Dotazy o legislativě v dopravě, koncesích, zákazech jízd apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-

Kajaa

Jak začít s dodávkou?

Příspěvek

Dobrý den,

rozhodl jsem se, že začnu podnikat v autodopravě, a to s dodávkou. Je mi 23 a už dlouho o tom sním:). Bydlím v Ostravě. Chtěl bych od vás tedy pár rad a odpovědí na otázky. Peněz do začátku moc nemám (skončil sem neúspěšně právě na vysoké škole:)), proto nevím, jestli třeba za rok něco našetřit ještě a koupit potom novou dodávku na leasing - už sem se rozhodl pro transita. Nebo koupit už teď nějakou jetou kolem 300 tisíc na leasing, taky transit.
Uvažoval sem, že do zažátku bych zkusil jezdit třeba pro PPL, nebo něco podobného. Chtěl jsem se tedy zeptat jak to u těchto firem funguje? Kolik se tam platí, jestli se tím dá uživit pro začátek? A jestli je to vůbec dobrý nápad takto začít?
Dále jsem se chtěl zeptat ohledně leasingu, jestli ho mám někde šanci dostat s nulovou akontací? Chtěl bych začít právě co nejdříve.
Potom dodávka - stačí 4 paletová, nebo radši jumbo na 5 palet?

Děkuji za odpovědi:)
ned lis 22, 2009 5:26 pm

Sovouš
Bedřich Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

... no já bych teda jako první scháněl práci než dodávku.
Hamty hamty, ať mám víc než tamty ... :hvizd:
ned lis 22, 2009 6:12 pm

Kajaa

Příspěvek

prave proto sem se ptal na to PPL. Je mi jasne ze si nemuzu vzit dodavku bez prace..
ned lis 22, 2009 6:17 pm

ned lis 22, 2009 7:24 pm

Kajaa

Příspěvek

ja vim, uz to mam vsechno proctene, ale obe temata jsou jestli podnikat s dodavkou a ja se ptam jak zacit a jestli nema nekdo zkusenosti s jezdenim pro PPL..
ned lis 22, 2009 7:31 pm

houmr

Příspěvek

toby me taky zajimalo to ppl jak to vlastne chodi a jestli to ma cenu jestli to jedno auto vydela na sebe???
I´m not drunk
ned lis 22, 2009 10:28 pm

MagicMisel

Příspěvek

osobně znam jednoho dopravce co jezdi pro PPL ma 4 sprintery kazdej uz byl bouranej,ridici mu ukradli co se dalo,auta strašný vraky a ma jen dluhy.mě osobne by to ani nebavilo litat od baraku k baraku z balikama.nez toto nech se nekde zamestanat a mas po starostech a prachy skoro ty samí.když už kup rači větší 6ti paletovku nebo 8mi paletovej valnik a najdi nejakou spolehlivou spedici a jezdi nekam ven.jinak s nulovou akontací si myslim že ti nedaj ani 20 let staryho tranzita
ned lis 22, 2009 10:49 pm

Kajaa

Příspěvek

me by ta prace i docela bavila, hlavne ze bych delal sam na sebe a jezdil bych si urcite sam..no a ven stejne jeste bych jezdit nemohl, kdyz si vyridim ted koncesi, tak bych mohl jezdit jen vnitro, ne?
ned lis 22, 2009 10:54 pm

Sovouš
Bedřich Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

...mám kámoše na PPL v HK dost vysoko v kanclu. Asi k uživení to bude, co praví, ale preferujou dopravce s víc autama, s jedním autem toho tam asi moc neporveš. Zkusím něco vysondovat, kdysi dávno mi už nějaký cenovky, za co se tam jezdí říkal, ale jako žádný extra terno mi to nepřišlo.
Spíš těžká votročina. Od rána do večera, tisíc "vykládek", něco posbírat na depo...

Vozí se hotovost v autě, to je jasná věc, dost vysoký částky, nejednou bylo ve zprávách, že auto PPL bylo někde přepadený. Tudle zrovna někde u Říčan, dodávka shořelá, řidič mrkev :-(

Zkusím ho sosnout vo nějaký info, jestli ho teda seženu, ať pustí nějakou zákulisní perličku.
Hamty hamty, ať mám víc než tamty ... :hvizd:
ned lis 22, 2009 11:50 pm

MagicMisel

Příspěvek

muzes jezdit ven myslim do 7,5 tuny od 18ti jestli se nepletu dystak me opravte
pon lis 23, 2009 10:05 am

Kajaa

Příspěvek

no ale prvni si prece vyridim koncesi na vnitrostatni prepravu do 3,5t a az po 2 letech si muzu vyridit na mezinarodni, ne?
pon lis 23, 2009 3:31 pm

Drak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Můžu ti podat info o olomoucké pobočce, od dob, kdy se sčuchli s DHL, tak vyházeli většinu aut do 3,5t a nejkatastrofálnější avie. Do 3,5t si vystačí ve vlastní režii a najatý mají jen ty nejstarší a nejspolehlivější dopravce (rozuměj ty, co jim pouští žilou). Nad 3,5t dost zpřísnily podmínky co se týče vzhledu, nebo úkapu kapalin. V kategorii 3,5 - 7,5t tam mám pár známých, fakturují od 40.000,- do 80.000,- měsíčně, což po odečtení nákladů v tom horším případě není ani na živobytí. V průměru jim zbyde čistýho max 20.000,- teď před vánocema si vydělají trochu víc, protože lidi trojčí s e-shopama. Nakládku mají ráno mezi 6.00 - 7.00, vracejí se mezi 16.00 - 17.00. Opravy samozřejmě řeší večer válením se pod autem, větší musí hlásit min 24 hod dopředu. Každopádně počítej s tím, že kdyby ses tam dostal, tak jako nováček chytíš tu nejhorší trasu, kde si moc nevyděláš.
Co se týče podnikání v dopravě, tak se stavem na účtu pod 100.000,- stálé rezervy skončíš velice rychle na mizině. Leasing bez akontace bi ti možná za určitých podmínek dali, ale pos... se ze splátek.
http://www.drakk.eu
http://www.dentalnihygiena.com

Je těžké být debilem, neboť konkurence je vysoká.
pon lis 23, 2009 5:59 pm

Kajaa

Příspěvek

diky za info..jak je to teda s tou koncesi? muzu ziskat do 3,5t hned i na mezinarodni? nebo az po 2 letech vnitra?
pát lis 27, 2009 3:13 pm

MagicMisel

Příspěvek

muzes ziskat ihned mezinadodni .do 3,5 tuny nedelas zadny zkousky nad 3,5 tuny delas zkousky jak na mezinarodni tak na vnitrostatni dopravu.a praxe zadna nutna nemusi byt uz to tak nejni jak dřiv
pát lis 27, 2009 8:11 pm

naschval.23

Příspěvek

Neblbni a vrať se do školy!
Toť rada od magistra za volantem 8) :lol:

No a jestli chceš fakt začít jezdit ať už vnitro nebo i ven, doporučoval bych ti vys... se na PPL , kup si za 13litru Raal a notebook nebo lépe parťáka na střídání- jeden shání práci,druhý jede.Sám se z toho pos...š.
Podle mých zkušeností je před tebou jeden opravdu zásadní problém a to sehnat toho "dobrého" partnera.
Zbytek jsou ....
ned led 17, 2010 7:18 pm

Odpovědět

Zpět na „Podnikání v dopravě“