Dotazy o legislativě v dopravě, koncesích, zákazech jízd apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-

Uživatelský avatar
V46
Příspěvky: 41
Registrován: úte pro 04, 2012 7:23 pm
Bydliště: JMK

Co vozit??

Příspěvek

Odbornou zpusobilost na nakladni dopravu vnitrostatni jsem nedavno udelal, takze staci si jit pro koncesi. penize na auto taky mam. dale mam v hledacku iveco 12 tun coz se da koupit solidni v nemecku. moje predstava o praci je denni navrat domu. max. i noc v aute. jediny co me chybi je naklad. mate nekdo nejaky tipy?? nechce se me kupovat auto a pak hledat praci. zatim jsem zamestnany, ale chci jit na svoje. ted jezdim kolecka tipu geis, raben, dachser, dhl atd. 15-cti paletovka. u nas kde ted jezdim neni zatim pro dalsi auto prace.
stř pro 05, 2012 8:03 pm

delivio

V46

Příspěvek

Vozit je pořád co. Co si představuješ pod pojmem tipy na náklad?
stř pro 05, 2012 8:57 pm

Uživatelský avatar
V46
Příspěvky: 41
Registrován: úte pro 04, 2012 7:23 pm
Bydliště: JMK

Příspěvek

no myslim tip na nejakou firmu v industrial zonach po brne kde bych mel denni nakladky a vracecky. premyslim o rabenu se tam zeptat, ale mam i negativni reference. a hlavne nevim jak budou reagovat kdyz to auto jeste nemam, proste nevim jak se odrazit. kde zacit jezdit. nemam moc kontakty takze to je spatny. vim, ze neco tipu nalozit 1-2 vykladky + nejaky svoz a najet 500 km neni moc realny aby to bylo denne.
stř pro 05, 2012 9:09 pm

delivio

V46

Příspěvek

Takové informace a tipy jsou dnes cenné a jen tak ty kontakty nepustí.Přebírají si to mezi sebou navzájem cenovým dumpingem. Když na blízku není konkurence což je utopie tak má celkem práci zajištěnou dokud to nezavětří konkurence. Rozvozy nevím , ale DSV teď po akvizici posiluje tak se poptej tam.Svozy teď budou narůstat před svátky, ale pak bude útlum velký. Jelikož nemáš zatím auto nemáš co nabídnout než slova. To je těžká pozice na jednání a zas pořídit auto a nemít job je to samé.
Jsou už na trhu databanky nákladů zdarma bez poplatků, ale zase víš jak je to s placením. To co chceš je budoucnost, ale ještě na to nedozrál čas si myslím. Měl bych pro tebe tip ,ale nebudu jej ventilovat online zde.
stř pro 05, 2012 10:18 pm

Uživatelský avatar
V46
Příspěvky: 41
Registrován: úte pro 04, 2012 7:23 pm
Bydliště: JMK

Příspěvek

jj, presne jak rikas je to doba na nic. musim asi cekat nez se do neceho pustit bezhlave. kdyz uz nekdo neco ma dobryho tak si tam koupi dalsi auto nez aby se to ventilovalo.
Naposledy upravil(a) V46 dne stř pro 05, 2012 11:15 pm, celkem upraveno 1 x.
stř pro 05, 2012 10:33 pm

delivio

V46

Příspěvek

Sbírej informace,informace a zas jen informace pak se dostaneš na kontakty.Online ti zde kontakt nedá, protože ráno by vás tam volalo třicet a více :wink:
stř pro 05, 2012 10:56 pm

HAD
Příspěvky: 1102
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chachachá ty vole tak teď jsem se dobře pobavil. Chápu a podporuju myšlenku něco dělat pro to abych se měl dobře, ale myslim, že tohle neni ta nejlepší cesta jak sehnat kšeft. teda jo i ne. Ale apriori to chce mít nějaký svoje kontakty.
Rozhodně ti můžu poradit něco málo. Pokud teda chceš jezdit rozvozy pro spedice ala raben, dsv atd. tak tam je základní požadavek aby to auto mělo hyd. čelo, minimálně 15 palet místo. Peníze záleží co si vyjednáš, ale rozhodně se obloukem vyhni firmě OTEC. Raben prej platí jakš takš, zatim jsem na ně velký stížnosti neslyšel, takže asi se to dá přežít.
Pak je otázka jak jseš oprásklej. pokud teď pro ty spedice jezdíš jako zaměstnanec u nějákýho dopravce, tak nevim proč nezajdeš na dispo a nezeptáš se na férovku tam nějákýmu vedoucímu vyložíš situaci. Ale ber v potaz, že maj asi všechny dení kurzy plný, tedy bys musel bejt velkej kamarád aby kvůli tobě někoho vyšoupli.
Každopádně good luck

jo a ještě vlastní paleťák budou chtít určitě
čtv pro 06, 2012 11:49 am

delivio

Příspěvek

Až tak to pobavilo? myšlenka dobrá a realizace horší, ale nedivím se každý se nenarodil s konceskou v ruce na dopravu a v druhé s kontaktním zápisníkem.

Mně zas vždy velmi pobaví jak jsou všichni dopravci kámoši až za hrob než trefím stejný kšeft to je pak sekaná o cenu za km :D :D :D :D :D to stačí ti smajlíci nebo ještě mám přidat?

dobrý je taky vozit po Portugalsku , nebo klidně Aši název své dopravy přes céééélou plachtu myslím že je to každému u za.dní části odkud je a zisk s toho je 0,00001%
Dveře nestačí? to mně taky vždy po ránu pobaví . :wink:
:think: nezapoměl jsem na něco .......jo a 19kč za km je taky soda :D
čtv pro 06, 2012 12:55 pm

HAD
Příspěvky: 1102
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

mě by Delivio zajímalo jestli jsi to někdy zkusil sám na sebe nebo ne. Zatím jsem tady všude četl akorát, že ses vrátil z venku a nic víc zajímavýho krom pár chytrejch řádků a nadávání.
Já jenom řikám, že bez předem domluvený práce a dalších kontaktů nemá ani cenu se do jakýhokoliv podnikání pouštět. A doufat, že někdo z oboru dá tip někam? To asi nehrozí že jo. A může to bejt mezi mechanikama, truhlářema kdekolivěk. Já jsem aspoň poradil co by asi měl mít a na koho pozor. Jak jsi panovi poradil ty? Dals mu tip po SZ? Krom všeobecně známejch informací nic moc.
Jo databanky nákladů zdarma, to je hezká věc. Ještě tak na nich někdy něco sehnat. V zásadě jsou na nich firmy který vykoply z raalu za prokázaný neplacení. To je další věc to neplacení. Aspoň, že od března bude splatnost max. 60 dnů
čtv pro 06, 2012 2:25 pm

Uživatelský avatar
V46
Příspěvky: 41
Registrován: úte pro 04, 2012 7:23 pm
Bydliště: JMK

Příspěvek

Kazdopadne diky za infa, bude to vsude na tech sberkach plus minus stejny. Jen pro predstavu na 7,5t vim kolik se uctuje na km cca bez myta a to kolem 15-16 kc u takovych firem, ale klidne se muzes dostat i na 13-14 a litas s 20 adresama. Nebo to je na vahu a nebo na pausal, ale porad ses na tom stejne spis muzes byt hur, maji to dobre spocitany. Proto nechci nic uspechat, jak sem psal praci zatim mam.
čtv pro 06, 2012 4:02 pm

Uživatelský avatar
V46
Příspěvky: 41
Registrován: úte pro 04, 2012 7:23 pm
Bydliště: JMK

Příspěvek

HAD:

RAAL a podobny tomu, to vym urcite, ze se obloukem vyhnout to je cesta do pekel. a jezdit z nouze to muzu zustat zamestnany s cistou hlavou 9hod. prace denne, kdyz to vezmu plat- hodiny myslim ze to neni spatny, ale mit neco svoje ma taky neco do sebe. Proto hledam.
čtv pro 06, 2012 4:08 pm

HAD
Příspěvky: 1102
Registrován: sob čer 24, 2006 9:21 pm

Příspěvek

Ale ne každej na Raalu je neplatič, jenom musíš vědět komu se vyhnout. Pokud nechceš dělat rozvozy pro spedice, nebo si nenajdeš nějakej byznys kde ti budou platit obousměrně tak se bez toho stejně neobejdeš! Zpátečky nějak honit musíš, nebo případně fůry aby ses dostal pro náklad. Leda jak řikam, firma kde tě zaplatěj v kolečku, ale ty tě zase oříznou na ceně klidně na 14 kč na km. tam to pak musíš dohnat kilometrama.
takže k počátečním nákladům si připočti 4 litry za vnitro raal + 500 měsíčně.

Ale rozhodně nejde bejt živej jenom z Raalu. Hlavně tě musí živit tvoje firmy / spedice, který znáš, kde máš svůj kontakt a víš, že ti zaplatěj.


Tím ovšem nevylučuju, že přes Raal nenarazíš na nějakýho špeditéra, kterej ti zaplatí včas a bude ti sám od sebe volat a nabízet práci.
čtv pro 06, 2012 4:26 pm

delivio

Vyberte si

Příspěvek

To bych neřekl že používám invektivy ale to je věc názoru. Je co vozit, ale ten klientelismus vládne silnou rukou v cz. Ano jezdím HAD, ale není to už hlavní zdroj na který bych spoléhal.více bych to nekomentoval z mé strany.V české dopravě je všechno problém.Polovina trhu by se bez spedice obešla. Dopravce který dnes stojí jen na autech buď má brand, nebo logistickou činnost k tomu. Chytrý není nikdo kromě těch s menzy. Na dopravu se dívám jinak už pár let. Stroj mně cpou pořád týden co týden někteří, ale proč v tomto bordelu já do toho lézt.Ale nemám zapotřebí jezdit na sebe a handrkovat se o peníze v přetlaku části nepotřebných. Myslím tím ty co to nedělají pro prachy s nájezdu km to bylo do r.1997 rita.(dnes hodně o odpisech stravného a kde jaký čurbes kolem nich).Proč chtějí všichni dělat dopravu, kromě těch malých je v celku jasné, ale jsou i vyjimky a ty na to doplácej. rozklíčuje ti to v podpisu výrok H.Forda.


Zde je seznam kde hodně je placených, ale budoucnost bude ve free a s přidanou hodnotou tohle je jen kupování zajíce v pytli i když dva v seznamu to pochopili už a mění kormidlo pomalu.
rall.cz
timcom.cz
logitrans.cz
espedice.cz
doprava.v.praxi.cz
centrum-preprav.cz
abc.cz
modernipreprava.cz
spedition3000.cz
hbi.cz
trans.eu
e-doprava.cz
doprava.cz
cztrans.eu
teleroute.cz
drazby-preprav.cz
mula.cz
tiptrans.com
cargo.lt
e-sped.cz
trafficsys.cz
poptavka.cz

A nezlob se HAD zas jen ten V46 je první co napsal mám to a to a prachy na auto, tak to je první a předpokládám, že tudiž cash, jinak to nemá cenu zkoušet.
:wink:
čtv pro 06, 2012 8:58 pm

Janko
Příspěvky: 22
Registrován: sob zář 03, 2011 7:57 pm
Bydliště: Košice

Příspěvek

hehe....tie "free" databanky ma naramne pobavily....Trafficsys ? Tiptrans?.... chachacha ved to uz neexistuje....a ostatne nestoja ani za rec.
čtv pro 06, 2012 11:49 pm

delivio

Příspěvek

vidiš Janko a to jsem pustil jen třetinu všech. Stačí to podržet 1rok a lidi platí
fakt to skoro nestojí za řeč, ale za úvahu.Jinak by jich nebylo jak hub po dešti :wink:
Ono platit za vstup někam kde nevím jestli mně zaplatí dotyčný je jako jít do obchodu a u vchodu zaplatit aby mně pustili dovnitř, kde je stejně prošlé zboží (rozuměj nestojí za řeč) :wink:
pát pro 07, 2012 12:14 am

Odpovědět

Zpět na „Podnikání v dopravě“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti