Dotazy o legislativě v dopravě, koncesích, zákazech jízd apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-

Odpovědět
DriverBrno

Re: Recese?

Příspěvek

grýndýl deindustrializuje EU, největší ocelářská divize v Německu se zbavuje zaměstnanců.
https://www.newstream.cz/zpravy-z-firem ... -a-ne-malo
pon lis 25, 2024 6:07 pm

DriverBrno

Příspěvek

Předzvěst něčeho velkého? Češi zase poslední? Čeká se na Německo ? A co bude dál?
https://tn.nova.cz/auto/clanek/586224-v ... .sznhp.box
pon pro 02, 2024 6:07 pm

martin440
rumová víla

Příspěvek

DriverBrno....ono je to jednoduchý.....miliardy vyhozený oknem za auta na baterky, který nikdo nechce + investice na výrobu těhle krámů... tj mraky miliard, než došlo na tohle šílenství tak měla skupina ww jedno z největších finančních rezerv....dneska má max na to aby přežila rok prý max dva.... a to bez vývoje a pod...nehledě na to,..... že lidi jsou tam velmi dobře placení,,
co jezdim mana do mnichova, tam je úbytek taky velkej ...prodeje váznou,,, audi ingostat zatím jede, ale taky to klesá .... zatím......a jsem si jistej, že jinde to není lepší+ drahý energie inflace, lidi nemaj už na to, aby kupovali každou chvíli nový auta :think:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
úte pro 03, 2024 1:15 pm

DriverBrno

Příspěvek

pořád je ale záhada jak na to mohli hlavní akcionáři přistoupit, jak se mohli nechat dotlačit k takovým rozhodnutím.Je to podobné jak s tou válkou na UA, jak se mohli představitelé kolektivního Západu nechat dotlačit k vyprovokování Ruska? Deindustrializace Evropy a zatažení do války mají společného jmenovatele, ale musí být na to dva jeden co tlačí a druhý co se nechá likvidovat, ale proč?
čtv pro 05, 2024 7:45 am

martin440
rumová víla

Příspěvek

DriverBrno.... jednoduchý ...demence a totální odevzdanost těm nahoře ..... politiku ovládli dementí idiotí a další různý sráči,,, a to je jmenuju ještě velmi slušně,,,, podívej se na naší zemi .... za posledních 30 let ani jeden z politiků nehájil zájmy česka a jeho lidí ,,,, rozkrást ,, prodat a vše zničit ,,,, podívej se za louži ....tam odtud to všechno svinstvo přichází .... a evropští idioti jsou zalezlí v us řiti :wall: :wall: :wall: :wall:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
čtv pro 05, 2024 12:18 pm

Prevozník

Příspěvek

DriverBrno píše:
čtv pro 05, 2024 7:45 am
Deindustrializace Evropy a zatažení do války mají společného jmenovatele, ale musí být na to dva jeden co tlačí a druhý co se nechá likvidovat, ale proč?

https://marketing21.sk/tv/videocast-03-2020-3/
„Dokonalá diktatura bude vypadat jako demokracie, ale v podstatě to bude vězení beze zdí, odkud by vězně ani nenapadlo utíkat. Bude to vlastně systém otroctví, v němž budou otroci, díky konzumu a zábavě, své nevolnictví milovat.“ — Aldous Huxley
čtv pro 05, 2024 2:35 pm

4215

Příspěvek

Tak já nevím. V rádiu nějaká ředitelka Man pover (nebo jak se to píše) vykládá, jak příští rok bude 32% firem přijímat nové zaměstnance a jen 19% firem bude propouštět. Že ta krize okolo VW jde okolo nás. Ale kam přijedu (nakládky, vykládky) tak slyším němci ruší to a to a lidi se propouští. Nebo němci to tady (česká republika) ruší a přesouvají to (výrobu) do Německa. Největší bizár co jsem slyšel, (na tu fabriku jsem sázel, že jejich komponenty do aut budou potřebovat i elektroauta nebo vodíková auta) musím jezit tak a tak, jinak mě fabrika vyhodí a mají na to vyhazovací firmu. :doh: :doh: :doh:
Ve své (kde pracuji) firmě se nemohu ani špatně na vedoucí podívat, neb je mi hned naznačeno že mohu odejít i kdyby s tím autem neměl kdo odjet na termín vykládky. :D :D
Vláda vykřikuje že se nic neděje, že se nás to netýká, že problém VW je problém Německa, ale že vozím i díly na škodovky tak vím že když němci řeknou dost, tak škodovka stojí. To si ještě Fiala dovolil říct, že platy v CZ se přiblíží německým platům. Možná nelhal, ale zapoměl říct, že se to týká jen prezidenta a předsedy vlády.
Tak jsem zvědav, co přinese rok 2025.
Ale jelikož jsem zažil rok 2009, tak mi ten rok 2009 hodně připomíná současnou situaci.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob pro 14, 2024 8:55 am

Krocan

Fialovy platy

Příspěvek

To jste se všichni přeslechli, Fiala neříkal, že se naše platy vyrovnají německým, ale něneckým. :hvizd:
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard! :bomb:
pon pro 16, 2024 2:58 am

Prevozník

vlna propouštění

Příspěvek

Českem prochází vlna propouštění

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... i-40505945

Jsem zvědav jak vysoko se vyhoupne nezaměstnanost. Trumfne to Kalouska?
„Dokonalá diktatura bude vypadat jako demokracie, ale v podstatě to bude vězení beze zdí, odkud by vězně ani nenapadlo utíkat. Bude to vlastně systém otroctví, v němž budou otroci, díky konzumu a zábavě, své nevolnictví milovat.“ — Aldous Huxley
sob led 25, 2025 11:11 am

cubi

Příspěvek

A čemu se divíte? Lejnova řekla, že i když Trump odstoupil od Pařížské deklarace, my setrvame... Opravdu Němci malé chyby nedělají. Až do hořkého konce. No a jako třešnička na dortu, dneska jednání na firmě kde jezdíme. My ti nemůžeme dát tu fůru za 16 Kč/km i když máš dvojmontáž a desetipaletovku. Tady ten to s předním náhonem a 8paletovkou vozí za 11 Kč. Říkám to jako opravdu? A jak dlouho to vydrží? To si jezdí sám a bydlí v tom? A pak se něčemu divme :think:
stř led 29, 2025 6:27 pm

jirka.v

Příspěvek

Mam pocit, ze zacina uz trosku jit do tuhyho. Firmy platej sotva na naklady a jeste si muzou vybirat. Myslim si, ze vetsina dopravcu alespon snizi vozovy park a nebo taky ne. V tyhle dobe se uz neda hovorit o ziskovosti, ale spis o preziti. Je to dlouhy a rok 2025 urcite lepsi nebude
čtv led 30, 2025 7:44 am

4215

Příspěvek

My ti nemůžeme dát tu fůru za 16 Kč/km i když máš dvojmontáž a desetipaletovku. Tady ten to s předním náhonem a 8paletovkou vozí za 11 Kč.
Jsem si tak všiml, že dnes je jednodušší sehnat velký auto (návěs, nebo soupravu) s "inostrancem" za volantem, než nějakou 15ti paletovku. Co takhle koukám na nakládkách, když takový přijedou, tak nakládají půlku, nebo tříčtvrtě, a jedou z bodu A do bodu B. Tak o tom přemýšlím, jak je to možné. Vychází mi jediné, že těm řidičům prostě nezaplatí. Nebo jim to udělají tak aby to bylo dobře. Co nejnižší plat a zbytek nějak bokem.
pát led 31, 2025 3:20 pm

DriverBrno

Příspěvek

4215, věřím tomu, že někteří opravdu makají za konzervu a cigára a ubytování v boudě, a možná že jsou za to rádi. Zní to konspiračně, ale možná bychom se divili
co je možné. Šoféři s exekucemi a cizojazyční nádeníci jsou ochotni přistoupit na cokoli. Je to novodobý otrokáčský systém. Ale jinak ty Západní hodnoty.
pát led 31, 2025 7:58 pm

Prevozník

Příspěvek

Pravidelná preprava Poprad (Beko) - Piacenza 1330 eur (1280km) 1,04 eur/km. A vozí sa to roky pravidelne a nemajú problémy nájsť dopravcov. :wall:
pát led 31, 2025 9:13 pm

4215

Příspěvek

to driver Brno: To máš pravdu dnes a denně se o tom přesvědčuji. Od povinných zastávek na sprchu i za cenu že budu celou noc stát u rohu návěsu a hlídkovat aby do mě někdo nenarazil, až po že mohu spát v autě a trochu si zatopit.
Tudle jsem vychytal "inostrance", jak si chtěl nabrat vodu na pití z mušle na wc na Šebíku. Ale nebyl jediný, už jsem to tu psal. Potom viz. Stebal co se tam dělo. Potom některé kdyby firma neoblékla, tak nemají v čem chodit, takže v pracovních botech i do "kostela" reflexní bunda jediné do čeho se mohou obléknout na ven, o ponožkách nemluvím, luxus.
Hlavní a nejdůležitější je mít chytrý telefon a neomezená data.(tomu a ni já nerozumím) Pak ještě mít velkou tašku a být připraven kdykoliv se stěhovat z auta do auta.
sob úno 01, 2025 8:17 am

Odpovědět

Zpět na „Podnikání v dopravě“