Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět

Berete stopaře?

ano
6
4%
ne
69
50%
občas
40
29%
jen stopařky
23
17%
 
Celkem hlasů: 138

Uživatelský avatar
schimi
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 898
Registrován: stř říj 21, 2009 11:46 am
Bydliště: Příbram

Stopaři a stopařky

Příspěvek

Ať jsem hledal,jak jsem hledal, tohle téma jsem zde nenašel. Pokud jsem hledal blbě, admin přesune,zamkne a pod., že? :D
Jak jste na tom se stopem? Berete stopaře, nebo jen stopařky -sólo? Já osobně nikdy. U chlapů nevíš, co ti do auta vleze za individum a u žen - svezeš ji, poděkuje ti a za týden máš předvolání na policii kvůli znásilnění :( Moc ani nevěřím klukům co stopují a v ruce drží kolča - jakože kolega. Jedinou výjimku dělám např. v Pze, když je to přes CB (např.od petra na kopci, nebo jiného kolegy), a nějaký kolega potřebuje dovéz k autu, nebo tak. Oni už stopaři a stopařky taky dnes nejsou tolik jako v minulosti a když už jsou, tak jsou zmlsaní a stopujou jen osobáky a LKW opovrhují a berou jen ve stavu nejvyšší nouze. Začíná léto, bude jich u pangejtů zase o něco víc. Teď mně napadlo, že ještě tak kluka s holkou s báglama bych i vzal,ale my iveco neni pro 3 lidi :D
Brandon Walsh
ned čer 13, 2010 8:13 am

Uživatelský avatar
Johnny_P
Příspěvky: 2092
Registrován: ned srp 09, 2009 12:56 pm
Bydliště: Kolín

Příspěvek

schimi: souhlasím, pokud někoho neznám, neberu.
Scania R streamline Topline E6 (2015) + plachta Krone(2015) lowdeck
Mými životními vzory jsou Kentán z Montargi, Bender a Homer Simpson
ned čer 13, 2010 8:31 am

Uživatelský avatar
Griffin
Příspěvky: 859
Registrován: sob srp 08, 2009 9:38 am
Bydliště: Považská Bystrica

Příspěvek

Dobra tema. No ja stoparov a stoparky nemusim. Ale clovek obcas spravy vynimku. Mne sa to stalo dvakrat. Raz som stretol dvoch chalanov z Moravy vo F. Ze si robia dovolenku stopom po EU. Potrebovaly sa posunut blizsie ku Strasburgu tak som ich vzal. Bolo to na nejakych 50 KM. Dosli sme na pumpu a ja som tam koncil. Bol uz vecer a prsalo. Tak som im este ponukol noclah na navese. Boly moc vdacny. Ved spat niekde v krikoch nieje ziadna slava a nic cenne som neviezol. Rano sme si dali kafe a pokracovali svojou cestou.
Druhy pripad bol u nas v BA. Isiel som do Marseille. V BA som si siel na pumpu vymenit plyn do varica. Bol tam tiipek co chcel ist do spana. Tak neviem ani ako ale podarilo sa mu ma prehovorit. Vzal som ho na SLO/ IT hranicu. Tam som koncil. Tak slusne podakoval a pokracoval dalej. A ani som to moc nelutoval. Mal som zrovna nocnu smenu tak sa mi aspon nedriemalo.
Ale pokial vazne nemusim tak sa tomu vyhybam. A zeny neberiem vobec. U nich vazne clovek neviem co ma cakat. Ja som este slobodny ale taky co ma zenu a deti.... Takemu sa rozbije cela buducnost. A to skrz nejakej svini ktora nevie co od nudy. A moze byt akokolvek krasna neberiem :naughty: :snooty:
Scania R420 r.v.2008 + Krone Profiliner r.v.2008
ned čer 13, 2010 9:28 am

Vegáč

Příspěvek

Tak já jsem nikdy stopaře takle nevzal,když stopoval u silnice,jen kolegu,který se ptal na cb....Jen jediná byla výjimka,že na Chalonu zamnou přišel kluk,že jestli nejedu do Čech,jestli bych ho sem popotáhnul,tak jsem ho vzal na Rozvadov,jel jsem na noc,tak jsme kecali a kecali a příjemně to uteklo...No a hezké stopařky stejně už vymyzely,i když ve středu jsem jednu potkal v Moravské Třebové,ale ta stopovala stejně jen osobáky,a já měl stejně rozhulákáno,takže bych zabrzdil až 2km za ní :lol:
ned čer 13, 2010 10:41 am

mirazapletal
Příspěvky: 4562
Registrován: pon lis 28, 2011 10:06 pm
Bydliště: Zlín

Příspěvek

Nooo oni ti stopaři a stopařky si beztak na to stopování vybírají ty "nejlepší" místa, nejlíp před horizontem, v křižovatce a na jiných nepřehledných místech, většinou by zastavení zavánělo nehodou... a stejně jezdíme ve dvou a třetí místo nemáme :lol: jinak ségra pár stopovacích zážitků má, jednou stopovala se svým klukem, ten měl dlouhé vlasy svázané do ohonu a když jim zastavili nějací dva doktoři, tak byli očividně zklamaní :lol: :lol: :lol:
ned čer 13, 2010 11:08 am

Demolition Man
fandík
Příspěvky: 1067
Registrován: pát led 09, 2009 4:22 pm
Bydliště: Klášterec nad Ohří

Příspěvek

No 60% stopařů patří do chudší vrstvy.Já je sice občas vezmu,ale už si taky vybírám.Vždyckyj sem měl štěstí na kluky bez domova a stejně jsem jim to pade nakonec dal,ale přitom bych nemusel.
Starším lidem zastavím,ale umějí oblbovat......kolik mi jich slíbilo,že mají támhle hotel,že jsem zvaný a nebo mi vyrobějí sochu ze skla......takže tyhle věci hodím pak za sebe....

Otázka se nabízí,jestli byste zastavili matce s dětma??:-)
ned čer 13, 2010 11:10 am

Uživatelský avatar
CErin
Příspěvky: 760
Registrován: pon lis 03, 2008 7:44 pm

Příspěvek

Stopaře neberu vůbec - mám strach :oops:. Do auta nikoho cizího, vadí mi i když někdo otravuje na parkovišti, nebo na benzínce, proto až na dálnice jezdím stabilně zamklej...
Kdysi nás jelo víc a vzali jsme študáka co stopoval na autobus. zastávce do nějaké vesnice, ale sám bych to asi neudělal. V dnešní době je důvod se bát... A ty "kolečkáře" na výjezdu z benzinek taky ignoruju.

BTW vyprávěl mi kolegn dobrou historku, jak nasrat stopaře. Zastavíš opodál, necháš ho doběhnout, cukneš z autem, zastavíš, zase necháš dojít, pak zamknout :lol: , cuknout... Potěší
ned čer 13, 2010 1:36 pm

Uživatelský avatar
Pavel Šebek
intercool
Příspěvky: 10892
Registrován: ned říj 21, 2007 4:55 pm
Bydliště: Bystřice

Příspěvek

To takhle jeden známej mého kamaráda stopoval se svou pohlednou dívkou a zastavil jim jiný pohledný chlapec. Tak dívka nastoupila dopředu a ten její že si teda sedne dozadu, jenže dveře byli zamčené a ten panáček mu tu dívku odvezl. A vlastně od té doby už to jeho dívka nebyla :)
BES - běs
ned čer 13, 2010 1:41 pm

mirazapletal
Příspěvky: 4562
Registrován: pon lis 28, 2011 10:06 pm
Bydliště: Zlín

Příspěvek

Proto když mám pohlednou dívku, tak musím mít i přibližovadlo, to je jasné :lol:
ned čer 13, 2010 1:58 pm

Penguin
Příspěvky: 151
Registrován: ned říj 26, 2008 8:28 pm
Bydliště: Mariánské Lázně

Příspěvek

Jó na kolečko taky ne - navíc jsem zjistil,že v Rumunsku má každý druhý stopař kolečko vystřižený z papíru,ale dva kluky jsem svezl na AS24 na Bor (tam odbočuju na Tachov - jeden jel na Cheb,tak snad sehnal cestu dál a jeden asi před měsícem měl na Nové Hospodě auto - takže za plotem,ale to bylo přes CB z Rudný,jinak nestavim...
ned čer 13, 2010 2:42 pm

dskuba
Příspěvky: 166
Registrován: čtv zář 04, 2008 1:44 pm
Bydliště: Plzeň

Příspěvek

Kousek od sjezdu v na Bor smerem na Planou jsem videl uz nekolikrat stopovat tmavsiho spoluobcana, ktery skoro skakal pod auta, asi se mu rozbil jeho starsi cervenej mercedes, kterej byl vedle neho...nechapu ze se mu to auto rozbije pokazdy na stejnym miste :D
ned čer 13, 2010 6:31 pm

martin_100
pomocný admin
Příspěvky: 2809
Registrován: stř bře 01, 2006 3:05 pm
Bydliště: beercity

Příspěvek

No tak do "modrých" stopaře stejně brát nesmíme a s osobákem tolik zas nenajedu za město abych měl nějak moc historek se stopařema.

Jako občas beru ale vybíram si. Většinou beru studenty/tky. Ono to jde tak nějakk poznat. Třeba kdyý je konec tejdne odpoledne a na výpadovce nedaleko kolejí stojí postavička s báglem tak většinou beru.
Onehdá sem jel na jih a v jedný řiti chlapík s báglem slamák na palici tak sem ho vzal. A on že jede někam na májku od nás z plzně že tam studuje.

Jednou sem jel s mamkou z chalupy trabíkem a vidim na okresce jak stopuje maník. Vim že poslední bus do plzně už odjel tak sem ho těch pár kiláků vzal. Byl nadšenej čim jede a rozpovídal se jak mívalií na vsi s partou v 15 letech trabíka a jezdili s nim na bigbíty.

Jednou sem vzal holčinu když sme jeli celá kolona aut na sraz.
Obeznámil sem jí že po 10 km nabíráme ještě jedno auto že to bude zdržení ale jestli chce můžu jí tam vysadit ať si stopne "přímej spoj" . Nakonec semnou jela až skor do místa srazu kam stejně mířila a bylo veselo. Kolegové po CB měli více či méně mravné poznámky rady a návody až se slečna občas červenala víc nežn já :lol:

Je fakt že občas si vyberou opravdu squelý místo.
Ještě s dodávkou sem letěl z prahee do plzně. Na zličíně najíždim na dálnici a v tom zahnutym vjezdu pohledná holka s báglem a metr za prdelí rozjetej autobus ....no to sem byl i naštvanej jaký blbý místo si vybrala...jinak jela luxusní stříbrnou střelou :twisted:
ned čer 13, 2010 8:49 pm

JiRaY
Příspěvky: 3064
Registrován: sob led 10, 2009 10:22 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Já neberu,taky se bojím,přecijen v autě vozím navigaci mobil,peníze,stát se může cokoliv a nerad bych zaujímal flek po tom stopaři :lol:
Snad jen křehké pohledné dívce bych zastavil,ale ty zásadně nestopují,pokud teda nejsou šlapky,a o ty nestojím :D
Pražské dodávkář a návěsář

Červený Mercedes Akšrot 1841 s plachtonávěsem
Bílá dodávka Renault Master

Jsem nejrychlejší,vždycky vedu kolonu :-)
ned čer 13, 2010 10:22 pm

Tudle
Příspěvky: 537
Registrován: ned bře 01, 2009 1:41 pm
Bydliště: Studénka/ Křivsoudov

Příspěvek

No jelikož dobře vím, jaké to je stopovat, tak občas vezmu. Ale do náklaďáku jen jednou. Ono by asi nebylo moc ku pomoci, kdybych mu po 5km jízdy oznámil, že uhybám z hlavního tahu do lomu v nějaké díře.To by ani mě nepotěšilo.A když vezmu, taky koukám, jak ten stopař/ka vypadá.Santusák ať jde pěšky. Samostatná kategorie je cikán v obleku stojící u BMW s cizí SPZ a mávající čímsi.Tak jestli tomu někdo zastaví...... já na to nemám :D
Židle a telefon :-)
ned čer 13, 2010 10:35 pm

Uživatelský avatar
Globe
řidič angličáku
Příspěvky: 4787
Registrován: pon srp 28, 2006 4:55 pm
Bydliště: Usti nad Labem

Příspěvek

ja vzal stopare jednou, radobykolegu, s epesni historkou o tom jak ho ve francii prepadli, a tamhleto a tohleto (nekde jsme se o tom uz bavili tady)... no a kdyz jsem si tu pak precet, ze je chudak smolar a prepadnou ho kazdy dva dny, a kazdy dva dny mu seberou penize a kazdy dva dny by potreboval kilo na vlak, ktery samozrejme vrati.... me nejaka dobrocinost presla :)
ned čer 13, 2010 11:04 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host