tak kdyz bude potreba tak pojedu!
pon čer 18, 2012 7:54 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Jirka Novak:

Tak jak rikas, ekovypalne, v Rusku, oni se uci tady v EU a pak zavadi takove hovadiny i u sebe doma! Putin ten je znam tim ze podporuje vyrobu v Rusku, a tak dela vse proto aby i zahranicni vyrobci vyrabeli v Rusku a vozy nedovazeli
Tim padem zajistuje pro rusy praci doma! Take prisum penez na danich do statni kassy.
To ti neni jako v CR ze tady uz stat nema kde vzit penize tak uz je dre z lidi za kazdou cenu! A to neni jenom CR ale i na Slovensku, ta sama pisen!

Ja to cetl v clanku, ale nebylo moc casu si to nalistovat, kde to je presne specifikovano, tak nevim jak to bude s autama ruske registrace, ktera jsou uz pred casem dovezena do Ruska pripadne jeste do statu SSSR, a ted jenom prijizdeji k nam na generalni opravu Ale ja si to dohledam, tam to budu vedet presne.

Ale stejne, s tema autama a dodanim do Ruska to je cim dal tim horsi! Jeste k tomu vymejsleji zavest v Rusku zakaz provozovani vozidel starsich 25 let, u autobusu ne starsich 15 let, tak zase je to jenom vymysleno k tomu aby pro ty automobilky ktere na uzemi Ruska vyrabeji vozy, tak meli zajisteny odbyt!

Ono je to dobre mysleno jako pro Rusko, ale ne pro mne! :lol: Protoze ja tady nemam praci! Kazdym dnem je to horsi a horsi!
pon čer 18, 2012 9:06 pm

pele81
Příspěvky: 618
Registrován: pát říj 30, 2009 8:14 pm

Příspěvek

JiRaY
nenapisem nato nic.kazdy co robi je zato zotpovedny a bere zato plat.nikto kto unas robi nema papier na hlavu a vsetci su svojpravny.ale clovek je tvor omilny a dokaze zabudnut.ale poviem ti pravdu pohar pretiekol
ARKTIK
to co tak kvapka na ten blatnik som zapajal ja mozno som to dotiahol slabo alebo vobec ale unas to nekvapkalo inak by to tak neodislo.vies moze to stekat aj zhora.to co si tam zakruskoval to je hydromotor otoce nie otocny prevadzac a ani jeden nieje prototip boli montovane serijovo este aj do UDS 232.
pon čer 18, 2012 9:45 pm

Jirka Novák
Příspěvky: 5405
Registrován: pon dub 16, 2007 3:37 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

@pele81,
Po smontování neděláte zátěžové testy? Po nich by se tyto nedostatky ukázaly. Tak je potřeba zahřát hydrauliku na porovozní teplotu a potom se ukáže netěsnost ,,O" kroužků a manžet, které ve studeném stavu můžou dělat dobrotu. Utáhnuté převlečné matice hydrauliky je základ .Testy asi neproběhly a hned se to koplo ven.
Volvo FL 614.
pon čer 18, 2012 10:09 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

pele81:

Tamta fotka to som hodil prvu UDS a smeroval som to hlavne na oznacenie prisrubovaneho motorceka steracov a podlahovej krytiny! Tam ten kastrol viem ze to je HMB-cko! Neboj.
A tu mas inu fotku, to je z tej druhej teraz! Toto je co? Pisat to nemusis, lebo zajtra to budem vediet presne, este aj z coho ste to demontovali!

Obrázek

A mas docela zaujimavy argument! S tym mylit sa moze kazdy! To s tebou plne suhlasim, nikdo neni neomylny! Ale ked sa tak divam na tu druhu udeesku, tak kamarat vy ste sa tam mylili vsetci cele 4 dni co ste tu udeesku montovali!

Lebo tak mne to bolo povedane, ze ste ju zbuchali za 4 dni! Tak to sa ani necudujem ze ten jej stav je taky aky je! Teraz by som sa iba cudoval, keby sa niekto pomylil a vam za tu robotu zaplatil.
Ako pises, ze kazdy za svoju robotu zodpoveda a dostava za nu plat! Len dajak mne nejde do hlavy, ako sa odmenuju taky co svoju robotu beru hakom! A este mne nejde do hlavy ako za tu svoju robotu zodpovedaju!

Ty si vies predstavit fakt, ze za tu udeesku ste dali 1 rok zaruku??? Ty si vies predstavit co to je 1 rok zaruka za taku urobenu robotu???
Ked ti predstavitel prebera auto, kontroluje, ukazuje nedostatky a diktuje co mas pisat do zapisu??? A to si zober ze ten stroj este nerobil, iba som ho doviezol a odovzdaval??? Podla preberacieho protokolu je uvedenych 20 bodov zavad!!!
Tak to potom ste sa fest tazko pomylili!
No nic, vasa vec! Si uvedom ze teraz budete tu udeesku opravovat v Rusku na Kavkaze, lebo zakaznik ziada uviest stroje do adekvatneho stavu! Takze tam budete musiet ist robit zase generalku! Takze cesta, viza, hotely, zradlo, doprava dieov, diely tie tiez niesu zadarmo, teraz ako sa v Rusku pocita tak nahrada na zisku za prestoj stroja atd. atd. A opravovat, vonku mimo garaze, tak to neni ako doma. Tam nemas vsetko pod rukou ako tu! Takze treba pocitat s tym ze lacne to nebude, ta vasa omylnost.
pon čer 18, 2012 10:10 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Jirka Novak:

vzdyt je to videt ze se to neskouselo! Mne bylo receno ze se ta udeeska zmontovala za nejake 4 dny!

A pele ted povida ze sa pomylili! Tak sa mylila cela firma! :lol:
pon čer 18, 2012 10:13 pm

Jirka Novák
Příspěvky: 5405
Registrován: pon dub 16, 2007 3:37 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Nemysleli zaplatili, trošku modifikovaná hláška. Asi je to příjde pěkně draho tak daleko odstraňovat závady a penále za prostroje bude mastný. Záruka by měla být dva roky dle Eu směrnice. Pokud je kratší tak musí to být smluvně daný a finančně zohledněný v koncové ceně ve prospěch zákazníka.
Jinak já si na hydraulickém šroubení dělám značky o utáhnutí a tak mám pro sebe jistotu u rozsáhlé hydrauliky že jsem vše utáhnul. Tak mám doživotní záruku na své konstrukce a práce :D
Volvo FL 614.
pon čer 18, 2012 11:22 pm

Zamčeno

Zpět na „TATRA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostů