Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Driver_1.9D
Příspěvky: 236
Registrován: pát kvě 16, 2014 11:01 pm
Bydliště: plechovy hotel

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

tak dufam ze ked pojde bmw 200km/h a zbada zdialky niekolko oranzovych blikajucich majakov tak ubere trochu :D
Scania R450
sob dub 01, 2023 1:54 pm

Uživatelský avatar
M.Z.
Příspěvky: 2146
Registrován: ned kvě 15, 2011 12:36 pm
Bydliště: Čeladná
Kontaktovat uživatele:

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Řidič doprovodné dodávky byl slušný psychopat, ani neměl odhad, co si může dovolit, když chce nechat kamion vycukat :doh:
R490
Nooteboom OSDS 48-03
hoonring.cz
F-150 ROUSH
KTM X-BOW
sob dub 01, 2023 6:55 pm

jose rabano
Příspěvky: 7555
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Proč by ubíral však ví že v třetím kamion nepojede :D
sob dub 01, 2023 9:20 pm

sof
Příspěvky: 3899
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

ja to vidím inak.. Je tam zákaz obiehania? je.. Je v treťom pruhu zákaz jazdy pre nákladné autá? je.. takže sa neobieha.. koniec diskusie

Už vidím truckerov, ako keby som tam bol. Snažia sa obehnúť doprovod jazdou v treťom pruhu. Vedia, že v treťom pruhu ísť nesmú a tak sa hneď po obehnutí pilota natlačia do stredného pruhu, na nadmer. Ale nadmer je široký, zaberá aj stred druhého pruhu. Šoféra nadmeru to stresuje a preto pičuje doprovodu, že mu tam púšťa autá. Aj šofér doprovodu je v strese. Všetci sú v strese. Pilotovi doprovodu rupnú nervy a preto robí to čo robí. Do toho priletí psychopatická nemecká piča a dopadne to jak to dopadlo.

Šofér doprovodu nieje agresor, agresori, ktorý situáciu vyhrotili sú hlupáci v kamiónoch, lebo nevedia počkať a tlačia sa dopredu ako svine k válovu. Šofér doprovodu na to zareagoval tak ako nemal a nezvládol to.

Jazdiť s nadmerom nieje sranda. Bol to široký nadmer, možno to bol extra drahý náklad a nechceli riskovať. Nechceli riskovať, že nejaký debil, truckerský amatér, alebo idiot, o ktorých v poslednej dobe píšem a ktorých je na ceste čoraz viac, do nadmeru narazí. Keby po cestách jazdili normálny vodiči, možno by nadmer a jeho pilot išli inak. Keby som tam bol ja, v zákaze, ktorý značilo doprovodné vozidlo neobieham. Spravil by som si odstup, zapičoval by som si, ale držal by som sa v zadu a čakal, kým ma doprovod pustí. A keby ma doprovod pustil, obieham pilota a nadmer, celý čas v treťom pruhu. Keď by som bol pred nadmerom, dám sa do stredného pruhu a pokračujem, až kým si pred nadmerom nespravím minimálne 75 metrov. Až potom sa zaradím pred neho. Ale to som ja, ohľaduplný šofér, ktorý rešpektuje náročnú prácu šoféra nadmeru. Ale takých ako som ja, je na cestách málo. Dnes na cestách prevládajú šoféri ako z toho videa.
sob dub 01, 2023 9:29 pm

jose rabano
Příspěvky: 7555
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Já když dojedu nadrmer , v noci.po pěti minutách to vzdám.jedu na parking a dělám si kafe .i když stát nemusím.stijim .bolí mě oči z majáku a je to ztráta času jet za ním.nic vic
sob dub 01, 2023 10:15 pm

sof
Příspěvky: 3899
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

títo veľký jazdia v noci a ja v noci jazdím málo, takže tiež s nimi problém nemám. Ale rozblikané LED majáky, to je ďalšia z vecí, ktorá sa v doprave načisto zvrhla. Zlaté staré a dobré, klasické otáčacie žiarovkové majáky. Dnes sú všetci rozblikaný množstvom LED blikačiek a LED rámp, že ich je vidieť až z obežnej dráhy zemegule a niektoré LED blikačky sú tak silné, že to drása oči až z pol kilometra. Nepochopím nadmery, ktoré majú blikačky na návesoch, vzadu dole po bokoch, vedľa blinkrov. Ich LED majáky načisto presvietia smerovky. Takých áut je veľa.
sob dub 01, 2023 10:59 pm

Prouza88
Příspěvky: 6813
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Jo jo, rampu na střeše, to se míňej zbláznit ve dne ale todle vyloženě nebezpečný blikání se neřeší, bo se na tom nedá udělat flastr :roll:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
ned dub 02, 2023 7:54 am

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4531
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

možno to bol extra drahý náklad a nechceli riskovať. Nechceli riskovať,
Kdyby to bylo tak, tak mají i policejní doprovod.
Můj názor, King of Road nadměr, po rovině letí 92km/hod a debilové co jedou 85km/hod ho zdržují, jenže do kopce jede 40km/hod. To se před něj dostane i Girteka co jede 82eco jízdou. Rozkaz zněl jasně: "Nikdo nesmí přede mě!!!" A takhle to dopadlo.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
ned dub 02, 2023 8:43 am

jose rabano
Příspěvky: 7555
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

V Polsku jezdi nadmer 100 kmh.slovy sto.normalnim truckem ho nedojedes.mysleno po rovině ne z kopce jak puberťák Rak 130kmh .to umí každý,a jak tě předjede.za ním jede dodávka a svítí mu značka zákaz předjíždění pro kamiony ...Masakr.
ned dub 02, 2023 9:08 am

DriverBrno
Příspěvky: 3433
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

ned dub 02, 2023 2:07 pm

Míšánek
Příspěvky: 4
Registrován: pát čer 12, 2020 8:10 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

sof píše:
sob dub 01, 2023 9:29 pm
ja to vidím inak.. Je tam zákaz obiehania? je.. Je v treťom pruhu zákaz jazdy pre nákladné autá? je.. takže sa neobieha.. koniec diskusie
No jo, ale když ty jedeš v zákazu předjíždění a předjíždí tě nějaký jiný naklaďák tak ho přece taky hned neblokuješ, nevybržďuješ a nechová se podobně jako ten kokot v doprovodu, ne? Akorát si maximálně zanadáváš a to je vše.

Já osobně nadměry vozím, i když nic extra velkého (roztahovák Goldhofer, max celková 95tun, "běžně" do těch 85) tak si dovolím říct že trošku tuším o čem mluvím a vždy se snažím/snažíme pokud možno co nejméně zavazet ostatním.
V tomhle případě měl doprovod bez jakýchkoliv problémů dovolit ostatním na vlastní riziko pokuty plynoucí ze zákazu předjíždění nechat ostatní jet v tom levém.
A pokud chtěl zamezit tomu aby se náklaďáky z levého zas vracely do prostředního za samotný nadměr, tak měl jet s tím doprovodem blíž k nadměru aby tam nebyla taková mezera.

Prostě při provozu nadměrů se někdy na nějaké předpisy a zákazy "musí srat" a já sám věřím tomu, že i kdyby policajti viděli zrovna někoho předjíždět tím levým, tak snad každý rozumný člověk by to pochopil a toleroval, kdyby u toho neomezoval někoho jiného. Vždyť kde jinde by takový nadměr mohl předjet...


Můj osobní názor a pohled na věc
Naposledy upravil(a) Míšánek dne ned dub 02, 2023 7:20 pm, celkem upraveno 1 x.
ned dub 02, 2023 3:38 pm

jose rabano
Příspěvky: 7555
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

No jenze Němec je Němec.cara je zeď tzv.i kdyz poveze bednu 4 m širokou co má tunu .nikdy nepojede tak aby bedna couhala do odstavného pruhu a ostatní mohli v klidu jed.Pojede v klidu přes dva.Deleji to tak všichni Němci.asi proto aby neupral do pilire atp
ned dub 02, 2023 4:42 pm

Míšánek
Příspěvky: 4
Registrován: pát čer 12, 2020 8:10 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

No tak ono se to dá pochopit že do odstavneho se zbytečně tlačit nikdo nebude, jelikož se v tom odstavnem kdykoliv může objevit cokoliv stojícího.

Ovšem když vidím že takhle zavazím a chce mě někdo předjet, tak trochu zvolním abych si před sebou případně udělal místo pro dobrý rozhled a na přehledném úseku kde vidím že je to vepředu čisté bych do toho odstavného klidně uhnul.

Vše je to jen o lidech a o zdravém rozumu, ne jen o striktním dodržování předpisů
ned dub 02, 2023 7:24 pm

sof
Příspěvky: 3899
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Míšánek: Ja neobhajujem jazdu nadmeru, ani jeho pilota.

zo 40ton.net
Záznam byl pořízen 17. března ve tři hodiny ráno, kdy souprava s nadměrným nákladem projížděla po německé dálnici A7. Vzadu byla stíněna vozidlem pilota BF3 a v úvodní části záznamu se blížila k parkovišti s čerpací stanicí. V takových místech je poměrně standardním postupem, že pilot zobrazí na světelné tabuli zákaz předjíždění a zablokuje další jízdní pruh. To má zabránit tomu, aby se široký rozchod kolony dostal do kolizního kurzu s případným vozidlem vyjíždějícím z parkoviště.
Zobrazil pilot zákaz předjíždění příliš brzy? Velmi pravděpodobně.
...zvyšok si preložte sami

ja len vravím, že šoféri kamiónov jazdia ako hovädá a výsledkom takej jazdy bolo aj to čo sa stalo. Som si istý, že aj ty s tým máš skúsenosti a určite by si mohol dlho rozprávať, ako ťa s nadmerom kolegovia na ceste "rešpektujú".

Pilota nadmeru kritizovali všetci, keby ste si odkazy zo 40ton net prečítali, tak by ste sa dozvedeli, že ho kritizovali aj iný piloti a aj jeho kolega z firmi. Rovnako v článku bolo písané, že mu zobrali vodičák. Zaujímavé, že nikto z vás tu nespomenul jazdu tej nemeckej piče. Všetci sledujete pilota... to je divné. Na dopravaplus som sa preklikal k fejsbukovým názorom truckerov, ktorý dokonca vraveli, že pilot je zmrd... DOBŘE MU TAK ZM.DOVI !!!! Dobře mu tak doufám že za to celé nesl 100% vinu..

Asi 90% truckerov na nete nadáva len na pilota ! a jazdu nemeckej psychopatky ignoruje--- podľa mňa je to pekná ukážka toho, ako to na cestách vyzerá. Na cestách prevláda mentalita sviní- byť pri válove prvý.
ned dub 02, 2023 7:35 pm

Uživatelský avatar
kasty
Příspěvky: 138
Registrován: úte led 05, 2010 5:56 pm
Bydliště: Olomoucko

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Nechápu, co se řeší. Svítila tam značka B22a - Zákaz předjíždění pro červené náklaďáky? Svítila, tak se nemá kdo co pokoušet předjíždět. Pokud měl německý trucker pocit, že tam je značka neoprávněně, tak se neměl lepit na doprovod a měl kontaktovat Polizei, kteří to měli prošetřit. Takhle bych zavřel oba dva za obecné ohrožení a byl by klid.
Nedělám za kolik, ale tak, aby se měl můj šéf dobře. :lol:
MAN TGX 18.480 - r.v. 2014
ZVVZ NCD45 - r.v. 2018
ex. ZVVZ NCD45 - r.v. 2013
ex. MAN TGA 18.430 - r.v. 2006
pon dub 03, 2023 3:58 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů