Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-
8mi plt plachta Mercedes Sprinter 315CDi spotreba 14.5l/100km, 8mi plt skříň Ford Transit 2.4TDCI spotreba 13l/100km. 5ti plt MB Sprinter TDi maxi 10l/100km, Fiat Ducato 2.8JTD 10l/100km. S 8mi plt brat ceny kolem 12kč/km, S 5ti plt od 9kč/km. Zalezi co dohodnes za praci. Obecne je ale lepsi mit auto vetsi nez mensi /i za cenu vyssi spotreby/.Kolikrat namlatis auto 4ma vykladkama a mas to zaplaceno dobre-rozhodne lepsi, nez cekat na celovozovou zakazku. Ale zalezi na tom, co clovek vozi-jestli objemne a lehke zbozi, bo mensi a tezsi... Je tech faktoru vic. Ty spotreby jsou vlastni zkusenost, pri jizde s nakladem.
-
naschval.23
7pal sprinter 318cdi skrin 10-11l/100km
po 150tis km vymena filtru pevnych castic , novy stoji pry 30 nebo 40 tisic ,takze starsi auto s timhle nebrat.Jinak no problem,naklady na udrzbu a opotrebeni unosne.
12Kc/km je optimalni,ale pac to malokdo plati tak se to resi dokladkama, takze vetsi = lepsi.
Asi bych sel do plachty,ale zalezi co mas konkretne za kseft,kam ,kolik palet/vaha,za kolik atak.
po 150tis km vymena filtru pevnych castic , novy stoji pry 30 nebo 40 tisic ,takze starsi auto s timhle nebrat.Jinak no problem,naklady na udrzbu a opotrebeni unosne.
12Kc/km je optimalni,ale pac to malokdo plati tak se to resi dokladkama, takze vetsi = lepsi.
Asi bych sel do plachty,ale zalezi co mas konkretne za kseft,kam ,kolik palet/vaha,za kolik atak.
- Horny
- Kontaktovat uživatele:
No těch 14,5 l je docela nářez. No jestli jezdíš s valníkem za 12 kč, tak ti závidim...firma od který bych dostal tu práci zaměstná jak 5 pal. tak i 8, ale tu 8pal. takhle dobře nezaplatí. Jezdíte i cizinu? Jak to je v německu, prej dodávky nad 2800 kg musí jezdit na aetr a pokud nemaj tachograf, tak se používá kontrolbuch?
-
naschval.23
-
Jaroslav Vlach
-
Jaroslav Vlach
-
Jaroslav Vlach
No,Horny,my máme Ford Transit 150L,rok 99,motor 2,5Di.
Spotřeba je dlouhodobě kolem 7,5-8 litrů,nejezdím nijak moc naložen,a mám lehkou nohu,jezdím kolem stovky,nebo mírně nad.
Poruchy snad žádný,až na občas zlobící imobilizér-odpojen,prasklá zadní pééra(po koupi,už jsme ho tak vzalo,daly se nový a klid),jednou jsme nechali dělat čerpadlo,jednou vstřiky,jednou komplet výfuk,a párkrát brzdy,a jinak za 5 let nás nikde nenechal,a pořád jezdí dobře.
Spotřeba je dlouhodobě kolem 7,5-8 litrů,nejezdím nijak moc naložen,a mám lehkou nohu,jezdím kolem stovky,nebo mírně nad.
Poruchy snad žádný,až na občas zlobící imobilizér-odpojen,prasklá zadní pééra(po koupi,už jsme ho tak vzalo,daly se nový a klid),jednou jsme nechali dělat čerpadlo,jednou vstřiky,jednou komplet výfuk,a párkrát brzdy,a jinak za 5 let nás nikde nenechal,a pořád jezdí dobře.
Pražské dodávkář a návěsář
Červený Mercedes Akšrot 1841 s plachtonávěsem
Bílá dodávka Renault Master
Jsem nejrychlejší,vždycky vedu kolonu
Červený Mercedes Akšrot 1841 s plachtonávěsem
Bílá dodávka Renault Master
Jsem nejrychlejší,vždycky vedu kolonu
všichni tu píšete o spotřebách, nikdo tu ale neuvedl, zda li má náhon na předek bo na zadek. Na to Horny bacha, je v tom velkej rozdíl. Předokolka jede jak osobák, moc na ní ale nenaložíš a když jo, tak žere. Zadokolka je víc do pomala, má ale většinou větší nosnost a nad 130 žere jak tank. Je to zkušenost s Fordem. Na firmě jsme měli dva a měnili se jenom filtry, oleje a brzdy. Ted ten nejnovější - 2.5tdi zadokolka, je to dodávka na 5 palet ne valník, při rychlosti do 110 spotřeba od 11 do 12ti litrů, má najeto 150 tisíc a ted první závada - praskla hadice na servo. Oprava asi 1000kč.
-
naschval.23
- Horny
- Kontaktovat uživatele:
Díky za plno pro mě hodnotných informací. Měl bych práci jak po cz tak do ciziny, kde ta firma platí celé kolečko, ale zase asi ne za tak dobrý peníze, řekl bych, že na víc jak 8 korun za 5 paletu se s nimi nedohodnu.
Naschval: Ten 7 pal. sprinter je klasická plechová skříňová dodávka nebo podvozek s nástavbou?
Co byste doporučovali za koupi kdybych uvažoval o klasické plechové skříni. Osobně mě to táhne ke sprinteru, ty starší byly přý držáky, ale ten nový model už s kvalitou nic moc, našel jsem třeba kus, kterej má v 85 tis. km už vyměněný motor, z toho bych měl docela strach. Jinak, co tak všude možné slýchávám a i vím z doprovodů, tak transity, hlavně ty starší modely byly držáky. Napadla mě i dailyna nebo LT, máte s nimi někdo zkušenost? Chtěl bych do toho dát max. 300 000 kč. Jde mi o to, co je za ty peníze nejlepší auto v poměru cena vs. náklady.
Naschval: Ten 7 pal. sprinter je klasická plechová skříňová dodávka nebo podvozek s nástavbou?
Co byste doporučovali za koupi kdybych uvažoval o klasické plechové skříni. Osobně mě to táhne ke sprinteru, ty starší byly přý držáky, ale ten nový model už s kvalitou nic moc, našel jsem třeba kus, kterej má v 85 tis. km už vyměněný motor, z toho bych měl docela strach. Jinak, co tak všude možné slýchávám a i vím z doprovodů, tak transity, hlavně ty starší modely byly držáky. Napadla mě i dailyna nebo LT, máte s nimi někdo zkušenost? Chtěl bych do toho dát max. 300 000 kč. Jde mi o to, co je za ty peníze nejlepší auto v poměru cena vs. náklady.