Moderátoři: martin_100, Leoš H, Olda, Hynek
-
ještě bych doplnil že Krone má jako jediný alespoň na plachtách vrata z jednoho kusu, nedávno jsme přivezli jeden na firmu a prodejce říkal, že to má Krone patentované a nikdo jiný to nemá.
Scania R streamline Topline E6 (2015) + plachta Krone(2015) lowdeck
Mými životními vzory jsou Kentán z Montargi, Bender a Homer Simpson
Mými životními vzory jsou Kentán z Montargi, Bender a Homer Simpson
KRONE - nejde nafoukat
Ahoj, mám takový problém na návěsu Krone 2005 r.v. Když ho odpřahnu třeba jen na jeden den a pak ho zapřáhnu, zapojím všechny hadice a kabely tak nejde nafoukat. Posledně to trvalo 20 min než si dal říct, zkoušel jsem s brzdou na návěsu i s tím černým čudlem a pak se z ničeho nic natlakoval, ale dneska jsem s tím ztravil asi hodinu a nepodařilo se ho natlakovat. Neví někdo čím by to mohlo být? Měchy jsou vyfouknuté a zvedání návěsu taky je bez vzduchu a tím pádem nejde vzduch ani na zvedací nápravu. Jednou to bylo v servisu Schvarzmuller, protože se řešilo ABS a pak nešlo s ním odjet - "odborníci", byly jen bloklé brzdy, ale teď je to bez vzduchu. Červená spojka od tahače je natlakovaná když jí zapojuji i odpojuji. Budu vděčný, pokud by někdo měl stejný problém a vyřešil ho, ale i za každou radu. Díky
Re: KRONE - nejde nafoukat
Někde u vzduchojemů bude na přívodu vzduchu ventil, který reguluje tlak. Vypadá jako vejce a má štelovací šroubek, uvnitř je membrána. S tím jsem měl jednou problém já, nejdřív ho stačilo poklepat na dojetí a pak výměna v servisu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: KRONE - nejde nafoukat
Jasně nejdřív skontroluj vzduchojemy , když to tam nepude tak to bude v tom regulačním ventilu
Re: KRONE
Dost starý návěs.Rozmontuj červenou hlavici do návěsu i to šroubení a vyčisti sýtko nebo kolínko za hlavicí.červená plnící hadice míří do modulu kde manualně odbržduješ návěs při servisu nebo odstavení,modul smontuj z rámu a hledej která hadice to je! Když tam tlak není, červená je ucpaná mezi tahačem a návěsem. .Žlutou preventivně taky vyčisti i kolínko! Když po vyčištění to stále nepůjde, budeš muset si půjčit nebo koupit jiný modul manuálního odbrždění a zabrždění (červ. a černý ovl.prvky na návěsu)cena cca 4tis bez DPH. dle provedení.V abs to nehledej! Tak šup do toho.
- martin440
- rumová víla
krone je nejhorší sráč v evropě
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
Jazdím denne po cestách a uvedomil som si, že hobodometre na návesoch akosi vymizli. Myslím, že sa sériovo nevyrábali, lebo neboli na každom návese. Bola to len výbava na želanie? Vyšli z módy? Nieje po nich dopyt? Neosvedčili sa? Občas vidím nejaký ten hubodometer, ale je ich málo. Teraz sa do nových návesov moc nemontujú.
Aj keď je jasné, že časom sa občas pretáčali , alebo sa zasekli a prestali ukazovať.
A prečo ich nemontujú do prívesov? Tam sa to neoplatí?
Aj keď je jasné, že časom sa občas pretáčali , alebo sa zasekli a prestali ukazovať.
A prečo ich nemontujú do prívesov? Tam sa to neoplatí?
Hubodometer
Tak já si myslím, že už dneska není potřeba. Nové návěsy asi mají už nějakou dobu svůj palubní počítač a ten počítání kilometrů musí mít jako základ.
A vybaveny jim byly asi hlavně lesingovky a tam, kde se hodně přepřahalo. Na přívěsu to asi smysl nemělo, protože ten si většinou prožil život se svým autem.
A vybaveny jim byly asi hlavně lesingovky a tam, kde se hodně přepřahalo. Na přívěsu to asi smysl nemělo, protože ten si většinou prožil život se svým autem.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard!