prolezl jsem snad každé téma a i přesto bych potřeboval rady zkušenějších.
Jsem neplátce DPH a potřeboval bych dosáhnout na vyšší hypotéku.
Už to zkouším přes rok zvednout, ale marně.
Zkusím to nějak stručně a jasně..
Rozvažím jídlo pro jednu firmu (poskytuji jen službu) a potřeboval bych zvednout příjem kvůli hypotéce. Dělám 10 dní v měsíci. Mohl bych si v rozvozu vydělat více, ale je to otročina a mám toho plný zuby i když dělám jen 10 dní v měsíci.
40 vykládek za den, nákupy tahat až k bytu do pater bez výtahu, ještě lepší když prší
Napadlo mě že bych rozšířil živnost o dopravu do 3,5t a pořídil dodávku za 150-200k ze svých peněz a jezdil sem tam nějaké zákazky z různých serverů, od pár známých něco málo, případně i na bazoši jsoi nárazový zakázky. 300-400k mám k dispozici, takže dlouhá splatnost faktur atd mě by nemusela být takový problém. Chápu že se na tom moc nevydělá, ale o to mi ani moc nejde. Potřebuju hlavně faktury pro daňové přiznání.
Tak přejdem k dotazům
Když zůstanu neplátce DPH a budu uvádět jen příjmy, nebude to pro finančák divný u autodopravy a nebude to nějak řešit?
Jako neplátce DPH nemusím uvádět příjemce na faktuře jestli se nepletu, je možnost to nějak vymyslet když příjemce bude platit hotově a “nebude chtít mít jméno na faktuře” abych to dostal legálně do příjmů?
Případně nějaké tipy co a jak ohledně zvednutí příjmu, řešil někdo něco podobného?
Neplánuju nic velkého, bylo by to do toho jednoho miliónu. Tudíž 20-40 tisíc měsíčně například, ale nemohl bych dát nic do výdajů. Zároveň bych rád získal zkušenosti a v budoucnu koupil 7t a u autodopravy zůstal s jedním autem.
Snad si rozumíme, případně nějak dovysvětlim ještě.