To já si radši nějaký ten základní kapitál našetřím a budu mít trochu jistotu. Tvůj kamarád měl/má štěstí....MagicMisel píše:Kamarad pred pul rokem zalozil firmu!Proste šel do toho a nebal se!podotykam ze byl bez penez,vsecko platil z pujcekl a leazingu atd!Ze zacatku mel jen jeden bagr JCB a ted koupil druhyho JCBaka, Tatru 148, liazku tahač,feldu pro chlapy a pro sebe audi A6! jak rikam nebat se a jit do toho a mit znamý!taky o necem uvazuju!!!ale abych pravdu rekl chybi mi ta odvaha!!rikal mi ze pokad bych koupil nakladak tak jedine vozit sterky!!skrinaku je dost!kdyz sem u nej jezdil s tatrou tak se jezdilo furt az do 22.00 dokad sme jim nevybrali nadrcenej sterk!
Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-
-
guga
-
MagicMisel
jasný!!!Presne jak rikas mel stesti!!teda zatim ma!!Ted chytl pryma job!!bourat obrovsky 4 baraky tak bude brat z nemecka nejakej traktor s obrim vlekem!guga píše:To já si radši nějaký ten základní kapitál našetřím a budu mít trochu jistotu. Tvůj kamarád měl/má štěstí....MagicMisel píše:Kamarad pred pul rokem zalozil firmu!Proste šel do toho a nebal se!podotykam ze byl bez penez,vsecko platil z pujcekl a leazingu atd!Ze zacatku mel jen jeden bagr JCB a ted koupil druhyho JCBaka, Tatru 148, liazku tahač,feldu pro chlapy a pro sebe audi A6! jak rikam nebat se a jit do toho a mit znamý!taky o necem uvazuju!!!ale abych pravdu rekl chybi mi ta odvaha!!rikal mi ze pokad bych koupil nakladak tak jedine vozit sterky!!skrinaku je dost!kdyz sem u nej jezdil s tatrou tak se jezdilo furt az do 22.00 dokad sme jim nevybrali nadrcenej sterk!
-
guga
MagicMisel píše:jasný!!!Presne jak rikas mel stesti!!teda zatim ma!!Ted chytl pryma job!!bourat obrovsky 4 baraky tak bude brat z nemecka nejakej traktor s obrim vlekem!guga píše: To já si radši nějaký ten základní kapitál našetřím a budu mít trochu jistotu. Tvůj kamarád měl/má štěstí....
A co bude dělat,až doboří baráky?
A měl koupit ZETOR......Trochu podpořit české výrobky ne?
A když se mu tak daří tak ještě tak pár novejch TERRN
-
MagicMisel
Furt sou ksefty na kanalizace ,na bourani baraku a na jare ma bagrovat 4 rybniky,na zimu snih atd atd!!a liazka z tatrou se nezastavi!sterky a bordel se vozi furt!guga píše:MagicMisel píše: jasný!!!Presne jak rikas mel stesti!!teda zatim ma!!Ted chytl pryma job!!bourat obrovsky 4 baraky tak bude brat z nemecka nejakej traktor s obrim vlekem!
A co bude dělat,až doboří baráky?![]()
![]()
A měl koupit ZETOR......Trochu podpořit české výrobky ne?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A když se mu tak daří tak ještě tak pár novejch TERRN
-
MagicMisel
Když chci začít podnikat, tak jakej je nejlepší postup? Nejdřív koncese a pak koupit auto atd.? Byl bych rád za nějakou radu jak postupovat. Kolik všechno to lítání a schvalování stojí?
Pokud jsem dobře pochopil, tak když mám maturitu, tak už nedělám zkoušky na koncesi a dostanu jí bez zkoušek.
Pokud jsem dobře pochopil, tak když mám maturitu, tak už nedělám zkoušky na koncesi a dostanu jí bez zkoušek.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojedeš na českých silnicích nejdále
Mno zajdi si na živnostensky uřad, tam ti daji info. Každopadně maturitu ze strojirenskeho oboru sem měl taky a zkousky mi odpustili pouze u dvou předmětu. Takže jsem dělal zkousi ze 3. Dá se to naučit. Pak zaplatis 2000 za koncesi. Jo jeste ty zkousky stoji myslim 300. Pak by ses měl taky zaregistrovat fin. uřadě jako fyzicka osoba a vyřidit DPH. A silniční Dan myslim uz nevim. Koupis auto a muzes ficetoctavus píše:Když chci začít podnikat, tak jakej je nejlepší postup? Nejdřív koncese a pak koupit auto atd.? Byl bych rád za nějakou radu jak postupovat. Kolik všechno to lítání a schvalování stojí?
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce. Důchodce se vrtí, ale tatra drtí 
http://kontejnery.ic.cz
Řeším momentálně jeden příklad. Nechtěl bych zakládat nové téma tak to napíši sem, snad to nebude vadit nikomu. Týká se to částečně taky podnikání v dopravě a vyřešení situace v jednom podniku který ročně potřebuje přepravit 4500 tun obilovin z pole do skladu a ze skladu do výkupu. Je otázka zdali vyřešit tohle rychlím traktorem s návěsy na 18-20tun, které budou mít životnost pneu 4000mth a spotřebu 50 a víc l/100km, nebo pořídit dvě soupravy nákladních aut s vlekem. Verze aut by byla 4x4 s výměnnou nástavbou. Teď mi jde o to jestli má tedy smysl tohle pořizovat a jestli auta využiji i v přepravě mimo podnik, zda li se dá prosadit a sehnat slušny zakázky na přepravy třeba štěrků, písků apod. nebo nakonec zůstat u souprav traktor+návěs.
Předem dík za radu
Předem dík za radu
traktor
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce. Důchodce se vrtí, ale tatra drtí 
-
MagicMisel
Existuje i traktor co jezdí 60km/h. Odpružený nápravy, řazení klasika s 3 stupni pod zatížením. Na zemědělskou dopravu by to bylo dobry. Jenže-problémy s legislativou, i když má vyjímku odpovídající návěs je schopen dodat pouze jeden dodavatel s profi výbavou, tzn.nápravy ty nejlepší co jsou, odpružení to nejlepší co je k dostání. Ale-stále je tam zapsaná rychlost 40km/h. Další problém je že u toho traktoru mizí gumy. Spotřeba je relativně nejnižší že všech v traktorové dopravě. Dleší dobu se dívám po nákladních autech, nakonec mě zaujal Mercedes Actros a zajímavá řešení má právě Iveco. K tomu nástavbu od Panavu+nechat si u nich i vlek. A když jsem se díval na podvozky 4x4 terénní verze co mají nové silničáři tak mě to doslova nadchlo. k tomu silný motor, příjemná kabina pro řidiče. Myslím že by to bylo i pohodlnější a levnější. Známej si nechal udělat přestavbu na Liazce a s vlekem vozí štěrky. Zatím. Korba stojí sice za prd z bývalé firmy Ajeto. na autě se vychytávají mouchy a když jsem právě slyšel jak shání kšefty, tak to nebylo tak těžky ale ani jednoduchy.
A co fastrac? http://www.toko.cz/index.php?ID=1220