Galerie, downloady, témata, ... jednotlivých uživatelů

Moderátoři: martin_100, Globe, Chomuťák, BajlachVT, tatracyber

Odpovědět
sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

Občas sa na alternatíve, ale aj mejnstríme objaví zaujímavý názor v ktorom citujú, alebo voľne opisujú zo zahraničného článku. Ak sa dá, tak si radšej nájdem zdroj. Toto je jeden zo zaujímavých čánkov.
-----------------------------------------------------------------------------------------
https://www.theamericanconservative.com ... th-russia/

Viktor Orban: West Is ‘In A War With Russia Viktor Orban: Západ je „ve válce s Ruskem“
Zápisky z upřímného setkání s protiválečným maďarským premiérem, který varuje, že tento konflikt se může snadno ještě mnohem zhoršit

Stalo se to znovu. Dnes večer jsem se již potřetí zúčastnil sezení v malé skupině s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Řekl jsem hostujícím novinářům a vydavatelům, že budou z tohoto muže unešeni, protože nebudou věřit, jak moc se liší od toho, jak ho vykreslují západní média. Je bystrý, vtipný, brilantní a naprosto sebevědomý. Neobskakují ho tiskoví mluvčí a nehlídá si svá slova do té míry, že by neříkal nic jiného než kaši. Je opravdu zajímavý. Jak jsem říkal lidem, se kterými jsem předtím mluvil na konferenci a kteří byli pozváni na pozdější setkání s premiérem: "Nebudete věřit, že světový lídr je skutečně takový." Tohle se mi líbilo.

Jako obvykle po skončení akce následovalo ohromení. Orbán s námi strávil dvě hodiny, odpovídal na každou otázku - i na ty obzvlášť tvrdé od polského novináře - a očividně se mu to líbilo. Nikdy jsem se s Billem Clintonem osobně nestýkal, ale to, co jsem četl o tom, jak byl přirozeným politikem - to o Viktoru Orbánovi platí přinejmenším stejně. Loni jsem se o premiérovi bavil s jedním politikem Fideszu a ten říkal, že v této zemi není jiný politik, který by dokázal přejít od strategizování na nejvyšší úrovni k rozhovoru s venkovany na farmářském trhu a na obou místech být naprosto upřímný. Já tomu věřím. Kdyby byl ve Spojených státech častěji v televizi, pohled lidí na Maďarsko by byl úplně jiný.

Tady je vidět, jaký je to přirozený politik. Ke konci našeho dvouhodinového sezení se zmínil, že dnes je čtvrtek, den, který si vždycky vyhradí pro osobní četbu. Jeden novinář se ho zeptal, co čte teď. Zmínil se o několika knihách, z nichž jedna je maďarský překlad životopisu Joea Bidena. Řekl, že se chce o americkém prezidentovi něco dozvědět. Dodal, že Biden není jeho oblíbený politický vůdce, ale že velmi obdivuje jeho politickou houževnatost, zejména způsob, jakým Biden bojoval poté, co jeho první žena zemřela při autonehodě. Bylo vidět, že to Orbán myslí opravdu vážně. Byl to jeden starý generál, který signalizoval svůj obdiv k člověku na druhé straně, prostě proto, že na jeho charakteru shledal něco obdivuhodného. Takový úsudek mohl vynést jen někdo, kdo se dlouho pohyboval uvnitř politiky.

Premiér strávil dvě hodiny s asi patnácti z nás. Z Američanů tam byli Sohrab Ahmari, Gladden Pappin, redaktor European Conservative Mario Fantini a redaktor amerického Spectatoru Zack Christenson. Orbán odpovídal na každou otázku, kterou jsme mu položili, a pravděpodobně by pokračoval déle, kdybychom nemuseli na konferenční večeři. Nikdy jsem neviděl politika, který by tak niterně miloval to, co dělá. Orbán byl tak upřímný, že jsem se několikrát ptal asistenta, zda je to opravdu na záznamu. Pouze dvakrát nebo třikrát vystoupil mimo záznam, a to jen proto, aby vyslovil stručné soudy o některých veřejných osobnostech.

Velké otázky se týkaly rusko-ukrajinské války. Orbán je kozel mezi ovcemi NATO. Prakticky od začátku tvrdě prosazoval příměří a mírové urovnání - ne z nějaké zvláštní lásky k Rusům, ale z obavy o osud Maďarska a Evropy. Byl falešně očerňován jako Putinův poslíček, ale zdá se, že je mu to skutečně jedno.

Orbán řekl, že Západ musí pochopit, že Putin si nemůže dovolit prohrát a neprohraje, protože ho příští rok čekají nové volby a on nemůže kandidovat jako prezident, který prohrál válku. Navíc podle něj Rusko nemůže dovolit, aby se na Ukrajině usadilo NATO. Doba, kdy Rusko mohlo Ukrajinu dobýt nebo nastolit spřátelený režim, už dávno minula. Kdyby Rusko rychle zvítězilo, bylo by to možné, ale nyní je to beznadějné. Proto, řekl Orbán, je cílem Ruska udělat z Ukrajiny neovladatelnou trosku, aby si ji Západ nemohl nárokovat jako odměnu. V tom se jim již podařilo uspět. "Teď je to Afghánistán," řekl. "Země nikoho." (Což znamená: země nikoho.)

Západ nechápe, že na Ukrajině je čas na straně Ruska. Rusko je obrovská země a může mobilizovat obrovskou armádu. Ukrajině již docházejí vojáci. Až se tak stane, co pak?

"Jsme ve velkém, velkém průšvihu," řekl o Západu. Pokud se nadcházející jarní ofenziva Ruska ukáže jako úspěšná, pak budou země NATO stát před otázkou: Pošleme vojáky bojovat za Ukrajinu? Orbán si nemyslí, že o tom uvažují Američané, ale je to před očima stále většího počtu Evropanů, jejichž země mohou být v případě rozšíření války zničeny.

Opravdu? Vojáci NATO bojující proti Rusům na Ukrajině?

Ano, řekl Orbán. Dnes to zní šíleně, "ale když se podíváte na tendenci, jak jsme se dnes dostali do tohoto bodu, nelze to vyloučit".

Západ je "ve válce s Ruskem. Taková je realita," řekl. "Každým dnem se posouváme dál."

Pro upřesnění, které bylo zřejmé z kontextu jeho diskuse, Viktor Orbán nechce, aby byl Západ ve válce s Ruskem. Prosazuje mír, a to od samého počátku, a říká, že z této války nikdo nevyhraje. Ale říká, že příliš mnoho lidí na Západě si dělá iluze o tom, co se skutečně děje - a co by se mohlo stát. Západ si možná myslí, že není ve válce s Ruskem, ale tím, že posílá stále více zbraní a blíží se ke skutečnému zásahu vojsk, hrají západní představitelé nesmírně nebezpečnou hru sami se sebou, s Ruskem i se západní veřejností. Jeden novinář se premiéra zeptal, zda si myslí, že by válka mohla přejít v jadernou. "Nemohu vyloučit, že by ji použili," řekl o atomové bombě. Upřesnil, že mluvil o taktických atomových zbraních na bojišti, nikoli o hřibovitých mracích nad Varšavou a Berlínem - "ale ani to nemohu vyloučit". Pokud se Ukrajina nějakým způsobem za použití západních zbraní dostane až k překročení hranic na ruském území, pak bude budoucnost světa tak světlá, že Západ bude muset nosit brýle.

Kdosi podotkl, že Rusové do této chvíle podávali na bojišti žalostné výkony. Ano, řekl Orbán, je to pravda. Ale když se podíváte na ruské dějiny, tak to takhle s Rusy ve válce chodí. Začínají špatně, ale po nějaké době se zorientují a pak je těžké je zastavit. Očekává, že tomu tak bude i tentokrát. Na začátku zasedání také zmínil, že to, že je Rusko tlačeno do spojenectví s Íránem, je pro Izrael nesmírně nebezpečné, a vyjádřil naději, že izraelský premiér Benjamin Netanjahu, jehož dospělý syn seděl u stolu, by se mohl stát mírotvorcem mezi Ruskem a Ukrajinou. Ačkoli Ukrajina dosáhla proti Rusku úžasných úspěchů, Orbán řekl, že z dlouhodobého hlediska nevidí, že bychom my na Západě byli na straně vítězů, zejména s ohledem na výrobní kapacity Ruska.

Orbán hovořil o tom, že je osamělým odpůrcem mezi 27 vedoucími představiteli Evropské unie v otázce válečné politiky vůči Ukrajině. Řekl, že je to velmi frustrující, protože jeho kolegové ve vedení nechtějí diskutovat o moudrosti této války. Proč ne?

"Nevědí, kdo jsou," řekl bez obalu.

Vysvětlil, že kdybyste je požádali, aby se ve vztahu k válce definovali, řekli by: Jsem vůdce země, která stojí na správné straně dějin. Toto přesvědčení a to, že na ně Washington tvrdě tlačí, stejně jako "strach z liberálních médií", je to, co motivuje jejich myšlení - nikoliv úvahy o tom, co je v nejlepším zájmu jejich vlastní země. Orbán řekl, že svou roli zvoleného vůdce Maďarska vidí v tom, aby pomohl svému lidu vypořádat se s výzvami, kterým čelí dnes, a připravit ho na výzvy zítřka. "Ale byl bych jediný, kdo by [tuto práci] takto chápal," řekl.

Jediným dalším evropským lídrem, který uvažuje vizionářsky, je podle Orbána francouzský prezident Emmanuel Macron. Řekl, že pokud by on (Orbán) navrhl, že se Evropa musí vrátit ke svým křesťanským kořenům, aby byla schopna zvládnout problémy, které ji čekají, Macron by s tím nesouhlasil a navrhl by liberální ideologickou strategii. Všem ostatním evropským lídrům by celá otázka připadala hloupá.

(Vidíte, to je jeden z důvodů, proč zůstávám frustrovaný z toho, jak západní média informují o Orbánovi. I když nemůžete vystát jeho politiku, ten člověk má hloubku. O těchto věcech usilovně přemýšlí, na úrovni velkých strategií a principů).

Orbán pronesl trefnou a dojemnou poznámku o Němcích v současné válce: "Němci trpí, protože vědí, co je v jejich národním zájmu, ale nejsou schopni to říct." Měl na mysli, že německé vedení ví, že nemá co dělat, aby se zapojilo do války s Ruskem, ale z jakýchkoli důvodů není schopno říci Washingtonu ne.

Někdo nadhodil možnost státního převratu v Rusku, který by odstranil Putina. Orbán na to ostře zareagoval a řekl, že na Putinovo místo není nikdo, kdo by byl jiný než jestřábí. To by nic nevyřešilo.

Jedna z nejzajímavějších částí večerní diskuse přišla, když se jeden z přítomných Evropanů zeptal premiéra na ostrý rozkol mezi Maďarskem a vládou Evropské unie. Ten bez okolků přiznal, že mezi Budapeští a Bruselem zeje obrovská propast, která se stále zvětšuje. Proč? Orbán řekl, že to souvisí se zásadním rozdílem mezi jejich soupeřícími představami o tom, co je člověk - a jak naznačil, k čemu je společnost.

Proto jsou podle něj tak daleko od sebe v otázce genderové ideologie. A vezměme si například imigraci. Většina zemí EU si podle něj klade otázku: "Jak můžeme koexistovat s početnou muslimskou přistěhovaleckou menšinou?".

Orbán: "Jaká je výzva pro Maďarsko? Nemuset si klást otázku soužití." Řekl, že Maďarsko má nyní nulovou islámskou imigraci a chce, aby to tak zůstalo. Liberálové z EU to samozřejmě budou považovat za bigotní. Ale Maďarsko se nemusí potýkat s požehnáním diverzifikace, s jakou se dnes potýká Španělsko:

Španělská policie ve čtvrtek provedla razii v domě mladého Maročana zadrženého kvůli mačetovým útokům ve dvou katolických kostelech z předešlé noci, při nichž zemřel kostelník a jeden kněz byl zraněn ve městě Algeciras na jihu země.Policejní vyšetřování řízené soudcem Národního soudu považuje středeční násilnosti za možný teroristický čin. Předpokládá se, že podezřelý jednal sám. "Vyšetřování pokračuje podle logického předpokladu, že by se mohlo jednat o terorismus, ale jsme v počáteční fázi a všechny možnosti jsou otevřené," uvedl španělský ministr vnitra Fernando Grande-Marlaska poté, co policie dokončila domovní prohlídku podezřelého. Podezřelý je marocký občan, který nemá žádný předchozí záznam v trestním rejstříku "ani ve Španělsku, ani v žádné jiné zemi", uvedlo ministerstvo vnitra. Nebyl "v hledáčku" úřadů kvůli možné radikální činnosti, dodal Grande-Marlaska. Úřady ho identifikovaly jako 25letého Yassine Kanjaa, uvedl pro agenturu Associated Press pod podmínkou zachování anonymity, jak to ukládá policejní politika, jeden z představitelů španělské národní policie, který je s případem přímo obeznámen.

Orbán uvedl, že pro něj osobně je bolestné, že Maďarsko je v EU a podléhá její šikaně, ale není pochyb o tom, že Maďarsko v EU zůstane, protože na tom závisí jeho ekonomická prosperita. Přesto je těžké snášet, když ho vedení EU popichuje. Orbán chce říci, že jakkoli je pro něj osobně těžké jednat s byrokracií EU, je třeba to udělat, protože je to v maďarském národním zájmu.

"Všechno špatné z posledních třiceti let evropské historie je zakotveno v Bruselu," řekl. Musí Maďarsko démonizovat, protože pokud je Maďarsko v něčem úspěšné, činí to politiku a ideologii EU podezřelou. "Není pro mě snadné tam jezdit a být bastardem všeho," řekl o svém bouřlivém vztahu k Bruselu. Orbán řekl, že pokud chcete být politikem, který má na to, aby se jim postavil, musíte mít páteř z oceli a starat se více o to, co říkají vaši voliči, než o to, co si o vás myslí vaši oponenti.

Úspěšní konzervativní lídři podle něj musí dlouho před volbami vytvářet koalice nesourodých voličských bloků a přesvědčit je, že vítězství lídrů v den voleb bude i jejich vítězstvím. Řekl, že nesmíte být bázliví, opatrní a vypočítaví, ale naopak odvážní a vést s přesvědčením. A musíte získat podporu bohatých konzervativců, kteří jsou připraveni investovat do různých iniciativ, jako je budování mediálních sítí. Navíc musíte přivést konzervativní intelektuály tím, že je přesvědčíte, že změny, které chcete provést, jsou "hluboké".

Orbán řekl, že ve volbách v roce 2010, které ho vynesly k moci, pochopil, že Maďaři mají dost levice, která zemi ekonomicky zruinovala. Řekl, že Fidesz kandidoval s jednoslovným heslem: "Dost!".

Zeptal jsem se premiéra, kalvinisty, na jeho přesvědčení, že obnova západní civilizace závisí na obnově křesťanské víry.

"Křesťanství nelze obnovit politikou," řekl a dodal, že víra je nakonec vždy o obrácení srdce jednotlivce. Přesto dodal, že pokud se křesťané neprobudí a nebudou vzdorovat kulturním trendům, které je vymývají, víra zanikne.

"Nejlepší nadějí jsou dnes pravoslavní," řekl. "Ti se nehádají, ale věří. My [protestanti a katolíci] se neustále hádáme."

Orbán dále označil pravoslavné křesťany za "nejdůležitější rezervu" pro křesťany na Západě, aby znovu získali svou náboženskou oporu. (Později jsem se premiéra zeptal: "Víte, že jsem pravoslavný?" "Ano," odpověděl jsem. Jeho oči se rozšířily. "Vy jste? Já myslel, že jste katolík!")

O žalostném stavu náboženského života v Maďarsku, kde chodí do kostela poměrně málo lidí, premiér řekl: "Neděláme si iluze o tom, jak vypadáme." "To je pravda," řekl. Přesto, pokud chce Evropa přežít, musí se vrátit k víře, která vytvořila posvátný řád, na němž byla postavena její civilizace, říká Viktor Orbán.

"Podle mé analýzy je tato společenská struktura vybudovaná za posledních třicet let zcela proti lidské přirozenosti," řekl. "Určitě se zhroutí, doufejme, že ne armagedonským způsobem."

Pokud se podaří rychle zlomit hegemonii genderové ideologie a dalších projevů progresivního šílenství, pak "změna zpět k tradici bude mnohem rychlejší, než si dokážeme představit. Nejprve je však musíme rozdrtit politicky".

Pokračujíc v tématu prolínání náboženství a politiky Orbán řekl, že nechápe, jak můžete být konzervativním politickým vůdcem, aniž byste byli skutečně věřícím člověkem. Není podle něj náhoda, že Maďarsko, Slovensko a Polsko vedou boj za obranu tradičních hodnot v Evropě. Jsou součástí Evropy, která byla méně zasažena korozivní modernitou.

Do toho se vložil premiérův hlavní politický poradce Balazs Orbán (žádný příbuzný): "Bez víry je politika velmi děsivá. Pokud nemáte víru, budete chtít vytvořit ráj na zemi." Premiér řekl, že politici mohou lidem zajistit lepší materiální život, ale není jejich úkolem zajistit lidem šťastný život.

Krátce jsme hovořili o jeho cestě do Říma, aby se poklonil Benediktu XVI. na smutečním obřadu bývalého papeže. Orbán řekl, že maďarští kalvinisté uznávají, že katolicismus je pro budoucnost křesťanství naprosto zásadní, a že pokud je katolická církev slabá, je to špatné pro všechny křesťany. Vrátil se k významu náboženské obrody pro civilizační obrodu a řekl, že právě proto rád navštěvuje náboženské představitele všude, kam cestuje.

Sezení nakonec skončilo tím, že Orbán vyvedl skupinu na balkon s výhledem na město pod sebou. Jeho kancelář se nachází v bývalém karmelitánském klášteře, odkud je nádherný výhled na perlu Dunaje.
pát led 27, 2023 2:32 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

..a proč to ne ?

https://www.miraspravedlnost.cz/v%C3%BDzva

hádky o džendru LGBT, kdo je nebo není dezolát, kdo sluníčkář nám v hrobě budou prd platné :idea:

Dejte míru šanci ! https://youtu.be/gEX7Xxfr-qc

dva rozhovory na stejné téma se stejným hostem, ovšem jinak nastavení moderátoři...

https://youtu.be/r9yW_m9VKdA
https://youtu.be/WCaugyST8ic

DVTV ...než "mírové štváče", tak raději tyto hosty , na ty budeme hodní :)
tohle je fakt síla :wall:
https://youtu.be/doe6biBHDwM
pát led 27, 2023 6:12 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4462
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

a ještě k tomu tohle:
arm. gen. Řehka NATO
Pokud by došlo k válce mezi NATO a Ruskem na východním křídle aliance, profesionální armáda by na plnění úkolů nestačila. Stát by tak musel přistoupit minimálně k výběrové mobilizaci, řekl v rozhovoru pro ČTK náčelník generálního štábu Karel Řehka. Podle jeho slov válka na Ukrajině ukázala, že je nezbytné, aby se do obrany země zapojila celá společnost, nejenom armáda.
Čoveče, Přesně toto jsem slyšel na Radiožurnálu z úst armádního generála Jiří Šedivý (nebo tvrdili, že to je on, neznám jeho hlas). Buď jeden názor a dva lidé, nebo jeden názor vložen do úst dvou lidem. :think: :think: :think:
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
pát led 27, 2023 8:18 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4462
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

No a s těmi leopardy. Můj názor je (zkusím někde poznamenat, zda jsem se spletl, nebo né) aby EUsa nerozpoutali hon na "fašistické Tygry" (tank T-VI Tiger). Rusko potřebuje nové hrdiny sovětského svazu. Hrdina Ruska, zničil 2 obávané tanky Leopard 2A4.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
pát led 27, 2023 8:33 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4462
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

A ještě taková všímavka. Tento týden jsem v Německu potkal konvoj nových Mercedesů, které se zjevně vyráběli pro Rusko. na střeše neodmyslitelné 3 světýlka (někdo zde uváděl co to znamená) A věřím, že i display byl v azbuce. Jeli z Worthu na východ. :think: :think:
A dnes mě předjížděli dva na sobě nezávisle návěsy s běloruskou RZ. Říkal jsem si copak tady dělají když sem mají zákaz. No jak jinak táhli je polské samochody s asi Varšavskou RZ (WZ-xx-xx) Janek Kroupa má hodně práce, aby to všechno vyšetřil. :D :D :D To jen pro takové naivky, co věří režimu a heslu "Pravda a láska zvítězí."
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
pát led 27, 2023 8:44 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

ono je to v podstatě jedno kdo to první řekl, nebo kdo to vymyslel...každopádně je to pravda, a hledá se jen způsob
jak to udělat aby to lidé přijali s co nejmenším odporem...jak se říká: "Nikdo tomu nevěřil a nakonec to dopadlo ještě húř."
Ironíí je to, že ten (voják) pokud je zdravý, zdatný, má v ruce kvér a v žilách adrenalin, aktivně se může bránit-není na tom tak hrozně
jako civil, který se krčí někde v krytu a čeká co se stane. Moje prabába mi jako děcku vyprávěla, že nejhorší bylo to osvobozování RA.
Od fašounů (za protektorátu) věděli co čekat, ale ke konci války když přišli "čistky" tak jsi nevěděl jak a kdy zhebneš.
Přiletěl "Ivan" na Lavočkinu a kropil ulici po ulici, před tím ještě řadili Němci a na ulici popravovali lidi, kteří porušovali stané právo.
Váleční štváči si představují, že správná válka by se měla vést jen za humny, ve všední den a pouze dopoledne, žádné civilní oběti
všechno ostatní jsou válečné zločiny a genocida...jenže tak to nefunguje.
pát led 27, 2023 8:46 pm

Venca R
Příspěvky: 1975
Registrován: stř bře 02, 2011 12:00 pm
Bydliště: Vychodní čechy

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

4215
3 světýlka vozej i Litevci a Lotyši

Sankce v reakci na zapojení do vojenské invaze Ruska na Ukrajinu
EU nanejvýš důrazně odsuzuje zapojení Běloruska do nevyprovokované a bezdůvodné vojenské invaze Ruska na Ukrajinu. V reakci na postup Běloruska přijala EU v roce 2022 řadu opatření, včetně:

individuálních a hospodářských sankcí zaměřených na 22 osob,
omezení obchodu,
zákazu využívání systému SWIFT pro tři běloruské banky,
zákazu transakcí s Centrální bankou Běloruska,
omezení finančních toků z Běloruska do EU,
zákazu poskytování eurobankovek Bělorusku

Asi bude v Bělorusku víc subjektů ne?
pát led 27, 2023 9:35 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4462
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

to Venca R: Tak až potkáš litevské, lotyšské auto s 3-mi světýlkami na kabině, tak mi ho prosím tě vyfoť. Od té doby, co nejezdí s kamazi, tak mi není známo, že by je měli. Mají je jen bělorusové a rusi.
Jinak co vím, tak někdy v polovině dubna dostali kamiony s BY a RUS značkami zákaz vstupu do EU. Bylo halo, že na PL-BY hranici je až 40ti kilometrová kolona. A já v té době stál v Německu v 30ti kilometrové stau.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
pát led 27, 2023 10:26 pm

sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Ze Šanghaje do České republiky za čtyři týdny.

Příspěvek

Na 40ton je článok s názvom:" Girteka zahajuje pevné linky z Číny. Ze Šanghaje do České republiky za čtyři týdny."

Článok je aktuálny. To ma donútilo pozrieť čo o tom píše Girteka. Na ich stránkach je článok s názvom: Girteka spojuje Evropu a Asii novými službami silniční nákladní dopravy. Článok je z 19.1.2023. Nechápem ako teraz môže fungovať cestná nákladná doprava z Ázie. Písal som o tom viac krát, krátko doprava fungovala a vyzeralo to na veľké množstvo kamiónov, ktoré budú pravidelne jazdiť medzi Ćínou a EU. Ale vojna dopravu zastavila. Trasa išla z Kazachstanu cez Rusko a Bielorusko do Poľska. Dnes bieloruské a ruské nákladné autá do EÚ nemôžu. Ani EÚ autá len tak ľahko nemôžu na východ. Nechce sa my veriť, že by Girteka plánovala presnú a spoľahlivú dopravu cez územie nepriateľa s ktorým je EÚ vo vojne.

Keď kamióny nemôžu ísť s Kazachstanu do Ruska, môžu ísť len trajektom cez Kaspické more do Azerbajdžanu. Z Azerbajdžanu do Turecka stojí v ceste Arménsko, s ktorým je Azerbajdžan vo vojne. Alebo môžu ísť kamióny do Turecka cez Gruzínsko, lenže Gruzínsko a Azerbajdžan sú hornaté a so zlými cestami. Ale inou trasou sa do EÚ ísť nedá. Južnejšie ísť nemôžu, tam je Irán.

Keď sa jazdilo cez Rusko, tak sa vravelo, že kamión s čínsko-kazachstanskej hranice prejde do Poľska (Nemecka) za dva týždne. Teraz sa Girteka chváli, že automotive súčiastky prejdú z Činy do Čiech, alebo Nemecka za 24-26 dní.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
preklad článku
https://www.girteka.eu/girteka-connects ... -services/

Loňská havárie kontejnerové lodi Evergreen odhalila problémy globální námořní dopravy a její zranitelnost vůči specifickým a nepředvídatelným situacím. Jelikož je Evropská unie založena na spolupráci a je závislá na dodávkách z asijských zemí včetně Číny, existuje alternativa k lodní dopravě? Na první dojem to může znít absurdně, nicméně silniční doprava z Číny do Evropy je stále populárnější.

Poslední tři roky jasně ukázaly, jak zásadní a citlivé jsou globální dodavatelské řetězce a jak je mohou narušit jednoduché, odlišné situace. Zajištění spolehlivých dodavatelských řetězců a dopravy proto vyžaduje pochopení řešení a diverzifikaci služeb. A když hovoříme o globálních trasách a cestách dodavatelských řetězců z Asie do Evropy, máme k dispozici několik různých alternativ, které je třeba prozkoumat. Od námořní dopravy a letecké přepravy až po silniční dopravu, která je stále populárnější.

Kvůli nedostatku polotovarů nebo zdrojů se mnoho výrobců pečlivě zabývalo svými dodavatelskými řetězci a jejich řízením pro případ jakékoli mimořádné události. Protože narušené dodavatelské řetězce způsobují turbulence v plánování výroby, distribuci nebo jen v efektivitě podnikání, a stále více manažerů hledalo ve svých dodavatelských řetězcích možnosti diverzifikace. Protože však mnoho dodavatelských řetězců stále spojuje Asii a Evropu, přičemž zdroje, polotovary nebo finální díly jsou přepravovány převážně lodní dopravou, stále více velkých výrobců automobilů začalo využívat silniční dopravu mezi oběma kontinenty. S podporou digitálních řešení a flexibilních a spolehlivých partnerů v silniční dopravě může mít nyní mnoho výrobců a dovozců při plánování logistiky alternativní možnosti, včetně vysoce kvalitní silniční nákladní dopravy.

"Již jsme zaznamenali takový trend, kdy mnoho společností diverzifikuje své logistické služby nejen na několik poskytovatelů, ale také prostřednictvím různých typů logistických služeb. Naši klienti mají k dispozici téměř 10 000 nákladních vozidel, z nichž většina je chladírenských. Jsme schopni splnit sliby našich zákazníků a přepravit doslova cokoli odkudkoli v Evropě. Důležité je, že dokážeme nabídnout požadovanou kvalitu, která nejlépe vyhovuje zájmům našich klientů. Někteří preferují KPI nakládky/vykládky 99 %+, některým stačí 90 %+. Dokážeme udělat vše pro to, aby byly splněny potřeby klienta. S Net Promoter Score nad 38 můžeme nabídnout flexibilní řešení, která vycházejí z velikosti našeho vozového parku a digitalizace našich operací," říká Mindaugas Aleška, COO Girteka Europe West.

Díky nejnovější službě společnosti Girteka, největší logistické společnosti v Evropě, mohou nyní plánovat logistiku po zemi z Číny do celé Evropy. Počínaje největšími čínskými městy, jako jsou Šanghaj, Šen-čen, Čcheng-tu, Čching-tao, až po pevninskou Čínu, lze zboží doručit do všech měst v Evropské unii.

Vzhledem k tomu, že velcí výrobci automobilů již tuto službu využívají k přepravě dílů a polotovarů do svých závodů v České republice a Německu, je cesta trvající 24-26 dní ve srovnání s přepravou po moři nejen rychlejší, ale může být flexibilnější z hlediska místa určení a kapacity.

Díky plné digitální podpoře, včetně přehledu v reálném čase dostupného mimo Čínu, mohou zákazníci sledovat svůj náklad a plánovat své operace. Díky informacím o předpokládaném čase příjezdu, pohybu nákladu a jeho podmínkách je plně zajištěna bezpečnost nákladu, což poskytuje řešení pro taková odvětví, jako jsou chemický průmysl, suroviny, elektronika, automobilový průmysl a součástky, móda a rychloobrátkové zboží (FMCG) nebo dokonce potraviny díky chladírenským návěsům.

Nákladní vozy Girteka jsou vybaveny nejvhodnějšími digitálními řešeními, jako je například systém správy vozového parku "Transics" (FMS). Tento inovativní systém je spojen s tablety, které se nacházejí v nákladních vozidlech, a usnadňuje výměnu dat v reálném čase z pohledu řidiče, manažera i zákazníka. Plánování přepravy lze navíc díky systémům SAP Transport Management ještě snadněji přeorganizovat a přesunout.

Díky digitálním řešením, založeným na umělé inteligenci (AI), viditelnosti v reálném čase (RTV), technologiích strojového učení, zaměření na uživatelské rozhraní, samoobsluhu a výkonnost, lze přepravu inteligentně řídit a analyzovat prostřednictvím dat v reálném čase, včetně dopravního parku, řízení skladů, logistických operací a služeb zákazníkům. Mezi analyzovanými daty je určeno nejefektivnější využití paliva, což společnosti umožňuje snížit emise a také umožňuje zákazníkům kontrolovat jejich uhlíkovou stopu.

Přepravní služby do Číny a z Číny otevírají zákazníkům a podnikům v Evropě nové možnosti. A s podporou společnosti Girteka může být logistika toho všeho snadná, spolehlivá a stabilní, což zajistí nejen nepřetržitý tok zboží, ale také zvýší efektivitu řízení dodavatelského řetězce i informace o udržitelnosti.
Naposledy upravil(a) sof dne sob led 28, 2023 1:23 am, celkem upraveno 1 x.
sob led 28, 2023 12:05 am

sof
Příspěvky: 3874
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

z jedného slovenského článku https://standard.sk/311741/7-dni-v-kock ... -v-ustave/
------------------------------
Tanky pre Ukrajinu
Několik západních zemí se rozhodlo společně dodat Ukrajině desítky tanků. Rozhodnutí předcházel odpor Německa. Pochopitelne.

Dodávky tanků by měly dva důsledky.

1. Prodloužení války. Ta by mohla, pokud by trvala velmi dlouho, proměnit východní Evropu v Blízký východ. Tedy do krizové zóny, v níž budou všechny státy v menší či větší míře dlouhodobě součástí konfliktu.

2. Stupňující se riziko, že válka si nakonec vyžádá přímé bojové nasazení "koalice ochotných". Tlak by byl vyvíjen především na sousedy Ukrajiny a východoevropské státy - v čele s Polskem - aby po vyčerpání ukrajinských rezerv vstoupily přímo do konfliktu. Tento scénář se zvažuje již delší dobu a má částečnou podporu válečných jestřábů v Polsku a České republice.

Německo - jako obvykle - dohodu o dodávkách těžkých zbraní zpočátku nepodpořilo. Část německé vlády dospěla k závěru, že dlouhá válka s rizikem jejího prodloužení není v evropském zájmu, a volá po politickém řešení. Nakonec však Německo - jako obvykle - po dlouhém odporu a po jednání s americkými a britskými partnery kývlo. Jinými slovy: bylo k tomu donuceno.

Ukrajinci dostanou desítky amerických a německých tanků. Je to žalostně málo na zlom ve válce. A je to dost na její pokračování. Protože přesně o to možná některým z těch, kteří evropský konflikt "regulují" z bezpečné vzdálenosti, jde.
sob led 28, 2023 1:23 am

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

a proto tolik celních skladů v Evropě, pak je relativně jedno jak dlouho trvá doprava z Číny. Nedávno jsem objednával
u renomovaného českého distributora elektroniku (servomotor + nějaké pohony za cca za 2000 USD)..jednak mi poslali prohlášení
že se to nesmí prodat jako zařízení do třetích zemí. a jednak že to není skladem...no přišlo to "až" za týden. Prostě
kapitálově silné firmy narvou celní sklady a budou jen doplňovat, ono se to zboží celkem opakuje. Spíš začne být problém
až čínu přestane bavit být levnou ekonomikou, což už přestává platit, Číňan se chce mít stejně nebo líp než "bílá opice".
Číňan staví "novou "Káhiru" https://cnn.iprima.cz/egypt-stavi-super ... leji-32935
takže symbioza "Evropa + Rusko" klidně může vzít za své, Rusko+Čína+Indie+sever Afriky..... a jsem mimo, to už se snad ví a naši američtí přátelé
na tom vehementně pracují....viz.kauza - Toyota v Kolíně - nemá chip - odstávka šlus, ende....obrovské denní ztráty
Dále sankce, ano obcházení, ale jenom pro někoho ne naše firmy...niho nezajímalo, že vítkovická firma např. na převodovky pro těžební stroje má těžiště zakázníků z Ruska,
https://www.gearworks.cz/oficialni-vyja ... ncni-navrh - šlus ende, a takhle bychom mohli pokračovat.
Hodně investičních skupin se bude snažit realzovat ve zbrojním průmyslu https://www.ce.industries/clanek-z-medi ... -vyhlasuje
...co teda ? Válka jako východisko zkrize ? No to už tady jednou bylo... :doh:
sob led 28, 2023 9:30 am

Venca R
Příspěvky: 1975
Registrován: stř bře 02, 2011 12:00 pm
Bydliště: Vychodní čechy

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

4215
Zákaz zahrnuje řadu výjimek včetně přepravy pošty, paliv, potravin nebo léků.
sob led 28, 2023 9:34 am

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4462
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

to Venca R: Tak to byly asi dopisy, nebo léky co nám chybí v lékárnách, nebo chleba z toho ukradeného obilí. :D :D :D
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob led 28, 2023 10:16 am

Venca R
Příspěvky: 1975
Registrován: stř bře 02, 2011 12:00 pm
Bydliště: Vychodní čechy

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

Hele nejsem naivní že by se sankce neobchazeli, jak jde o peníze...
sob led 28, 2023 11:53 am

Prevozník
Příspěvky: 95
Registrován: pát led 14, 2022 11:41 am

Re: Martin 440....foto+video

Příspěvek

vsetko jedna a ta ista kuchyna
Michal Repa konzultant izraelskej agentúry Shaviv Strategy & Campaigns
Michal Repa na SR pomohol dosadit Zuzanu Caputovu a v CZ Petra Pavla
Sef agentury je Aaron Shaviv spájany v Čiernej Hore s neúspešným prevratom

Obrázek


sam si najdi cez google :
PS/Spolu ukončilo spoluprácu s agentúrou Shaviv Strategy & Campaigns
s kym bola Caputova na hokeji v predvolebnej kampani ? Michal Repa

Michal Repa pracuje na kampani pre Čecha Petra Pavla
https://www.trend.sk/spravy/radil-caput ... eril-ceska
sob led 28, 2023 9:05 pm

Odpovědět

Zpět na „Uživatelská sekce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů